Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwsk

twardy brzuch

Polecane posty

Gość kwsk

witam wszystkie ciezaroweczki jestem w 27 tyg ciazy i od jakis 2 tyg mam czesto twardy brzuch napina sie i dosc dlugo tak mi sie utrzymuje bez bolu tylko tak uciazliwe troszke to jest czy tez tak macie za tydzien do gin ide to sie wiecej dowiem ?

Gość to skurcze
Od ok 25 tygodnia macica zaczyna przygotowywac sie do porodu i czasem wystepuja takie skurcze, u mnie niestety od 27 tygodnia byly one na tyle silne, ze lekarz zdecydowal o przepisaniu mi fenoterolu.

Gość ja tak miałam
Od ok 23-25 tygodnia. Czasem brzuch był twardy nawet i pół dnia. Ale nic się nie działo :). Czasem jak się czymś mocno pzestraszyłam to robił się twardy na kilka godzin. Owszem nieprzyjemne to, bo brzuch r=twardy jak piłka, ale nie boli. Myślę, że póki co nie masz się czym przejmować.

Gość kwsk
dziekuje bardzo wam za odpowiedzi przewaznie robi sie tak jak duzo pochodze lub sie najem dosc duzo:)

Gość kwsk
a moze byc tak ze to dzidzia sie tak ulozyla ze sie napiol bo jak leze to z jednej strony jest miekki a z drugiej twardy a jak siadam lub stoje to caly jest ?

Gość ja tak miałam
To raczej nie dzidzia :). To są skurcze macicy. Ale nie powinnaś się nimi niepokoić. Po prostu macica się przygotowuje do porodu :). Ja jestem już w 39 tyg więc jak widzisz nie urodziłam wcześniej :). Potem te skurcze się zmieniają, ale pod sam koniec ciąży (przynajmniej mi się zmieniły). Ale to nie reguła. Każda ma inaczej.