Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sexy Flexy Jolly

WPADKA - PROBLEMY Z PARTNEREM

Polecane posty

Jestem w 14tygodniu ciąży. Niestety była to wpadka, mimo zabezpieczeń. I chociaż na początku mój partner okazywał mi dużo wsparcia, teraz niestety wszystko prysło. Gdy dowiedział się o ciąży od razu planował ślub, moją przeprowadzkę do niego, przynosił broszury z meblami, wybieraliśmy i rozplanowywaliśmy rozkład mebli w jego pokoju, tak aby był najkorzystniejszy najpierw dla nas dwoje, a później dla trojga. Ale w niedługim czasie cała ta sytuacja stała się wręcz chora - mój partner zawsze miał problemy z piciem i hazardem, ale w końcu doszliśmy do takiego momentu, że wszystko się uspokoiło, że potrafił walczyć ze swoimi słabościami. I nagle przyszła ta ciąża - wydawało mi się że to będzie właśnie ten najważniejszy impuls do tego aby przemiana jaka zaszła w moim partnerze pozostała na stałe. Niestety po pewnym czasie tej euforii, i zaangażowania nastąpił totalny dół - zaczął coraz częściej przychodzić napity do domu, stał się agresywny, pieniądze, które zarabia - przegrywa. Ja już nie umiem tak dłużej żyć i tego znosić. Ale co tak na prawdę mogę zrobić? Mam 21 lat, ale nie mam pracy, mieszkam z rodzicami w małym miasteczku. Tu nie łatwo o pracę. Dorabiałam w kilku sklepach na czarno, ale za marne grosze i raczej krótkoterminowo. 3 miesiące byłam kasjerką, miałam umowę terminową, ale mi jej nie przedłużyli, bo im się nie opłacało. A teraz jestem bez pracy, bez perspektyw i na dodatek w ciąży :( Zabezpieczałam się najlepiej jak potrafiłam aby tego uniknąć, ale los chciał inaczej. I co mam teraz zrobić-czekać aż znajdę miłość i osobę która pokocha nie tylko mnie ale i moje dziecko? Dla mnie to niewykonalne :(

Gość nie będzie psełdonimu i jush
" Zabezpieczałam się najlepiej jak potrafiłam" Przepłukałaś coca - colą ?????????????? Buhahahahahahahaahahaha :classic_cool:

Liczyłam na bardziej dojrzałe wypowiedzi. Mam problem i szukam wsparcia. Bo w moim środowisku go nie dostaję, dlatego szukam go u nieznajomych. Każde miłe słowo lub porada w tej sprawie jest dla mnie na wagę złota.

Gość Kamsi
Chyba najlepiej jak odejdziesz od niego.Porozmawiasz z rodzicami...myślę,ze Ci pomogą. Przyszłość z nim nie jest kolorowa...on musi się zmienić, poddać leczeniu. Inaczej nigdy nie zapewni wam życia na poziomie i nie zadba o potrzeby waszego dziecka. Postaw mu warunek,albo się leczy i kończy z hazardem albo nie ma praw do dziecka i urywasz z nim kontakt. |Będzie ciężko,ale dasz radę. Wyprowadź się i daj mu czas do namysłu....Powodzenia. Trzymaj się ciepło:)

Gość sie nie daje byle komu
trzeba było myśleć wcześniej

Gość Kamsi
I pamiętaj,ze my kobiety mamy w sobie siłę:) I ja wierzę,że dasz sobie radę i będziesz najlepszą matką na świecie....nawet gdy będziesz samotną mamą to lepiej niż miałabyś się jeszcze zajmować facetem i utrzymywać go ,siebie dziecko i spłacać jego długi które zapewne po czasie się pojawią .Chyba,że się zmieni i zacznie się zachowywać jak prawdziwy facet czego z całego serca Ci życzę:)

Dziękuję Kamsi. Zastanawiałam się nad rozstaniem jeszcze przed ciążą. Bo przez cały czas bałam się powrotu tych okropnych chwil jakie z nim przeżyłam gdy się napił. Ale widziałam w nim ogromną zmianę i uwierzyłam że był w stanie osiągnąć to dla mnie i że może moje obawy są nieuzasadnione. Czuję się teraz taka naiwna :( On potrafi być wspaniały, kochany i opiekuńczy, ale gdy wypije zmienia się dosłownie w potwora. Jest tak słaby emocjonalnie, nie umie powstrzymać chęci do hazardu i picia. Nie umie tego zrobić ani dla własnego zdrowia, ani dla własnego, jeszcze nienarodzonego dziecka, a już tym bardziej nie umie tego zrobić dla mnie. Boję się o to dziecko - nie chcę go, nie z nim!!!....Ale niestety jest. A ja czuję się uzależniona finansowo od mojego partnera. I boję się że nie zapewnię temu dziecku wszystkiego czego będzie potrzebować.

alkoholik to alkoholik, nawet jak nie pije nim jest, i do tego hazard,,,zle perspektywa dla was (ciebie i dziecka) tez jestem w ciazy, w 11 tygodniu, ale mam inna syt niz ty, meza dom prace. ale jestem nie duzo starsza od ciebie :) dasz rade, jestes mloda znajdziesz kogos nie od razu to pozniej ;) odejdz od niego bo moze was skrzywdzic...

Gość Kamsi
W takim razie jeśli się nie zmieni postaraj się o alimenty na dziecko. Zawsze to jakiś grosz na Twoją pociechę. Może teraz chciałabyś cofnąć czas,ale się nie da. Myślę,że gdy się urodzi to pokochasz je i nie będzie ważne kim jest ojciec. Wiem,że radząc Ci nie potrafię się wczuć w Twoją sytuację bo nigdy nie byłam w ciąży,ale byłam w związku z alkoholikiem i wiem jak to jest gdy on jest pod wpływem tego trunku. A ile masz lat? Skąd jesteś?

Skoro juz teraz pije i do tego hazard to pozniej pewnie tez tak bedzie. Nawet jesli sie zmieni, to pewnie tylko na jakis czas (tak jak i teraz bylo ). Nie funduj swojemu nienarodzonemu dziecku zycia w patologicznej rodzinie z ojcem pijakiem!!! Bo dziecko najwiecej bedzie przez to cierpialo!!! Czujesz sie zalezna finansowo od niego, bo ty nie asz srodkow na zycie? Jeszcze przed porodem zloz do sadu wniosek o alimenty na dziecko i na siebie, do momentu, az dziecko nie bedzie szlo do zlobka/przedszkola. Mozesz to zrobic jeszcze przed porodem - uzasadniajac, ze wyprawka dla dziecka tez kosztuje!!! Nie dogaduj sie z nim "na tzw gebe", bo powinnas miec papier, ze Ci sie nalezy. Co jak wszystko przegra i Ci nie da? Tak przynajmniej pojdziesz z papierem do komornika. Skoro mozesz to zqafunduj swojemu dzieciatku zycie w spokoju z kochajaca mama u boku!!! Twoi rodzice tez napewno pomoga!!! A milosc i wspanialy tata dla dziecka - znajdzie sie wczesniej czy pozniej!!! Uwierz mi!!! Sama znam przypadek samotnej mamy, ktora poznala faceta, ktory jej dziecko kocha najbardziej na swiecie!!!! Zycze Tobie sily, wytrwalosci i powodzenia!!! A przede wszystkim wsparcia wsrod najblizszych - bo to najwazniejsze!!!

Dziękuję Wam bardzo za wspaniałe słowa otuchy. Na prawdę podniosłyście mnie na duchu. Wiem teraz, że nie ja pierwsza i nie ostatnia jestem w takiej sytuacja i może rzeczywiście nie jest to sytuacja bez wyjścia. Mam otwartą drogę, ale muszą ją dojrzeć, pójść nią i nie oglądać się za siebie. Nie chcę aby moje dziecko żyło w takiej rodzinie, wolę aby żyło nam się biednie, ale żebyśmy kochali się ponad wszystko. Może pewnego dnia znajdzie się ktoś, kto nas pokocha, i się nami zaopiekuje. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję, że otworzyłyście mi oczy na całą tą sytuację.

Gość gość
moja znajoma miala podobny problem, jej maz zaczal pic i przepijal cale pieniadze :/ nie mieli za co zyc!!! zagrozila mu, ze albo pojda na terapia malzenska + on na odwyk, to zostana ze soba, póki co leczą sie i chyba są jakies efekty... z tego co wiem, to oni korzystaja z uslug tego gabinetu http://www.psychologguglas.pl i z tego co widze/slysze jest chyba lepiej. porozmawiaj z chlopakiem, moze on by sie zgodzil na terapie? czasami wystarczy powalczyc o czyjes zdrowie.