Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milkaa88

BÓLE JAK NA MIESIĄCZEK, POCZĄTEK PORODU?

Polecane posty

Od wczoraj już ponad 24 godziny ciągle boli mnie brzuch jak na miesiączke, promieniuje na plecy i nogi. Skurcze pojawiły mi się w nocy od 3 do 6 , pierw były co 8 minut, potem co 5, wziełam prysznic i przeszło, ale brzuch bolał dalej, wziełam paracetamol( mieszkam w Anglii i tu tak każą) no i udało mi się zasnąć, obudziłam się o 9.00 i już czułam że zaczyna mnie znowu boleć i ok 11.00 już nie spałam bo znowu mnie mocniej bolało. Byłam w mieście, pochodziłam troche i dalej nic, ani skurczy, ani ból nie przeszedl... A na jutro mam termin... Dziecko się rusza, także wszystko ok. Czy któraś z Was miała podobnie i ile czasu od porodu się zaczeło? Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Bo ja już co raz bardziej nerwowa się robie z tego powodu...

Gość ja takaja
ja mam termin na poniedzialek, mam bole jak na miesiaczke ale nie trwaja one ciagle, zaboli puszcza, takie nieregularne a rano jak wstaje to raczej przechodzi i nic mi nie jest, mam tak od ok 2 tygodni w nocy za to strasznie bola pachwiny i biodra

Gość izazsynkiem
mnie brzuch najpier bolał jak na okres a później po 2 godzinach odeszły mi wody, a nie mozesz zadzwonic do swojego ginekologa ???

Gość ee tam żadna mi nowowść
szykuj się dziewczyno :) sprawdź torbę , pojedz sobie ;) i ciesz się cisz :D:D:D:D bo za nią zatęsknisz :) niedługo przytulisz swojego synka . Szybkiego i mało bolesnego porodu życzę :)

w Anglii ciążę prowadzi położna, ona ma numer czynny tylko do 17.00, a poza tym nie ma co dzwonić bo powie że mam wziąć kąpiel, jak nie przejdzie to czekać na skurcze, a ja ich nie mam, albo nie czuje... No i pewnie jeszcze paracetamol będzie kazała wziąć i czekać na rozwinięcie sytuacji:D |Tak to już w Anglii jest, no i do szpitala się jedzie jak ma się skurcze co 5minut, wcześniej jak się pzyjedzie to do domu odsyłają:D

Gość izazsynkiem
to poczekaj moze pojawią się skurcze ja też nie wiedziałam na początku co to są te skurcze teraz juz wiem ale wcześniej nie wiedziałam

No musze się chyba wsłuchać na maksa w swoje ciało... bo coś mi brzuch zaczął twardnieć ale jak twardnieje to nie boli bardziej...

ja się wypowiem :) miałam bóle krzyżowe i do końca nie wiedziałam czy to już poród czy nie. skurcze miałam co 5, 7 4 min. i pojechałam do szpitala o 23.00 mojego męża akurat nie było i pojechałam taksówką z siostrą. w szpitalu powiedzieli, że to jeszcze nie poród bo skurcze są nieregularne i może to potrwać jeszcze. chcieli mnie wysłać do domu, ale nie zgodziłam się. gdy powiedziałam im, że przyjechałam taksówką i w razie czego nie mam z kim od razu przyjechać jakby poród faktycznie się już zaczął, to dopiero zgodzili się żebym została w szpitalu. o 8.00 rano synek już był na świecie. także najważniejsze, żebyś nie dała odesłać się do domu jeśli będziesz miała bóle.

no właśnie te bóle to jak wyglądają, bo ja od godziny zapisuje twardnienie brzucha, ale ja mam tak że brzuch mnie cały czas boli, a jak pojawiają się chyba skurcze, to twardnienie to czuje napinanie i parcie na kość ogonową....Ale nie boli bardziej, tylko trochę kluje. Twardnienie pojawia się co 8 minut. Póki co mam taki zapis 20.;08 20;15 20.23 20.31 20.40 20.48 , zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

Gość milkaaa88
podnosze