Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość corobiccorobic___

Wymyślam? Bezrobotny mąż... wspomożcie radą... tutaj mogę...

Polecane posty

Gość ale czego tu sie wstydzic?
Bezrobocie ludzka rzecz. Gdyby mial to w nosie, siedzial na kanapie albo przpijal twoja pensje - wtedy bylby problem, ale skoro szuka... Pewnie tez nie jest mu latwo, to nie jest przyjemny czas - powinnas go wspierac, pokazaywac, ze dla ciebie nadal ma wartosc jako czlowiek i mezczyzna, a nie jeszcze go dolowac swoim podejciem. Jak ty bys sie czula, gdybys stracila prace? Powodzenia.

qrde zaczerniłam nicka, bo tamtego ktos ukradł i teraz pisze pod tym podszywaczu jak ciebie to bawi to cos moze napisz sensownego ty dwuzwojowcu umysłowy:O

Gość Madzialeenaaaas
Jak CI nie wstyd? Ty po studiach i związałaś się z kelnerem??????

Gość humein
Wiecie co, ale jednak bez uzgodnienia z partnerem rezygnowac z pracy :o Nie starac sie mu pomoc, robic zakupow, gotowac, sprzatac... :o

Gość slomkowy kapelusz
mumi ehhh chyba troszke nie rozumiesz ja juz pisalam inaczej traktujemy osobe ktora sie stara ktora lapie co mozna zbey pracowac hce odciazyc zone itd a inaczje traktujemy kogos kto w domu za duzo robic nie chce a nie pracuje i sam dobrowolnie wysyla sie na bezrobotne bo ON SAM ZREZYGNOWAL Z PRACY (DWUKROTNIE) to tu jest ISTOTNE nie mowimy ze auotrka ma byc tylko ostra dla meza jaSne jak cos zorbi pozytywneog ma pochwalic ma wspierac w poszukiwaniu pracy ale jak bedzie zbyt milosierna to nie wyprowadzi go na prosta ona musi sie nauczyc i jego nauczyc ze jest asertywna i ze on tez jest rownoprawnym i ronowzobowiaznaym partnerem zwiazku ZE NA NIM TEZ CIAZY JAKAS ODPOWIEDZIALNOSC

Gość humein
A ja nie rozumiem co wstydliwego jest w zwiazaniu sie, bedac po studiach - z kelnerem? Moj chlopak nie mam matury...

zanim wprowadzisz w życie zmiany to musisz być absolutnie pewna tego co robisz i musisz być konsekwentna w działaniu prze,myśl sobie na jakim polu on jest w stanie Cię wyręczyć a uwierz mi, że faceci nie lubią być gosposiami :P do tego niech się przyplącze przystojny kolega z pracy który wpadnie na imprezkę do Was (skromną: paluszki za 1,50 i nalewka leśny dzban za ..nie wiem ile) i kolega napomknie coś na temat gosposiowania Twojego męża itp da się zrobić? działaj kompleksowo kapelusz bo babki potrafią jakoś tak...wziąć się w garść a chłopy to takie miętkie

Gość humein
* nie ma ale jest dobrym, wartosciowym - i nieglupim - czlowiekiem... Jest pracowity, pomaga w domu, gotuje i sprzata... Wychowal sie na wsi, a jego mama jest bardzo biedna... Teraz poszedl do szkoly wieczorowej.

humein- no własnie wiesz robi w domu, naczynia zmyje, pranie, smieci wywali i posprząta mieszkanie, łazienke, kibelek, w kuchni tez pomoże przy robieniu jedzenia, no i prawda taka ze źle ze rzucił robote nie mając nowej, ale nie wział pod uwage ze tyle znowu bedzie szukał.

Gość Anka Zając
Moze poszukaj innego faceta ? Bo po co ci taki, co albo nie pracuje albo podaje wódkę i zakąskę w knajpie ? Twoje środowisko będzie się z Ciebie nabijać

kapelusz :) mam prawie 40 lat, doskonale wyczuwam temat bo nie takie rzeczy przerabiałam w swoim gównianym życiu

Gość kompot z żuka
znam ten typ faceta nawet jak pogorszy się wam stopa życiowa, pn będzie twierdził, że pracy nie ma ten typ tak ma: albo ludzie nieodpowiedni, albo za małe pieniądze, albo warunki nie te szuka ale na chwilę, zanim mu się nie znudzi a co śmieszniejsze, w sezonie letnim można znaleźć jakąś dorywczą pracę, ale oczywiście jego to nie interesuje po co, jak można żyć na czyjś koszt?

mumi:D kapelusz:D dzieki za rady. Od dzis robie z niekórymi rzeczami porządek, nie od jutra ale od dzis. i tak w sumie wiele poprawiłam w ciagu ostatnich 3 mcy, bo było tak ze nie robił nic, w domu syf, nieodkurzone:O dostawałam szału a on mi gadał ze sie czepiam i przeze mnie chodzi nerwowy, czujecie to? od niedawna sie wział za siebie i robi wiecej bo kiedys to była kaplica:O

Gość slomkowy kapelusz
corobiccorobic81 prosze ja juz zmykam i zycze powodzenia

ja wiem ze jest padaka z tym czasami chciałabym zyc tak ze wiecie, ładne mieszkanie, oboje prace i rosnące oszczędnosci a tu wuj... niektóre rzeczy wychodzą po slubie ,nigdy nie przypuszczałabym ze dotknie mnie problem bezrobocia mojego męza, bo przed slubem wydawał mi sie wałsnie gospodarny i zaradny...

Gość humein
Wiesz, sa ludzie gospodarni, inteligentni i zaradni, ktorzy szybko wspinaja sie na wysokie stanowiska, a pozniej nie zauwazaja, ze o prace coraz trudniej, ze inne wartosci zaczynaja sie liczyc, ze to, co umieli, juz nie wystarcza... wydaje im sie potem, ze moga wiecej i wiecej... Nie dostana podwyzki? Rzucaja prace! A co, bedzie inna... Tymczasem nie ma. I wtedy dopada ich bezradnosc...

Gość ochach
przepraszam za bezpośredność , ale wydaje mi się , że jemu nie chce sie pracować po prostu i tu kasa ani obowiązki nie mają nic do rzeczy. Myślę , że jak byłabyś w ciązy i np. była na L4 to siłą rzeczy do pracy musiałby pojść prędzej czy póżniej , bo wiadomo macierzyński nie trwa wiecznie a z dzieckiem , ktoś musi być. Może się mylę , ale taka własnie nasuwa mi się myśl.

ochach tak jak Ty mówi tez moja rodzina, ze jak to mozliwe, ze zdrowy facet nie pracuje.. ja wiem ze cos w tym jest i mi przykro strasznie:O na ciąze sie nei zdecyduje, wiecej minusów niz plusów, nie bede tak ryzykować, i bierze mnie złosć bo mysle sobie ze jakbym nie miała pracy to bym naprawde robiła w domu wszytko by on który pracuje by nie musiał nic robic w domu. no i tez pewnie bym próbowała albo korepetycje, albo cos dorywczego, a on nic, niby wysyła tez na telemarketing czy cos czy sprzedawce, ale ma takie studia jak ma i mysle ze go przez to skreslają tez. bierze mnie złosc czasami nie ma co. czuje sie przez to czasaem wkurzona i niby macham reka, no ale sami rozumiecie, ze to nie jest normalna sytuacja.

Gość nie obrazaj starych lisow
jak macie internet w domu to niech szuka przepisow i sie uczy gtowac!!!

Gość sawador
mój mąż stracił pracę 4 lata temu do tej pory przepracował niecale 2 miesiące na przełomie 2010 i 2011 roku a całą reszte czasu spędza w domu na graniu w ps3 . mamy 8 letniego syna , bardzo dużo długów , próbowałam pracować na 2 etaty ale ile można , zmieniłlam pracę zeby lepiej zarabiać nie udało się zarabiam ok 1500 zł , mieszkamy z jego matka to chociaż dach nad głowa mam . jest zarejestrowany ale nic mu nie oferują z codziennych ogłoszeń nic nie znajduje nie ma wykształcenia ani zawodu , ciągle narzeka krytykuje i ubliża nasze życie to piekło mam depresje i myśli samobójcze żadnej pomocy , każdy komu się zwierze wzbudza we mnie poczucie winy że to ja mam go gonić do pracy próbowałam róznych sposobów nic nie pomaga kompletnie jego rodzina mnie nie wspomaga w tym . nie wiem kompletnie co mam robić pewnie najszybciej to sobie coś zrobię bo to wszystko mnie przerasta . ciągle się kłócimy gdy by nie dziecko w ogóle nie miałabym ochoty wracać do domu , a tak w ogóle jaki on przykład daje naszemu synowi jakie wzorce wyniesie on w swoje dorosłe życie . naprawdę przekonałam się na własnej skórze że facet nawet jak nie pije może wszystko zniszczyć . nie wiem jak do niego przemówić