Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tata Kuba

Porada:)

Polecane posty

Gość Tata Kuba

Dzień Dobry. Moja żona jest w ciąży i lekarz prowadzący ciąże zalecił branie globulek macmiror complex 500, a czytając trochę o tym leku nie zaleca się jego brania. Żona jest w 15-16tyg ciąży ma 34 lata. Lekarz przepisał jej ten lek po tym jak powiedziała mu, że czasami odczuwa pieczenie i leki ból podczas oddawania moczu. Bardzo proszę o poradę bo nie wiem czy ten lek ma brać czy lepiej to odstawić gdyż różne opinie są o tym leku, a głównie są złe. Z góry bardzo dziękuje.

Gość fwfwef
Ja tam się nie znam ale dziwi mi że lekarz przepisał coś na podstawie li tylko wywiadu a nie badań.

Gość Tata Kuba
Badał i stwierdził drobną infekcje niby to normalne w ciąży.Żona jest zdenerwowana bo to nasze drugie dziecko a z pierwszym było kiepsko donosić a mimo to nie miała żadnej infekcji.

Ja też miałam przepisane w ciąży globulki których niby brać się nie powinno ( na ulotce była inf. że nie zaleca się stosowania w ciąży) wróciłam z nimi do lekarza i wytłumaczy mi że globulki te stosuje się normalnie codziennie jedną a on mi przecież przepisał jedna raz w tygodniu i ta dawka nie zaszkodzi. Być może Twojej żonie lekarz tak samo zalecił? Ja akurat nie pamiętam jakie miałam i nie wiem co to są te co ma Twoja żona

Gość Tata Kuba
Ten komentarz jest zbędny " ja pierdole" każdy normalny człowiek który interesuje się losem żony jak i dziecka zasięga informacji u źródła czyli u osób które ten lek stosowały.A i tak decyzje podejmie sam.

Gość Tata Kuba
To prawda każdy może inaczej reagować na dany lek .Nie jestem z żoną w gabinecie podczas badań lecz widzę że jest zdenerwowana czytając opinie takie min( lek spowodował że płód został uszkodzony itp.)Kolejną wizytę ma dopiero za trzy tygodnie pytanie czy tak długo czekać?

Gość kikosankaa
Słuchaj nieleczona infekcja jest bardzo groźna. Prawie na każdym leku piszą, że nie wolno go brać w ciąży, bo zazwyczaj nie ma po prostu przeprowadzonych badań na ciężarnych. Ja brałam maxmiror właśnie w 16 t.c.,bardzo mi pomógł. Teraz jestem w 26 t.c. i wszystko jest ok:)

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4608564 wklejam bo chyba to to samo nie wiem co jeszcze chcecie uslyszec ja wiem jedno lekarz konczyl studia zeby wam pomoc i wie jak nie badzcie madrzejsi.Co do uszkodzen o ktorych piszesz skad te madre kobiety wiedza co spowodowalo wady bo jakos nie wierze ze laki przepisane przez lekarza ja w ciazy mialam przepisane relanium i moj syn urodzil sie zdrowy ma teraz 12 lat.