Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madafaka01

mam 17 lat i jestem w ciazy

Polecane posty

Gość madafaka01

mam 17 lat i jestem w ciazy pod koniec roku bd miala 18. kiedy powinnam sie zglosci do ginekologa ? co wogole robic ? ;-/ rodzicom nie moge powiedziec.. zabili by mnie chybaa.. czekac do 18 nastki ? moze nic nie zauwazą ? .. blagam odpiszcie cos.. cokolwiek.. ;-( nie wiem co robic..

Gość ..mama bliźniaczek..
Hej;) Ja urodzilam majac niepelne 19.. Brakowało mi podajże 2 tygodnie.. No i cio?? Ciaza nie typowo wpadkowa, ale nieplanowana;) Maja z Marysia urodzily sie naturalnie, silne i zdrowe byly. W 39 tygodniu;) Gdy powiedzialam mamie o ciazy (miałam 18 lat) była szczesliwa;) naprawdę! to pierwsze jej wnuczki były;) (mama jak sie urodzily miala 56 lat.) Tato troszke mniej zadowolony bo dziewczeta.. ale dalismy rade i z tatem;D Teraz cieszy sie ze swojej Mai, z ktora czesto chodzi na grzyby;)

Gość wnioskuje......
1.do ginekologa idz bo mozesz zaszkodzic sobie badz dziecku:-) 2. widac powinno byc ok 4 msc ale to indywidualna sprawa 3. jak bedziesz juz po wizycie, bedziesz wiedziec co i jak to porozmawiaj najpierw z mama jesli to z nia masz lepszy kontakt. Napewno Ci/wam pomoze :-). Napewno bedzie w szoku na poczatku, moze wrzeszczec i wogole ale suma sumaru i tak bedzie wszystko dobrze:-) Zastanow sie co dalej, co z ojcem dziecka, jak planujesz i czy wogole masz zamiar skonczyc szkole. Musisz to wiedziec bo te pytania ci zada mama.....:-)

Gość madafaka01
ale nie jestem jeszcze pelnoletnia.. to moge isc sama do ginekologa ? jak to bedzie przebiegac.. bedzie chcial kontakt do rodzicow? ..

Zauwaza.. ja bylam w blizniaczej;) przytylam raptem 2 kg w ciagu 6 tygodni!! Zauwaza. Nie czekaj do 18. Nic nie da. Porozmawiaj z nimi szczerze. Ja tam mame obudzilam jak zobaczylam 2 krechy, czyli w 5 tygodniu;) cieszyla sie! z tatem bylo gorzej,ale tez przyjal to z pokora.. DO gina idz. Jak najszybciej;) Ja poszłam w 7 tygodniu;) pozdr.

Bedzie ogladal serducha malenstwa, czyli ; badanie gin. usg. Jesli brakuje ci zaledwie 3 mies do 18 tki, to mozesz isc sama a nic nie bedzie wymagal;) Ale rodzicom powiedz juz, teraz!

Nie bedzie wymagal. Kilka miesiecy Ci brakuje, takze spoko. Bedzie to wygladalo tak; badanie gin. usg rozmowa;)

Gość możesz sama iść do lekarza
i koniecznie po wizycie powiedz mamie o ciązy. Przecież i tak tego nie ukryjesz, jeszcze trochę i będziesz miała większy brzuszek:)

Gość możesz sama iść do lekarza
i usłyszysz bicie serca dzidziusia. Uczucie niesamowite:D

Gość madafaka01
jezu to straszne jest.. boje sie bardzoo... reakcji rodzicow. ;// mial ktos jeszcze podobna sytuacje? do mojej.. w tak wczesnym wieku.. ?

Do ginekologa możesz iść bez problemu i rodzice nie są ci do tego potrzebni.Głowa do góry wszystko się ułoży ale musisz zadbać o siebie i dziecko a rodzice na pewno się pozłoszczą,ale pewnie ci pomogą.Powodzenia

Gość madafaka01
jejku dzieki . ;) ;* ;(

Gość madafaka01
a jeszcze chcialam wiedziec jak juz pojde do tego ginekologa to ile sie placi za taka wizyte ? ..

Nie wiem dokładnie.. musisz być przygotowana na kazda kwote;P Ja placilam 60 zl 2 lata temu u profesora.. Od 50 zł - wwyż.. myślę że do 250. Ja! Przecież mowilam;) Ja zaszlam w ciaze w wieku 18 lat;)

Gość madafaka01
20

Gość madafaka01
nie no pracuje juz.. tylko on jeszcze nie wie o tym ze jestem w ciazy .. ;-O boje sie mu powiedziec.. nie wiem jak zareaguje.. jak mu wogole o tym powiedziec? .. ;-O ;(

Gość A ja urodziłam.......
2 tygodnie przed 18-tką. Zaszłam w ciążę majac 17lat. Mama z poczatku lekko się załamała, wiadomo, co ludzie powiedzą??? ale później jej przeszlo. A tata, którego reakcji sie bardziej bałam stwierdził, ze juz się cieszy. Dodam, że z ojcem mojego ojca zerwałam kontakt na 2 tygodnie przed tym, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. także uwierz mi, strach ma wielkie oczy i ja to wiem najlepiej.

Gość madafaka01
oficjalnie to ROK.. czy to malo ?.. nie sadzisz . ? i juz ciaza,,,

Gość a co z matura
? jak sobie to wyobrażasz ? Dasz rade z tym wielkim brzuchem skończyć szkołe ?

Ja mam 21 lat;) Ja mu powiedzialam tak; (kochalismy sie, chcielismy wziasc slub.. i ciaza wyszla. nie zupelna wpadka byla, ale nieplanowana) Akurat były jego urodziny. ''Kochanie, to dla Ciebie prezent:) koszulka z napisem "najlepszy tata pod słońcem!" A on zapytał: Przecież nie jestem tatą! ;) Odpowiedziałam: Za kilka miesięcy będziesz;) Do poczytania:: Niby do meza, ale moze sie przydac; http://www.tipy.pl/artykul_1656,jak-powiedziec-mezowi-o-ciazy.html Do rodzicow; http://www.tipy.pl/artykul_1681,jak-powiedziec-rodzicom-o-ciazy.html Ja rodzicom powiedzialam tak; Odrazu po zrobieniu testu zaczęłam krzyczeć, płakać , być może z radosci.. mama usłyszała i pyta; Co sie stalo? Ja odpowiadam: Nic.. mamusiu!! Mamusiu będziesz babcią! :) pokazałam test;) mama się rozpłakała, ze szczescia.. z tatem było podobnie;)

Gość madafaka01
a jakby usunac?.. ile kosztuje taki zabieg?.. nie wiem czy sobie poradze.. zucialabym szkole. znajomi napewno by sie odwrucilii.. ludzie by gadali... a co na to rodzinaa.... jeeeeezuuuu... ;-((((

Idź do ginekologa jak najszybciej, rodzicom powiedź bo nie zdołasz tego ukryć,chyba że nie będziesz miała żadnych dolegliwości związanych z początkiem ciąży. Ja wyglądałam jak trup przez 2 miesiące, blada, ciągle mnie mdliło, bolała głowa. Ginekolog nie będzie chciał nr tel.do rodziców.

No i chłopakowi powiedź, jeżeli jest odpowiedzialny to się wami zajmie. Nie ty pierwsza i nie ostatnia, gorzej by było jak bys miała niespełne 16 lata, ale 18 lat to nie aż tak mało. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

A co Ty głupia jesteś - usuwać tylko dlatego, że ludzie będą gadać? Będziesz mieć 21 lat i będziesz w ciaży i będą gadać. Ludzie ZAWSZE BĘDĄ GADAĆ! A ze szkołą sobie poradzisz nie jesteś pierwsza i jedyna która jest w takiej sytuacji. W szkołach średnich już idą na rękę przyszłym mamom, można mieć nauczanie indywidualne. Poradzisz sobie. Grunt to pozytywne myślenie bo jak zaczniesz się użalać to później z wszystkim będzie Ci ciężej.

Gość tabletka
zapierdalaj do ginekologa jak najszybciej takie sa teraz popierdolone czasy ze musisz sie zglosic jak najszybciej zeby dostac podwojne becikowe czyli 2 tys...na jakis start bedziesz miala wozek czy lóżeczko....rodzicom i tak bedziesz musiala powiedziec ja tez zaszlam bedac co prawda miesiac przed osiemnastka, ale u lekarza nie robili zadnych problemow ze by chcieli rodzicow wzywac czy cos....to tylko tak robia jak im przyjdzie 14 bo nad nia wisi jeszcze reka prokuratora...

Boże jedyny właśnie obejrzałam ten film, jestem wstrząśnięta, jak można usunąć swoje dziecko.Aż się płakać chce.

Idź do ginekologa jak najszybciej, rodzicom powiedź bo nie zdołasz tego ukryć,chyba że nie będziesz miała żadnych dolegliwości związanych z początkiem ciąży. Ja wyglądałam jak trup przez 2 miesiące, blada, ciągle mnie mdliło, bolała głowa. Ginekolog nie będzie chciał nr tel.do rodziców.