Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eat pray love

proszę odpowiedzcie mi na to pytanie, bo planuję i nie wiem.

Polecane posty

Gość eat pray love

Przy jakich zarobkach i na jakim etapie życia zdecydowaliście się świadomie na 1 dziecko? Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Tylko szczere, proszę:)

Gość DOBRA SPACERÓWKA
ja 1300 mąż 2500-2700 mamy samochód i własny dom na spółke z teściami mieszkamy, więc rach po połowie, teraz jestem w 2 ciąży standard ten sam ale o jedno dziecko bedzie więcej. myślę że 1 czy 2 nie robi większej różnicy

Gość koljhgftfgd
ja 750 zł, mąż 1700 zł, samochód z 2000 r, mieszkanie swoje. Ja 23 lata w trakcie studiów maz 24.

Gość eat pray love
mieszkanie swoje, czyli bez kredytu żadnego tak? dziękuję za wypowiedzi i proszę, piszcie.

Gość koljhgftfgd
tak bez kredytu, po moich dziadkach tyle ze na wsi do miasta 10 km.

Gość az sie wierzyc nie chce
My razem 5tys., mieszkanie 60m2 na kredyt, auto teraz kupilismy z 2001 mini vana, ja 27 maz 30 lat. Oboje po studiach. Chyba stare z nas dziady:)

Ja 30 lat, mąż 35 - mieszkamy z moimi rodzicami w domku jednorodzinnym, dojeżdżamy do pracy po 60km Ja zarabiam ok 1500zł, mąż prawie 2 tys. Mamy kredyt do spłacenia, trochę zakupów na rat, samochód na utrzymaniu no i dojazdy..... Jak narazie się staramy ponad 2lata :(:(:(:(:(:(:(

Gość fi-zulek
2000 , swoj dom, saochod, teraz mam dwojke dzieci te same zarobki oi starcza wszystko zalezy gdzie sie mieszka w duzym miescie czy w malej miejscowosci

Gość Clotilde
Zarobki 4 tyś...wynajmowane mieszkanie, auto na kredyt, 1 dziecko, ledwo ciągniemy

Gość Nie ważny nick
Ja bezrobotna, maż średnio ok 4-5tys. Samochód i kredyty ;) po 30 lat.

Gość eat pray love
dziękuję za wpisy, bardzo pomocne. piszcie, piszcie. a jakiej wysokości kredyty mieszkaniowe płacicie? około 1000 zł czy więcej? bo zastanawiam się, ile zostaje po zapłaceniu takiej raty...

Gość eat pray love
up up up

JA 25 mąż 30, ja zarabiałam ponad 2 mąż ponad 3, auto stare, dom w budowie.

Gość kikosankaa
ja 2200, mąż 3800, własne mieszkanie, samochod, dzialka na kredyt (1500 miesiecznie)

Gość ja zero maz 1300
mieszkaliśmy u rodziców i dokładaliśmy się symbolicznie do rachunków. Teraz mamy 4 tys, własny dom i dwa samochody i kolejne dziecko w drodze. Nie mamy kredytów,

Gość zawsze trzeba wybrać
...ja zero, bo ciąża zagrożona, mąż 1800, swoje mieszkanie. ledwo ale jakoś.

Gość zawsze trzeba wybrać
oboje 23.lata.

Nie pytaj, tutaj na kafe nikt nie ma kredytów, każdy ma dom, kilka samochodów, zarabia nie mniej niż 4 tys netto, i oczywiście robi "karierę"......

Gość ja zero mąz 1300
Jana popatrz na świat. Zobacz ile stoi domów, ile po ulicy jeździ samochodów. To wszystko jest własnością ludzi. Uważasz, że jeśli ktoś pisze, ze ma dom i samochód to znaczy, że kłamie to rozejrzyj się po świecie. Domy stoją, samochody jeżdżą, a nie każdy ma kredyt na 30 lat.

Hmmm tak ale w wiekszosci domy należą do ludzi 40+ którzy zdazyli sie juz dorobic... Ludzie 20+ w polskich realiach o ile nie maja dużej pomocy w rodzinie maja małe szanse na wyzej prezentowany przeze mnie dorobek... A poza tym chodziło mi glownie o to jak ludzie sie tu przechwalają ;)

Gość ja zero mąz1300
My mieliśmy duża pomoc w rodzinie. Jedni rodzice nam podarowali dom, drudzy firmę. Znam wielu ludzi poniżej 40, którzy sami się dorobili swoich majątków pracując za granicą przez kilkanaście lat. A jeśli chodzi o chwalenie się to raczej tego tu nie zauważyłam. Autorka zadała pytanie i padły odpowiedzi. Choć moim zdaniem to bezsensowne pytanie bo jedni wynajmując mieszkanie i mając dochodu 2 tys żyją na wyższym poziomie niż inni mający własny dom ze sporymi rachunkami i dwa razy większy dochód.

Gość oboje po 30 lat
mieszkamy w anglii, wiec nie do konca pewnie moj post Ci pomoze... mieszkanie wynajmowane, samochod z 2003, ja 1750, maz 2050. Zdecydowalismy sie, jestem w 5 tygodniu ciazy :) Powodzenia i szczerze mowiac radze nie czekac na ten wlasciwy moment, bo zawsze bedzie cos nanie. Jesli chceciemiec maluszka z Wami, nic tylko zaczac staranka :) Sytuacja sama sie wyklaruje jak dziecko przyjdzie na swiat.

To gratuluje ze obracasz sie w takim doborowym towarzystwie :) Tylko ze nie wszedzie jest tak pieknie - duzo zalezy czy jestes z duzego miasta czy ze wsi. Wielu ludzi nawet nie stac na bilet aby na zarobek wyjechac... a co tu jeszcze mowic o dorobieniu sie majatku. To kwestia ekonomii naszego państwa i polityki. Autorce nie chodzilo raczej o taką dyskusje. Na kafe jestem od 5 lat i ja widze ze prawie wszyscy sie chwalą. Na necie to proste bo nikt nie zweryfikuje czy mowisz prawde :) Odpowiadajac na temat - swiadomie pownnas sie zdecwtedy gdy czujesz ze to ten moment i dodatkowo masz pewnosc ze finansowo dasz rade utrzymac dziecko nie mysląc czy do wypłaty starczy ci na chleb.

Gość o shit nienormalne
ja dziekuje bogu ze odziedziczylam dom po babci a moj dom po dziadkach naprawde, bo teraz nie jest latwo sie dorobic domu ,a placic kredyt 30 lat a nigdy nie wiadomo co bedzie za 10,2 lat... ehhhhh :(