Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ligiaa25

laserowa epilacja

Polecane posty

Gość Ligiaa25

O, widzę , ze w końcu znalazłam podobne przeypadki.Juz myślałam, że jestem sama. Ja byłam 8 razy na bikini i 7 -pachy. Efekt - zero, nic! Mnóstwo kasy wydane na darmo. Robiłam IPL (chyba), bo pani kosmetyczka miała w ogóle małe pojęcie co robi. Dodam, że robiłam woj. mazowieckie, mała mieścina - Ostrów Maz., w odstępach 4-5 tygodni. Wtedy (jak zaczęłam chodzić) była jedyna w okolicy. Potraktowała mnie laserem, wiedząc, że biorę antybiotyk (3 m-ce po kuracji wolno się oddawać zabiegom). Szykuję się na złożenie reklamacji i będę żądała zwrotu pieniędzy (pewnie ciężko będzie)

Gość jupikajej
IPL podobno malo skuteczny. bylo sobie zafundowac diodowy LightSheer

Gość depilowacsiechce
tyle razy i nic?! Ja bardzo chciałam rozpocząć depilację laserową, gdzieś we Wrocku, myślałam o novello, ale słyszałam że to klapa i oszuści:/ ale jestem w szoku, myślałam że te depilacje na L są skuteczne i już po 4 razy jest na zero...

Gość ruski żołnierz
a powiedz , komu teraz chcesz się pokazywać skoro nadeszła jesień i prawdopodobnie non-stop łazisz w portkach albo innych kalesonach nazywanych leginsami ?

Gość depilowacsiechce
a który jest najskuteczniejszy i jakie miejsca polecacie, w których można go zrobić?

Gość jupikajej
sa skuteczne, jesli sie robi dobrym laserem (tak jak mowilam, tylko diodowy, zadne IPL ani novello, tym bardziej na bikini, gdzie cebulki sa gleboko w skorze) i jesli ma sie do tego zdrowe podejscie i oczekiwania. to mit, ze taka depilacje robi sie raz na cale zycie. wloski i tak odrastaja, ale ciensze i jest ich mniej, rosna wolniej no i na pewno na ladnych pare miesiecy (moze i lat) mozna zapomniec o depilacji.

Gość Ligiaa25
Mi też obiecywano 5-6 zabiegów. Niestety. Może ten antybiotyk osłabił działanie lasera. Nie mam pojęcia. Brałm go dość długo przed zabiegami, no i w trakcie. Przez pół roku non stop. Ale mądra, doświadczona kosmetyczka powinna odmówić wykonywania zabiegów w moim przypadku

Gość Ligiaa25
Do ruskiego żołnierza. Może i chodzę w kalesonach, ale czasami je zdejmuję, a wtedy przyjemnie i ładnie :)

Gość ruski żołnierz
a firmom kosmetycznym na tym właśnie zależy, żeby od kobiet wyrwać jak najwięcej kasy a efekt żaden :)

Gość jupikajej
depilacje laserowa zawsze robi sie na przelomie jesieni/zimy, zeby do wiosny byc juz po serii zabiegow i moc wystawic skore na slonce. w czasie laseroterapii opalanie jest niestety niewskazane. co do skutecznosci - ja jestem po pierwszym zabiegu i poki co jest ok. za 2 tygodnie nastepny, poki co boje sie, ze nie bedzie czego depilowac, bo zadnych wlosow narazie nie widze, a chyba juz powoli powinny sie uaktywniac te, ktore podczas poprzedniej depilacji byly w fazie uspienia..

Gość Ligiaa25
ruski żołnierzu, to podpowiedz (bo widzę, że mądrzyć się potrfisz) jak tą kaskę teraz wyrwać z powrotem

Gość aaaaswwwwwqq
a mogę wiedzieć jakie leki brałaś? czy przeciwtrądzikowe?

Gość Ligiaa25
nie, nie na trądzik. Fromilid

Gość klassi
Ja teraz właśnie się zastawiam czy nie zdecydować się na depilację laserową. Po woskowej depialcji mam duży problem z wrastającymi włoskami, po których później czasem zostają nieładne blizny. Zastanawiam się jak jest po laserze, czy są jakieś zmiany na skórze? warto zainwestować w ten zabieg pieniądze>?

Gość buna
No raczej tak. Moja znajoma jakiś czas temu była w studio laser w Warszawie i w jej przypadku zabieg ( a własciwie zabiegi, bo były trzy) wyszedł dobrze. Nie ma żadnych włosków na nogach i ma fajnie wyglądającą skórę, Jesli masz ciemne włosy to próbuj, jeśli nie to odpuść

Gość ale to normalne, jak ktos
ja własnie ostatnio byłam na 6 zabiegu, ostatnim z całej serii. Robiłam w mediestetica w warszawie. laser IPL i RF jednoczesnie, czyli takze miał usuwac jasne włosy. Efekt: prawie zaden. Wloski sa slabsze i nieco rzadsze, ale przyznam szczerze, ze tyle miesiecy jezdzenia (mieszkam kolo kielc), wyrzeczen (nie mozna sie opalac - chodzilam z nogami trupio bladymi), drugi raz bym nie poszła. Mimo iż ja miałam promocje z groupona i zamiast 14 000 zaplaciłam 999zł, to i tak nie ma sensu. Dodam, że mam jasne wlosy. spotykalam w tej klinice dziewczyny z ciemnym owłosieniem i grubymi wloskami, jak u facetow. Na nie działalo. Była babka, co po 4 zabiegu nie miala ani wloska.

Gość ale to normalne, jak ktos
teraz kupuje porzadny depilator, to ostatnia deska ratunku. Golenie sie co 2 dzien jest uiazliwe a poza tym wzmacnia włosy, a nie o to chodzi. Wosku sama nie umiem, a do kosmetyczki nie bede preciez biegac i co 2-3 tygodnie bulic 100zł albo i wiecej. Nadzieja w depilatorze. Kupiłam taki jeden z lepszych, czekam własnie na przesyłke.

Gość latara
Też jestem zdanie,że depilator to podstawa. Oczywiście na początku nie jest łatwo( no nie ma co się czarować- trochę to boli),ale z czasem nabiera się wprawy i skora się przyzwyczaja. Według mnie jedne z lepszych depilatorów robi braun ( na magicznej planecie jest ich spory wybór) , chociaż pfilips też ma niezłe

Gość Monika_G
Polecam! Ważne jednak aby zabieg był wykonywany dobrym i sprawdzonym urządzeniem. ja w swoim gabinecie mam urządzenia marki Glam Beauty, a dokładniej GB5, , które łączy w sobie trzy, bardzo zaawansowane rozwiązania wykorzystujące technologie: RF (fale radiowe), IPL (energię świetlną) oraz system chłodzenia ciała. Dzięki jednoczesnemu zastosowaniu powyższych technologii głowica E-Light pozwala zwiększyć skuteczność zabiegów, a ich efekty są bardziej widoczne i długotrwałe. Energia fal radiowych może być stosowana do każdego rodzaju skóry i owłosienia! Połączenie technologii IPL oraz RF znacznie zmniejsza ryzyko poparzeń oraz uczucie dyskomfortu podczas zabiegu. Koniec więc z uczuciem bólu, które towarzyszyło tego typu zabiegom.

Gość elvirkaaaa
znam i polecam - jestem bardzo zadowolona z epilacji laserowej - tylko jak koleżanka pisze powyżej - ważnym jest aby się dowiedzieć na jakim sprzęcie dany salon pracuje dlatego lepiej nie iść w ciemno gdzie bądź :S Ja chodzę do Wrocławskiego Dermamedu, gdzie mają Ellipse czyli urządzenie wykonane w najnowocześniejszej technologii I2PL, która dzięki impulsowi podwójnego filtrowania powoduje, że do skóry dociera tylko energia terapeutyczna, a nie ta, która jest odpowiedzialna za powstawanie bólu, czy innych działań niepożądanych.

Gość okkraglinkaa
no właśnie sprzęt jest nie bez znaczenia... depilacja depilacji nierówna. sama robiłam pachy w studio laser, trafiłam do nich przez forum właśnie i nie mam żadnych zastrzeżeń. babeczki wszystko wyjaśniły, zrobiły caly wywiad...już nie pamiętam co to owłosione pachy ;)

Gość halinka z kominka
IPL to laser o dupę rozbić naczytałam się na wielu forach o nim -efekty są mizerne -efekt gładkości utrzymuje się krótko, czytałam ze 3 mies unikajcie lasera IPL! jak już inwestujecie kasę to w skuteczne lasery, które trwale usuną Wam zbędne owłosienie

Gość halinka z kominka
IPL+RF jest nieco lepszy od IPL ale i tak o dupę rozbić teraz na grouponach aż się roi od ofert LASEROWA DEPILACJA a popatrzcie ino na jakim sprzęcie pracuję, zobacycie IPL albo IPL+RF

Gość agata z.
A ja korzystam z I2PL Ellipse w dermamed Wrocław i jestem zadowolona, ze względu na nierówne tempo w jakiej rosły moje włosięta potrzebowałam 5 zabiegów i teraz stwierdzam, że było warto.

Gość pojawia sie i znikaa
powiedz coś więcej o tej metodzie - Elipse? teraz jest tyle sposobów, że sama się już w tym gubię :S

Gość okkraglinkaa
w tym studio laser mają laser diodowy, to jest zupełnie inna bajka niż IPL i rzeczywiście działa, nie dawajcie się naciąć na te superokazyjne grupony na ipl, to niestety wyrzucanie kasy w błoto :/

A ja byłam 4 razy w Dermamedzie i jestem bardzo zadowolona. Mają tam IPL 2 generacj. Próbowałam już laserów diodowych i aleksandrytowych ale dopiero I2PL Ellipse spełnił moje oczekiwania. Zabieg trwa bardzo krótko a włosy wypadają po 2 tygodniach.W końcu udało mi się wytępić wszystkie włosy i teraz mam święty spokój :) Polecam każdemu !!!!!

raz poszlam z gruponu na epilacje i bylam strasznie zawidziona ! nie korzystajcie z tego typu "promocji" bo te gabinety maja slabe lasery ! jak juz chcecie to zrobic dobrze to skorzystajcie z jakiegos fachowego miejsca, gdzie nie zrobia wam krzywdy i wlosy na pewno wypadna. nie dajcie sie nabrać, bo porzadny zabieg porzadnym sprzetem kosztuje troche wiecej niz 99 zł !

Pojawia się i znikaa ja Ci moge coś opowiedzieć o I2PL Ellipse bo tez tym sprzetem robilam zabieg. Najlepiej robić epilację w okresie jesien/zima kiedy nie jestes opalona-wiec teraz jest najlepszy czas. Przed zabiegiem musisz sie ogolić. Nie wolno używac depilatorów i wosku - tylko maszynki. Sam zabieg nie jest w ogóle bolesny - czujesz tylko ciepło. Po 2 tygodniach wszystkie wlosy wypadaja i masz spokoj :) Fajna opcja dla wszystkich tych, ktorym znudzilo sie codzienne golenie i chca sie pozbyc wlosow 4ever :) Pozdro !!!!!!

Gość younggirls
nie wiem czy bym się zdecydowała kupić taki zabieg na gruponie, chyba bym się bała, ze mnie ktoś poparzy albo będzie niedokładnie. W takich przypadkach lepiej do zaufanych i sprawdzonych miejsc. ja byłam w studio laser i jestem zachwycona efektami.