Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala miiiiaa

czy moge zdawac mature drugi raz????? prosze o odp

Polecane posty

Gość mala miiiiaa

witam, mam 27 lat i chcialabym rozpoczac studia. Mam maturę, niestety nie zdobylam na niej zadowalających wyników. Z pewnością nie byłoby mi łatwo dostać się na taką uczelnie i kierunek jaki chce, tym bardziej ze zdawalam tylko polski i matematyke oraz geografie. Zdawalam stara mature i mam tylko z polaka dostateczny reszta to dopuszczające. Byłam młoda, glupia i nie w glowie mi była nauka a teraz zaluje. Jestem mężatką, mam dziecko i chce isc na studia, uwazam ze jeszcze nie jest za pozno by zmienic swoje zycie, zdobyc doswiadczenie. Czy mozna podejść do matury drugi raz? Jesli tak to co zrobić, gdzie sie udac... pomozcie

Gość jola18
tak, jasne, że można...idź do swojego liceum/technikum, w którym się uczyłaś.

Gość Kenslej
Tak, mozesz, moj facet mial taka sama sytuacje, teraz ponownie robi technikum, a za 3 lata ma mature

Gość calliope
ja w tym roku pisalam drugi raz tj poprawialam wyniki. z tego co wiem mozna pisac ja max do 5 lat od wydana pierwszego swiadectwa maturalnego.

Gość stara matura to co innego
niż nowa matura,w tej chwili nie ma już zdawania starej matury. Zapytaj w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w miesjcu właściwym dla twojego zamieszkania czy możesz podejść do mowej matury i na jakich zasadach