Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Polka z Norwegii

Z serii: Jestem w ciazy, co dzisiaj zjadlam

Polecane posty

3 ci miesiac ciazy. zjadlam dzisiaj: jogurt naturalny z otrebami 3 suszone sliwki miseczka szpinaku jablko salatka grecka

I sniadanie : musli z mlekiem II śniadanie: 2 kanapki ze szprotem w pomidorach + sok 100%marchwiowy w międzyczasie: kiwi obiad: talerz krupniku, ryż z warzywami i kurczakiem + herbata

Gość matkooo polko
moim zdaniem zjadłas za mało Tzn wszystko zdrowe , ale brakuje jakiegos tresciwszego dania , obiadu zawsze tak jesz czy tylko dzisiaj ?

co do tych otręb na śniadanie, to gdzieś wyczytałam że nie powinno się ich za często jeść w ciązy. Posiłek zbyt szybko przeleci przez organizm i nie zdążą się wchłonąć wartości odżywcze.

tylko dzisiaj ogolnie jem wiecej i mniej zdrowo, ale postanowilam jesc bardziej dla dwoch a nie za dwoje. wczoraj wrabalam Liona i paczke chpisow a na obiad pizze w ogole nie mam mdlosci ani nie odzruca mnie od niczego szczegolnego, co jest dziwne

otreby jem na lepsza perystaltyke jelit - mam problemy z wyproznianiem

Gość 4 miesiac ciazy
- 2 kromki z wędlina i ogórkiem - zupę gorący kubek -rosół z lanym ciastem - paluszki rybne z ziemniakami i sałatka z surowych warzyw i sosu czosnkowego.

Gość matkooo polko
jasne ,ze powinno sie jesc tyle na ile ma się ochote tzn jezeli jakas przyszła mama nie ma apetytu to tez nie powinna na siłe wciskac w siebie jedzenie Moze organizm sam to reguluje Róznie z tym bywa Oczywiscie ,ze najlepiej jesc dla dwojga , a nie za dwoje Nie ma co się przejadac

matko polko myślę że większość ciężarnych ma problem z wypróżnianiem. ale z tymi otrębami nie przesadzaj lepiej musli z mlekiem zjedz, albo więcej tych śliwek czy innych suszonych owoców. polecam też suszone morele mają dużo żelaza :-) pamiętaj o tym żeby jeść nie tylko zdrowo ale też smacznie, żeby nie odrzucało cię od zdrowego jedzenia po pewnym czasie, bo wtedy wynagradzasz sobie to jedzenie paczką chipsów...

Gość gumkadoScierania
A ja tak: Rano- 2 kromki chleba pełnoziarnistego, jedna z szynką, druga z miodem gruuubo:), potem talerz zupy ogórkowej, teraz sok buraczkowo-jabłkowy-szklanka, w między czasie 2 herbaty z sokiem malinowym prawdziwym swojskim i cukrem.To wszystko...może zjem jeszcze coś ale to nie pewne,ktoś mi tu ostatnio zarzucał,że jem za mało, bo pewnie o figurę się boje ale moje drogie dziś odebrałam wyniki, hemoglobina mi się poprawiła, reszta też ok...jestem w 27 tyg, przytyłam 5 kg i czuję się zgrabna i ładna...polecam wszystkim się nie obżerać..ja akurat mam o tyle łatwiej,że kompletnie nie mam nadmiernego apetytu. Pozdrawiam.

Gość matkooo polko
katrin coś w tym jest Ja na początku jadłam duzo warzyw , oczywiscie inne potrawy tez , ale warzyw pochłaniałam bardzo duzo i po pewnym czasie odrzuciło mnie Teraz tez jem ,zel duzo mniej , wole owoce , na warzywa jakos nie mam ochoty

gumkaa bardzo malo utylas.. i malutko jesz, tez bym tak chciala ale jesc mi sie chce wiec sie zapycham warzywami:)

kurcze ja mam czasem takie ssanie że wiadomo ulegam słabościom typu chipsy albo ciasteczka...

ja przed ciaza wazylam 58 przy wzroscie 170cm teraz jest 55-56kg zalezy od dnia

Gość to ja tez
2 kromki z poledwica dotego kawka zborzowa z mleczkiem 2 sniadanko to bulka grahamka z serkiem i pomidorkiem miedzyczasie wypilam activie truska. oraz 2 szklanki wody zywca niegazowanej obiadek schabowy z ziemniaczkami i mizeria potem 2 nekratynki kawka zbozowa zmlekiem i buleczka na kolacje z pomidorkiem grahamka i jestem w 27 +6,5 kilo i wygladam akurat jak kobitka w ciazy :) i pierdzieli mnie to czy dojade do 12- czy 16 wazne oby dzidzia byla zdrowa

2 bułki z pomidorkiem, makaron z sosem, paczkę Mamby [nie wiem co mnie wzięło;p] 25tc i + 3kg

hmmm... jak już wszyscy... w trakcie 22 tygodnia: śniadanie - tost z serem zółtym i pomidor. obiad - stek z cebulką (alez mi sie chcialo tej cebulki!!), ziemniak gotowany średni i surówka z pora. na kolacje czeka sałatka grecka i pasek czekolady na deser :) po drodze standardowy talerz witamin (pokrojone ogórek, pomidor, papryka, jabłko, banan, nektarynka i troche borówek, do pojadania w ciągu dnia w razie potrzeby wbicia w coś zebów), kisiel żurawinowy i jogurt. nabiału bedzie dużo jutro, wiec dziś odpuszczam, jeden jogurt i feta w sałatce wystarczą. ale wczoraj no wrąbałam 3 goląbki :D i bynajmniej nie mam wyrzutów sumienia :D

ja nad kolacją dopiero się zastanawiam...zjem ją dopiero jak poczuję głód, kiedy nie byłam w ciąży trzymałam się zasady kolacja do 18. Teraz jednak tak się nie da, bo jak zjem o 18. to o 21-22 znów będę głodna...