Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotka1973

ksiądz zabronił mi brać leki!!!

Polecane posty

Gość dorotka1973

byłam u spowiedzi i mówiłam księdzu, że jest mi ciężko bo muszę borykać się z chorobą. do tego dochodzi, jeszcze kwestia tego, że mój mąż stracił pracę. w ogóle czuję się poddenerwowana, nie potrafię na niczym się skupić i czuję że zaniedbuję męża i dzieci. a on zaczął mnie wypytywać na co jestem chora. i powiedziałam, że od 10 roku życia choruję na astmę, ale ostatnio musiałam odstawić leki, bo nie miałam za co je wykupić. ale że koleżanka poleciła mi jakiegoś zielarza i od kilku tygodni biorę leki od niego homeopatyczne i jakieś ziółka. rzeczywiście może nie są one tak skuteczne jak normalne leki na astmę, ale jednak przynoszą mi ulgę. i jak to księdzu powiedziałam, to on na mnie naskoczył, że branie takich leków to grzech, że KATOLIK NIE MOŻE BRAĆ ŻADNYCH ZIÓŁ. no to ja do niego, że przecież benedyktyni jakieś ziołowe preparaty robią. a on na to, że głupoty wygaduje i że Kościół nigdy na coś takiego by się nie zgodził. powiedział, że tym co robię prowokuję Szatana, i to mnie przeraziło!!! nie wiem co mam zrobić w tym momencie. ksiądz powiedział, że jako katoliczka powinna odstawić leki homeopatyczne i zioła i wrócić do zwykłych farmaceutyków. tylko, że mnie na nie nie stać. mam do wyboru, albo żyć z grzechem i brać leki, albo odstawić i tracić zdrowie... czy ktoś z Was wie, czy rzeczywiście katolicy nie powinni brać leków homeopatycznych?

Gość z jakim grzechem
? bo jeżeli juz ktoś wierzy w Boga i w to że on stworzył świat to zioła chyba też stworzył w jakimś celu...

Gość kjaeih8thnhe
Leki homeopatyczne a zioła to ogromna różnica.... Poczytaj sobie o homeopatii

Gość nickonicko2010
ja bym radził odstawić wiarę katolicką a przy lekach pozostać:)przecież zdrowie jest najważniejsze ... http://skocz.pl/fajnerzeczy

Gość kjaeih8thnhe
zioła można brać, ale homeopatia jest co najmniej tajemnicza...

z jakim grzechem?? a jak oni kadzidła palą to dobrze jest? weź się puknij w głowę. herbaty miętowej nie pijesz? gardła szałwią nie płukasz? szmaponu z pokrzywy nigdy nie uzywałaś? melisy nie piłaś? uspokajających tabletek ziołowych nie brałaś? kropli żołądkowych? ZDROWIE jest najważniejsze.

Gość oooook
haha:D dobre, możesz brać leki homeopatyczne, a ten ksiądz to jakiś nawiedzony... może szatanem;)

Gość nie rozumiem o co chodzi...
Nie rozumiem o co chodzi. Może i w Kościele są takie zasady, ale może masz ryzykować swoje życie przez to. Sama jestem chora na astmę i nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania bez leków. Myślę, że możesz poprosić lekarza o tańsze odpowiedniki droższych zagranicznych leków. Ja tak zrobiłem, biorę od jakiegoś czasu Monkastę, która po pierwsze jest tańsza, a po drugie mój organizm lepiej je przyswaja. Natomiast czytałam sporo o homeopatykach i nie byłabym taką entuzjastką tych leków. I nie chodzi o jakieś religijne rzeczy, tylko po prostu nie wierzę w ich skuteczność.

Gość fiut76
Wyslij ksiedza do psychiatry. On stukniety! Farmaceutyczne leki maja skutki uboczne, a ziola i hemeopatia nie. O twoim zdrowiu decydujesz sama a nie jakis tam ksiadz!

Gość asssssgs
Zmień księdza spowiednika , a w ogóle po co spowiadasz się księdzu jakie bierzesz leki ? Spowiadaj się z grzechów a nie na co jesteś chora.

nie wierzę jesteś o rok młodsza ode mnie i taka...yyy inna :O

Gość ta dorotka, ta malusia
chyba jaja sobie panna z nas robisz, prawda ?? Takie pierdoły księdzu opowiadasz ??? I mu wierzysz ??? Ale to chyba wszystko sobie wymyśliłas, żeby jakis topik założyć :o Do lekcji, dziecko drogie, jutro dopiero środa.

Gość ta dorotka, ta malusia
Poza tym pierwsze słysze o takich zasadach. Było i jest wielu księży i zakonnic, którzy leczą ziołami, chocby benedyktyni, albo ksiądz Klimuszko. Więc mi tu pierdół nie piszcie, dzieci drogie, tylko się trochę poduczcie. Bo niedługo to wszystko się wam wciśnie jako prawdę.

książ powinien być lekarzem naszej duszy...a jak nie wierze lekrzowi to ide do innego...tobie tez polecam isc do innego księdza... a tak po za tym po co ta spowiedz?

Gość NATALA..............
Nie wierzę!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli ,to prawda ,to ksiądz jest pojebany.

Gość kobito, jeśli to nie prowo...
to baaaardzio dawno nie czytałam tak chorej wypowiedzi - mam na myśli księdza oczywiście. Jestem katoliczką, ja i moja cała rodzina codziennie pijemy ziółka na różne dolegliwości, nie rozumiem jak można powiedziec że to grzech, zwłaszcza, że część naszych ziółek jest od ojców benedyktynów. Nie przejmuj się tym chorym człowiekiem, powinien się leczyć na nogi bo za głowę za późno. Jak przeczytałam twoją wypowiedź koleżankom z pracy to mało nie spadły ze śmiechu z krzesła - oczywiście chodzi o podejście księdza

Gość katoliczek
nie rozumiem, ale zgadzam się, że ksiądz przesadza, więc po prostu weź z nim pogadaj ale poza konfesjonałem... nie wiem skąd on bierze takie argumenty, ale do mnie one nie przemawiają ja rozumiem, że tu chodzi o duchowość, ale bez przesady zdrowie jest ważne, jak o nie nie dbasz to też grzeszysz, więc ksiądz chyba o tym zapomniał, a krzykaczami spod znaku ateizmu wojującego się nie przejmuj !!!

Gość :(:(:(:(.
Zioła ojców Bonifratrów Ziołowa apteka braci Bonifratrów : Apteka księży Bonifratrów składa się z bogatego zielnika, w którym znaleźć możemy specyfiki na każdą dolegliwość. Poniżej przedstawione są przykładowe zioła, których używają Bonifratrzy w leczeniu. Zioła używane w przypadku choroby układu nerwowego : - Działające pobudzająco na układ nerwowy : kwiat lawendy, korzeń pokrzyku, owoc kolendry oraz liść pokrzyku. - Działające uspokajająco na układ nerwowy : korzeń kozłka, kora kaliny, kwiat głogu wraz z liściem, szyszki chmielu, kwiat polnego maku oraz ziele serdecznika. - Działające wzmacniająco na system nerwowy : kwiaty arniki i lawendy, liście bobrka, liść ruty..... reszta tu http://dooktor.pl/artykuly-medyczne/ziola_i_ziololecznictwo/ziola_ojcow_bonifratrow.html Ten "Twój" ksiądz jakiś chory jest :o

Gość glupia jestes czy co?
spytaj sie go czy herbate pije albo przypraw bezboznik uzywa! p.s. no nie wierze, to musi byc prowo

Gość cdfvcgfbvhgb
autorka jest idiotką która nie odróżnia ziół od homeopatii :O tak, stosowanie leków homeopatycznych katolickie nie jest, poza tym i tak gówno dają takie leki - lekarze też są im przeciwni

Gość Facet234
Ja bylem kilka lat u spowiedzi i mowilem ze uzywam wahadla, interesuje sie parapsychologia i ezoteryka, wierze w reinkarnacje i uzdrawiam metoda reiki. Ksiadz mowil nie wie co robic z rozgrzeszeniem. Ja mu powiedzialem, ze jak nie dostane rozgrzeszenia to zmienie wiare. rozgrzeszenie dostalem!

Gość o mamo pisze do ciebie wiersz
ale idiotyczny temat ktos załżył i chol..a wie w jakim celu pierwszw słysze by ksiądz zabraniał brania leków ,autorka sobie poprostu to z nudów chyba wymysliła bo to idiotyczne ..a kto tak wierzy w te całe farmaceutyki zapraszam tutaj http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4857167&start=0 a zmienicie zdanie i przejdziecie tylko na zioła