Beatakot 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 Witam. Mam kilka pytań w sprawie zmiany tabletek. Nie znalazłam na żadnym forum co zrobić gdy wczesniej brałam tabletki YAZ, biore je do dziś(dzis wziełam druga tabletkę białą. Z dwa tyg temu byłam u lekarza i poprosiłam o zmiane tabletek. Przepisał mi mercilon. Jak mam go wziąśc teraz? Bo YAZ ma cztery białe tabletki, w tym czasie powinno wystapić krwawienie. tylko,że ja mam problem z tym,że cały czas plamie od YAZ'u dlatego zmieniłam. Czy mam wziąść do końca te białe tabletki YAzu i po nich mercilon czy jak? Pomózcie mi prosze, ponieważ nie wiem co zrobic ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Wrzesień 28, 2010 ja właśnie też zmieniam z Yazu na Novynette i gin powiedziała, że wtedy kiedy zaczynałabym nowe opakowanie Yaz mam wziąć Novynette czyli po ostatniej białej tabl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beatakot 0 Napisano Wrzesień 29, 2010 Hmmm dziękuję Ci za odpowiedż :) Moje krwawienie występuje wlasnie przy tych białych tabletkach, trwa mniej wiecej 6 dni, czyli wyjdzie,że te moje nowe tabletki mam wziasc w czasie trwania okresu? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Wrzesień 29, 2010 Popatrzyłam i nawet Mercilon ma ten sam skład co moje Novynette. Po ostatniej białej tabletce, musisz wziąć pierwszą nowy Novynette. Czyli tak jakbyś rozpoczynała nowe op. Yaz. W mercilonie może pisać, że przerwy nie powinno sie robić (w novynette tez tak pisze) ale ja byłam zdziwiona, że moja gin mi nie kazała tak robić tylko normalnie po 4 placebo i znalazłam odpowiedź na necie..baardzo długo szukałam. Mercilon/Novynette mają taką samą dawkę estradiolu 0.02 mg czyli ani te ani te nie są od siebie mocniejsze/słabsze. a ten drugi hormon odpowiada za samopoczucie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Wrzesień 29, 2010 przepraszam miało być nową tabletkę Mercilon-u :P 28.05.2005 r Kocham Cię :* Sprzedam Nowy płaszcz ocieplany, nowe jeansy rurki, i kurtkę Abercrombie&Fitch http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5808066 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beatakot 0 Napisano Wrzesień 29, 2010 No to sie ciesze bardzo ;) Dziekuje jeszcze raz za odpowiedź, bo naprawde nie wiedziałam co mam zrobic :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach