Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BEATA_M

X-lander czy Maxi coso a moze cos innego???

Polecane posty

Gość BEATA_M

Witam dziewczyny czy moglybyscie wypowiedziec sie na temat wozka XlanderXA lub ewentualnie MAXI COSI MURA 4? A moze polecilybyscie cos w tym przedziale cenowym - wozek ktory posluzy nam dosc dlugo i nie bedziemy go musieli wymieniac po kilku miesiacach z powodu usterek;). Z gory dziekuje za wasze opinie i porady. Beata.

Gość BEATA_M
Maxi cosi oczywiscie, sorry za pomylke:) Kasiu dziekuje za odpowiedz:-) A czy mozesz napisac cos wiecej?

Gość BEATA_M
Bardzo ladny jest ten wozeczek, podobny do x landera:)

Wejdź na stronę www.bangla.pl jest to serwis gdzie ludzie oceniają potrzebne rzeczy dla dzieci.

Gość a ja tak kiedyś
x-landera mam od 2 lat i działa bez zarzutów, jestem zadowolona... ale gdybym miała szansę wyboru jeszcze raz (a nie zapowiada się, bo na pewno wytrzyma na kolejne dziecko), to bym go nie wybrała z powodu oparcia - a konkretnie dlatego, że nie rozkłada się na całkiem płasko oraz nie składa się na tyle aby dziecko mogło siedzieć pod kątem 90stopni albo coś koło tego... oparcie jest za mocno odchylone i dziecko leży - mówię o spacerówce... ale i z tym sobie poradziłam wprowadzając własnoręczne przeróbki ;)))... a poza tym nie kupowałabym wózka 3 częściowego, tzn gondoli, fotelika i spacerówki, tylko spacerówkę rozkładaną na płasko z możliwością instalowania śpiworko-gondoli... to takie moje zdanie ;)

Gość BEATA_M
No wlasnie slyszalam ze x lander jest super, wada jest to ze nie ma przekladanej raczki:(

Gość a ja tak kiedyś
ciężko znaleźć taki wózek, który by spełniał wszystkie nasze warunki... z drugiej strony młoda mama kupując wózek nie ma zielonego pojęcia na co zwracać uwagę - tzn z grubsza wie, ale i tak później "w praniu" wszystko wychodzi... dlatego szczerze radzę iść na zakupy z inną mamą albo wypytać "na osiedlu" inne kobiety, żeby nie żałować... bo to nie mały koszt.

Gość to jeszcze raz o x landerze
wszystko co napisała koleżanka wyżej jest prawdą, dziecko nie siedzi pod kątem 90 st i nie rozkąłda się zupełnie na płasko, ale prawie na płasko, ja akurat uważam, ze to nie przeszkadza. poza tym super wytrzymały, synke jeździł w nim prawie 3 lata, a teraz wózek czeka na drugie nasze dziecko aha - z dodatków do x landera nie polecam parasolki, jest fajan gadżeciarsko - kwadratowa - ale jak dla mnie coś jest wniej źle pomyślane, ma jakby za króką rączkę, poza tym super jest torba

Gość BEATA_M
No wlasnie, ja sie za bardzo nie orientuje, dlatego pytam was:-) Kolezanki moje maja juz dzieciaczki 5-6 letnie i starsze wiec nie sa w stanie na te chwile mi doradzic bo wiele sie zmienlo. Kasiu dzieki za link, na tej stronie jest rzeczywiscie mnostwo przydatnych opinii.

Gość a ja tak kiedyś
no właśnie - to sprawa indywidualna ... jednym nie przeszkadza takie oparcie a innym tak ... koleżanki mają takie same wózki (x-landery) i nie narzekają, ale moje dziecko wcześnie "chciało" do spacerówy i jak sobie usnęło na spacerze, to nie dało rady go położyć na brzuszku - a bardzo chciało... a i z siedzeniem były kłopoty, bo wiecznie się siłowało żeby usiąść i więcej widzieć i ciągle się napinało i denerwowało... ale poza tym wózek świetny - można go prowadzić i manewrować jedną ręką nawet zimą po błocie i śniegu podczas gdy niektóre wózki sobie kompletnie nie radzą ... i parasolki też nie kupowałam - dokupiłam zwykłą dopasowaną kolorem, bo ta firmowa to rozbój w biały dzień - cenowo ;)

Gość BEATA_M
Dziekuje Wam serdecznie za porady, jesli ktroas z dziewczyn chcialaby cos dodac to bede wdzieczna. Choc juz raczej jestem zdecydowana, chcualabym jeszcze zasiegnac opinii o maxi cosi.

Gość etam etam bez przesady
ja mam murę tylko, że nie maxi cosi a bebeconfort ale to w zasadzie to samo stelaż identyczny tylko gondolka inna (wg mnie ciekawsza), spacerówka chyba też taka sama tylko daszek lepszy w bebe, wg mnie wózek rewelacyjny, w sklepie porównywałam z x -landerami i niebo a ziemia, łatwiej sie sklada i do małych rozmiarów, wózek jest zdrowo eksploatowany po przeróżnych terenach i nic sie z nim nie działo, jest chyba nie do zajechania i chyba troszke tańszy niż maxi cosi za kpl z fotelikiem dałam coś koło 2700, znajomi mają mure 3 z maxi cosi to wszystko super tylko te 3 koła im sie nie sprawdzają. Ja polecam maxi cosi choć podobno x lander tez niezły z tym że jak mówie mając już je oba koło siebie jest zasadnicza różnica.