Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polamana po porodzie

czy tez mialyscie ten problem po ciazy i czy cos moze pomoc

Polecane posty

Urodzilam syna 2,5 miesiaca temu, wazyl sporo 4.800 ja tez niezle przytylam 25kg ale juz wszystko zrzucilam, niestety pod wplywem ciezaru brzucha kregoslup pozostal wygiety, nie moge sie do konca wyprostowac, zle mi z tym bo zawsze mialam ladna sylwetke. Synek chociaz na cycu szybko przybiera, ma juz prawie 8 kg i ciezko mi go nosic a plecy bola, nie chce byc garbata. MAcie jakies rady?

tyle tu przemadrzalych a zadna nie wie?

no coż, to efekt duzego przybrania na wadze i jej szybkiego zrzucenia. u szczupłych osób często tak sie konczy. co robic? - odpoczynek (zmniejszy przeciążenie kręgosłupa), rehabilitacja, masaze i cwiczenia postawy (pomogą na ból, poprawia ksztalt sylwetki). no i najlepiej by bylo nie nosić jednak dziecka tylko jak to zrobic?...

ja miałam to samo, okropny ból i nie mogłam się wyprostować! ale tak było na początku, a u ciebie to jakos dlugo, bylas z tym u lekarza? w kazdym razie ja cwiczylam na pilce, najlepsze cwiczenie - po prostu kladlam sie na tej pilce i staralam jak nabardziej rozluznic miesnie, rece nad glowe - wyglada to jak robienie mostka tylko ze z pilka pod plecami. naprawde pomaga i to szybko. jak masz jakies obawy to niech ci maz pomaga, przytrzymuje. wazne zebys sie umiala calkowicie wyluzowac na tej pilce, jak nie bedziesz spieta to sama przyjemnosc jest a nie cwiczenie potem jak nabierzesz wprawy to przesuwaj sie na tej pilce w gore i w dol, tak zeby pilka ci masowala kregoslup ale i tak radze ci pojsc do ortopedy (jakiegos sensownego) bo moze masz cos z dyskiem na przyklad i meczysz sie niepotrzebnie

Mnie tez bardzo bolą plecy, urodziłam duże dziecko i bardzo przytyłam, staram się pilnować,żeby chodzić prosto, czasem bywa ciężko ae wybieram się na basen, polecił mi lekarz i znajoma, która miała taki problem i udało jej się wyprostować.

Gość dobreeeee***
ja tez tak miałam chociaz przytyłam tylko 10 kg, ale myslalam ze juz do końca zycia bedę chodzić z wypiętą dupką :)