Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek

problem z narzeczonym

Polecane posty

Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek

M贸j narzeczony notorycznie gryzie r臋ce i wy艂amuje stawy, gdy si臋 stresuje. Na razie doprowadzi艂 do jakich艣 problem贸w z palcami. Boj臋 si臋, 偶e w przysz艂o艣ci b臋dzie coraz gorzej z jego d艂o艅mi, skoro naokr膮g艂o je tak "kaleczy". Pr贸buje co艣 z tym robi膰, ale to jest jak obgryzanie paznokci u niekt贸rych - nic nie dzia艂a. Jak go tego oduczy膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek
Do tej pory przewertowali艣my internet, kupili艣my mu co艣 do zaciskania d艂oni 偶eby by艂 zamiennik, smarowa艂 d艂onie tak膮 gorzk膮 substancj膮 dla dzieci, nakleja艂 plastry... Nic nie dzia艂a :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek
Pom贸偶cie, prosz臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na fachchowca
Autoagresja. Na to to raczej psychoterapia albo psychiatra (to 偶aden wstyd, a zapewne pomo偶e).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zarejestrowana-niezalogowana
Kurcz臋, m贸j ch艂opak ma to samo! ci膮gle mu m贸wi臋 zeby tego nie robi艂, tyle ze on wcale nie s艂ucha. To dziwny nawyk. Mo偶e trzeba zacz膮膰 stosowa膰 kary? :D 呕artuj臋 oczywi艣cie :) Powiem szczerze, 偶e nie mam pomys艂u... Ale ci膮gle si臋 zastanawiam nad tym. P.S. M贸j ch艂opak jeszcze si臋 nie nabawi艂 takich problem贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobre co
to moze byc nerwica natrectw.pomoze psycholog.

Udost臋pnij ten post

ja te偶 mia艂am z tym problemy, trzeba notorycznie powtarza膰 i t艂umaczy膰 偶e to jest dla niego niedobre, i paskudnie wygl膮da... no i w ko艅cu poskutkuje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂ochaty_kr贸liczek
Cze艣膰 wracam do tematu, mo偶e kto艣 b臋dzie mia艂 inne pomys艂y. Prosz臋 nie zwraca膰 uwagi na podszywy powy偶ej :-o On sam pr贸buje co艣 z tym robi膰, tak偶e mu si臋 to nie podoba. Mnie to zaczyna powoli denerwowa膰, to ci膮g艂e "wy艂amywanie" palc贸w i gryzienie :-o Wspomnia艂am mu o psychologu, ale jako艣 nie widz臋, 偶eby bra艂 t膮 opcj臋 pod uwag臋 :-( Poza tym wydaje mi si臋, 偶e jest to zwi膮zane g艂贸wnie ze stresem w pracy. Czy kto艣 poradzi艂 sobie z takim lub podobnym problemem?

Udost臋pnij ten post