Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -marisa-

odstawienie diane35 a ciaza!!!!!!prosze o porady kochane!!

Polecane posty

Gość -marisa-

-marisa- witajcie drogie kolezanki forumowiczki. Mam do Was pytanie. od 2 tyg,po rocznej przerwie zaczelam brac diane35. Kiedys badania wykazaly u mnie za duza ilosc testosteronu stad te leki . Twraz wrocilam do nich od 2 tyg-ale baredzo pragne miec dzidziusia..to przemyslana od dawna decyzja a odwlekana byla bo zawsze bylo ze tak powiem cos jeszcze do zrobienia..a to studia..a to dom..a to praca ... jest tu wiele juz doswiadoczonych w tym zakresie Pan. prosze o Wasza rade. czy uwazacie ze moge odstawic tabl (w polowie ich brania) ,zaczac lykac kwas foliowy i starac sie o malenstwo????? dodam ze czuje iz moje zycie jest puste bez tego Aniolka... czuje sie jakbym byla gporsza od inych kobiet ktore sa juz mamami..zwlaszca ze juz ktorys raz z kolei uslyszlaam od przyjaciolki-szcesliwej mamy 4 szkrabów-3 dziewczynek i chlopca-z czego dwoje to bliznieta-chlopiec i dziewczynka- (ze ona juz nie wierzy ze ja bede kiedys matka( bo kilka razy ,jakis czas temu kupowalam test ciazowy bo myslalam ze dzidzius w drodze )i ze ona to wie ze ja nawet za 10 lat nie bede mama

Gość -marisa-
nie ma co..pokazujesz klase....kimkolwiek jestes...mam nadzieje ze tu tez wchodza powane i madre kobiety...ktore wiedza co ja czuje....bo same przeszly takie cos...

Nie byłam w takiej sytuacji, ale na Twoim miejscu zakończyłabym opakowanie i poczekała przynajmniej do pierwszej, naturalnej miesiączki. Dałabym czas organizmowi na dojście do siebie po zażywaniu hormonów. Ale to ja.

Gość -marisa-
tylko boje sie ze u mnie moze byc klopot z ta naturalna miesiaczka:(( na usg kiedys lekarz mi powiedzial ze mam takie:minimalnie policystyczne jajniki-doszukal sie chyba jakichs 5 cyst w jedym takich malenkich ale jak sam dodal- takie cos to nie bedzie przeszkadzalo ci z ciaza..

Gość skoncz to opakowanie
idz do lekarza i powiedz mu to co napisalas w pierwszym poscie.

Gość -marisa-
bylam..ale nawet Wam nie pisalam o tym..nie meiszkam w polsce obecnie...a tu od pani dr uslyszalam: natural method is better... ;/ wedlug niej nie dzieje sie ze mna nic tak niepokojacego zeby lykac leki..i ze powinnam sie zrelaksowac wyciszyc a jesli po 6 mies regularnego starania sie nie bedzie efektu to mam sie zglosic..niestety anielscy lek tacy wlasnie sa..co do lekow ona nie zna polskich i nie powinnam ich wcale brac:)

Gość skoncz to opakowanie
wysoki poziom testosteronu Ci widac u Ciebie w wygladzie czy tylko w wynikach z krwi?

Gość ile ty w ogóle masz lat
sama nie wiesz czego chcesz najpierw zaczynasz brać tabletki a potem je chcesz odstawiać nagle ubzdurałaś sobie że chcesz dziecko bo koleżanka ci przygadała ? no bardzo dojrzała postawa "moje życie jest puste bez aniołka" jakoś tak nie myślałaś zanim zaczełaś brać tabsy i zanim porozmawiałaś od serca z koleżanką przykre że dziecko ma być elementem rywalizacji ze znajomą z tego co piszesz to nie wydajesz mi się osobą zrównoważoną emocjonalnie, która jest gotowa na to by zostać matką jesli jedyną motywacją by zajść w ciąże jest dorównanie koleżance no to sorry to nie jest normalne o PCO też wiedziałaś wcześniej ale widać nie zależało Ci na dzieciach wg mnie jesteś nieźle popieprzona emocjonalnie

Gość -marisa-
a kim jestes by mnie osadzac?? napisalam ze to decyzja od dawna przemyslana to raz. dwa-tabl zaczelam brac zeby unormowac jednak do konca te hormony.nie uwazam sie za niezrownowazona emocjonalnie..ale wiesz co pisz co chcesz. nie zalezy mi na tym.i nie bede z tego powodu plakac w poduszke. a dziecko wcale nie ejst i nigdy nie bedzie jakas wymyslona przez ciebie chora rywalizacja... a lat mam wystarczajaco duzo by zalozyc rodzine. poza tym nie weszlam tu zeby sie klocic..zeby komus cos udowadniac. zapytalam o zdanie inne panie co do odstawienia leku a zajacia w ciaze. po to jest forum zeby swobodnie zadawac pytania na nurtujace nas sprawy,a nie po to zebys mnie tu obrazala od niezrownowazonych emocjonalnie.

Gość -marisa-
skoncz to opakowanie w badaniach glownie. bo kiedys na szyi-a dokl w okolicach brody pojawil sie tylko meszek-dosc jasny i delikatny. badania zostaly zrobione po tym jak 2 mies nie mialam miesiaczki-wtedy wszystko wyszlo.

Gość -marisa-
skoncz to opakowanie ps nigdy nie mialam klopotow z cera czy wzmoznym owlosieniem w inych pariach ciala.

Gość Hej ja też bralam
diane 35 ze wzgledu na hormony..strasznie mi sie rozwaliło wszystko po ciązy..Zaczęly mi rosnąć wąsy:-o okropnie zaczely wychodzic mi rozstepy na calym ciele(nawet na ramionach)..I jak zaczęłam je brać to w sumie nie widziałam róznicy,bo i tak laserowo usuwam owłosienie..A! no i mialam problemy z okresem,niby tabletki miały pomóc unormowac,ale nie pomogły,okres mam juz 3 tygodnie i tak w kolko-raz nie mam pol roku a raz leci pol roku..I medycyna jest bezradna,wiec odstawilam,ale w ciaze nie moge niestety zajsc:( A bardzo bym chciala

Gość -marisa-
hejka ale i tak jestes juz mamusia??bo napisalas ze po ciazy Ci sie wszystko pomieszalo z hormonami...

tak, autorko jesteś zrównoważona dlatego planując ciążę zaczynasz brać tabsy, a już w drugim tygodniu brania chesz je odstawiać jesteś dojrzała i zrównoważona bo wystarczy uwaga koleżanki i już "planujesz dziecko" gdybyś faktycznie była dojrzała wiedziałabyś że nie należy starać się o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek, trzeba poczekać na unormowanie poziomu hormonów, no chyba że chcesz mieć ciążę mnoga by dorównać koleżance lub chcesz poronić na początku ciąży gdy okaże się że organizm jeszcze nie doszedł do ładu z hormonami no i oczywiście nie odpisałaś mi ile masz lat, ale z tonu Twoich wypowiedzi sądzę że nie więcej niż dwadzieścia kilka....

Gość -marisa-
WIDZE ZE POSTWILAS SOBIE ZA PUNKT HONORU ZEBY MI DOGRYZAC DALEJ.POWIEDZIALM CI RAZ ZE TO BYLA DECYZJA JUZ DAWNO PRZEMYSLANA,A TABL BYLY ZEBY SIE PODLECZYC . CO DO TEJ KOLEZANKI-NAPISALAM ZE JEST MI PRZYKRO BO TOBIE PEWNIE TEZ BY NIE BYLO MILO TAKICH SLOW WYSLUCHAC. I DECYJA O DZIECKU NIE JEST Z NIA ZWIAZANA.I PROSZE DAJ MI JUZ SPOKOJ. PYTASZ O WIEK-WIEC CI POWIEM . MAM 25 LAT.I ALBO ZACZNIESZ PISAC NORMALNIE ALBO NIE BEDE JUZ CI ODPISYWAC BO NIE CHCE SIE DENEROWAC..I TOBIE TEZ RADZE SOBIE DAC NA WSTRZYMANIE:))

uważasz że przez dwa tygodnie brania tabletek można się podleczyć ? przydałby Ci się dobry ginekolog który by Ci wytłumaczył co i jak i przyjął konkretną strategię działania sprawdził poziomy hormonów płciowych i tarczycy i ewentualnie zastosował leczenie skoro masz PCO

Gość -marisa-
badalam hormony tarczycy mam w normie...jedyne odstepstwo jakie mialam to byla za wysoka prolaktyna(badana w czasi brania diane35-3 lek powiedzialo ze wzrosla przez tabl antykonc. i nie ma powodu do niepokoju) i testosteron. przepisano mi diane i androcur. po 4 mies-nie dostalam okresu..powtorzylam badania okazalo sie testosteron az za bardzo opadl i teraz mam lykac tylko diane kilka mies. pozniej dostawalam okres regularnie.. jakis czas temu znow pojawil sie meszek na szyi,stad decyzja lek o ponownym podawaniu mi diane35. decyzja o dzidziusiu juz daawno byla przemyslana -jednak jak napisalam zawsze bylo cos co nas od niej oddalalo-studia,dom,praca. chce tego maluszka ,na prawde...stad moje pytanie czy wg Was mozna odtaqwic ta diane ,postarac sie o malucha .po urodzeniu dziecka moge przeciez wrocic do leczenia... i powtarzam nie ma z tym nic wspolnego szcesliwa mama 4 dzieci...

Gość bralam diane i jak odstawilam
jak odstawilam po 2mscach zaszlam w ciąże. Dziecko ur się zdrowe. Kolezanka po 3msc-ach zaszla w ciaze,maluszek tez zdrowy.