Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieter netowy

Co sądzicie o ludziach dzwoniących na policję, że widzą pijanego kierowcę?

Polecane posty

Gość ankieter netowy

Moim zdaniem robią to głównie, żeby się dowartościować i chwalić przed znajomymi i dlatego, że to medialne. Jakby w TV nie opowiadali o pijanych kierowcach to pewnie nikt by na nich nie zwracał uwagi. Siła mediów :)

Gość jakby ci pijak
zabil kogos z rodziny to moze mialabys inne zdanie idiotko

jezusie, no jak widze przed sobą jadacego slalomem z otwartymi drzwiami ktory manewruje bez swiatel bez kierunkowskazow i jedzie raz po przeciwnym pasie raz na swoim to pierwsze co wzywam policje :/ przeciez nie zatrzymam go i nie sklepe mu ryja :D

no nie wiem...;/ moją siostre 2 lata temu potrącił taki pijany kierowca;/miała złamane 2 nogi;/ Ja jestem przewrażliwiona teraz i nie akceptuje tego dlatego sama bym zadzwonila po policje bo taki kierowca to zagrozenie.

Gość nickonicko2010
sam bym zadzwonił gdybym zobaczył pijaka za kierownicą:)podobnie jak kazdy normalny człowiek w tym kraju ... http://skocz.pl/fajnerzeczy

Gość fajjeczka
Ja sądzę, że bardzo dobrze robią. Nie wiem, co ma do tego chwalenie sie rpzed znajomymi, a media? Przeciez nie pokazuje sie w telewizji każdego jednego, co zadzwoni w takiej sytuacji na policję. Jak ktos z twojej rodziny albo ty sama dozna kiedyś szkody w wyniku spotkania na drodze takiego pijanego kierowcy, to moze zmienisz zdanie.

ja dzwonie nie tylko jak widze pijaka ale też jak widze kretyna. nakręcam filmik albo robie zdjecia komórą i dzwonie. jak do tej pory zdarzyło mi sie dwa razy i raz na pijaka.

Gość ja raz zadzwonilam
ale to i tak nic nie dalo bo zabrali mu prawko a i tak znowu wsiadl za kierownice po pijaku i zabil mala dziewczynke takim skorwysynow powinno sie zamykac

Gość buheeeeeeeeeee
sadze, ze dobrze robia. sila mediow czy nie ale bardzo skuteczna. popieram!

Gość errfffccc
a trzeba podac nazwisko jak sie dzwoni? czasami widac pod blokiem jak piją piwa i wsiadają do wozów, jacys dresiarze cholerni co mysla ze sa ponad prawem. jak to zrobic, jak to zgłosic? tez bym nie chciała by sie dowiedziel ze to ja i mi zniszczyli wóz czy zbili szyby.

Gość madzia8617
ja jestem za! jak ma prawko za kierownice wsiadać nie powinien kropka :) mało ludzi przez takich zginęło???

Gość buheeeeeeeeeee
sos, nie generalizuj. Czasami ludzie nie wiedza po prostu co zrobic, czasem sie boja. Bo to raz ktos uratował tonacego?

Gość buheeeeeeeeeee
a co sie stało?

Gość prowokdacyjna pijanego
kierwcy :D

Gość ttttaaaaaat
"o sie gapia albo szybko spie**alaja sam byłem tego swiadkiem" bo. 1. pewnie myślą że pijany 2. jak kogoś bije 2 skinów to sorry ale nikt nie jest samobójcą

Gość kalafior,..
codziennie jakiś pijany kierowca zabija lub robi z człowieka kalekę, dlaczego należy zgłaszać pijanego kierowce? może twoje dziecko będzie szło chodnikiem, może pijany kierowca je zabije, może nie będzie to dziecko, a matka, żona, mąż brat i zmienia się cały twój świat, zemsta niczego nie zmienia, to że pójdzie za kratki nie wróci życia bądź zdrowia. to tylko tyle nie bójcie zgłaszać się pijanych kierowców.

Gość nie mozna narażac
czyjegoś życia i kierowcy któy jest pijany. Jako pijanego kierowe podstaw np. meża , chłopaka albo jako potencjalną ofiare kogoś biskiego i w żadnej sytuacji nie chcecie by to tak wyglądało. Trzeba dzwonić i to nie jest kablowanie.

Gość szuszka
Wydaje mi się,że taka reakcja jest jak najbardziej pożądana. Nie można być nieczułym na to co się dzieje wkoło nas. To,że nam nic nie grozi ( albo tylko nam się tak wydaje) nie jest dobrym argumentem. następnym razem możemy spotkać tego kierowcę przechodząc przez pasy. trzeba reagować

Gość hahahah no
przecież to prowo xD xD a wy sie tak rozpisujecie. przecież to oczywiste, że to jest słuszne!!!;D

Gość heniek z usa
Nie wierzę,żeby w PL policja przejęła się telefonem, że ktoś piratuje na drodze, a tym bardziej, że ktoś nakręcił jakiś filmik telefonem :D Do pijanego to może i pojadą, ale że ktoś piratuje? :D

Gość ankieter netowy
No właśnie też myślę,że to dowartościowanie się jak niektórzy zauważyli. Jak ktoś widzi dresiarzy co wsiadają po pijaku za kółko to każdy wzrok odwróci, jak widzi meneli dokonujących rozboju czy włamania to też każdy łeb w drugą stronę. Ale jak jedzie dziadzio slalomem to proszę bardzo, dzwonimy :D . Poza tym mogę się założyć, że co trzeci tirowiec jest napruty :)