Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka z podolinka

pijecie wino w ciazy?

Polecane posty

jak wyzej

Gość mnbm
nie, ale popijam doslownie jeden lyczek piwa przynajmniej 2 x w tyg., nie umiem sie powstrzymac..a przed ciaza piwo bylo fuj..

ja pilam juz dwa razy po lampce i mam wyrzuty

Gość cechi_plechi
ja tak z pol lampki kilka razy wypilam. W ciazy bylam 2 razy - dzieciaki zdrowe, cud, miod, orzeszki :-)

Gość mammmmmma
ja wypilam lacznie kilka karmi w ciazy, zwykle saczylam 1 karmi 3-4 dni (rozgazowane ale zimne i pyszne), kilka kieliszkow szampana i lampek wina

Ja jestem zdecydowanie na nie!!! w pierwszej ciąży nie wypiłam ani kropelki alkoholu i teraz też nie zamierzam. Nigdy nie wiadomo jaka ilość zaszkodzi, a skutki mogą być bardzo przykre. "Każda ilość alkoholu, nawet lampka wina lub okazjonalnie wypity drink działa toksycznie na rozwijające się w łonie matki dziecko. Im większa ilość alkoholu, tym większe jest ryzyko poważnych uszkodzeń. Cząsteczki etanolu zawartego w alkoholu bez problemu przenikają przez łożysko i jeśli kobieta pije alkohol to dziecko pije razem z nią." http://www.ciazabezalkoholu.pl/wplyw_alkoholu_na_ciaze.html

Gość fallussa
Ja nie piję w ogóle. Słyszałam różne opinie na ten temat, a to niby o jakichs lekarzach, ktorzy mówili, że lampeczka od czasu do czasu nie zaszkodzi, a moze nawet działaś pozytywnie, a to jakieś inne rzeczy. Ale dla mnie alkohol nie jest aż tak atrakcyjny, żebym nie mogla sie powstrzymac całkowicie na te parę miesięcy. A inni niech robia jak chcą

Gość ja pilam wino
winko tak i 2 dzieci zdrowych ale wódki bym nie piła!!!!!!!!!!!!