Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włochaty_króliczek

problem z narzeczonym

Polecane posty

Gość włochaty_króliczek

Temat założyłam na zdrowiu i urodzie, ale nikt nie odpisał, więc pomawiam tutaj. Mój narzeczony notorycznie gryzie ręce i wyłamuje stawy, gdy się stresuje. Na razie doprowadził do jakichś problemów z palcami. Boję się, że w przyszłości będzie coraz gorzej z jego dłońmi, skoro naokrągło je tak "kaleczy". Próbuje coś z tym robić, ale to jest jak obgryzanie paznokci u niektórych - nic nie działa. Jak mu pomóc pozbyć się tego nawyku?

Gość kuzwa no nie wiem no :(
moj tez gryzie kostki i juz tak dosc mocno je poobgryzal, nie wiem jak go tego oduczyc :o

Gość na pal z nią!
albo ma robaki , albo depreche nie z tej ziemi-znaczy trudne dzieciństwo musiał mieć;)

Gość włochaty_króliczek
gryzie dłonie w miejcach, gdzie dłoń łączy się z palcami (trudno wytłumaczyć), kości, które tam są. Jakiś czas temu miał problemy z palcami, bo przestał je czuć, podobno (wg lekarza) przez to gryzienie. Więc wyłamywanie jest OK?

poświęć się i zajmuj jego ręce czymś innym by w mimo potrzeby zrobienia sobie krzywdy zrobił wielokrotnie coś innego. Mój miał też różne gesty które pokazywał gdy się denerwował np podnosił łokieć do góry łapiac dłonią za tył głowy( latem szczególnie mnie to złościło gdy byliśmy w towarzystwie). Do tego mnie to denerwowało. Łapałam go za ręce i upominałam. Teraz mu to przeszło. Pilnuje sie i nie robi tak.

Gość włochaty_króliczek
:-D Wy sobie żartujecie, a problem jak był, tak jest ;-) Do tej pory przekopaliśmy internet i... kupił jakąś piankę do zaciskania, smarował ręce płynem gorzkim dla dzieci i naklejał plastry i... nic. Jak gryzie, tak gryzie. Ma już zgrubienia na tych kościach...

Gość włochaty_króliczek
Nie mogę nim się zająć, bo robi to zwłaszcza w pracy, siedząc przy komputerze. Raz naliczył ponad 20 razy podczas jednego dnia, a pewnie było tego znacznie więcej, tylko nie zwrócił uwagi. Mnie już to denerwuje i dodatkowo nie chcę, żeby miał problemy ze stawami "na starość" ;-)

Gość włochaty_króliczek
biały motyl: podejrzewam, że masz rację, że to wynik stresu. W domu tego nie robi, chyba, że w towarzystwie

Gość włochaty_króliczek
co do przywiązywania: ciężko tak pracować bez użycia dłoni :-D

Gość włochaty_króliczek
do bociana, to jakbym chciała mieć dzieci ;-)

Gość włochaty_króliczek
Kobiety, wysilcie szare komórki... Tylko nie za bardzo, co by wylewu nie dostać :-)

Gość włochaty_króliczek
up

kup olejek do masażu i jak tylko zobaczysz że świerzbią go ręce.... to niech zrobi z nimi coś pożytecznego i Cię wymasuje ;)

Gość włochaty_króliczek
Ale w pracy?? ;-)

Gość a ja bym...
a ja bym wysłała go do psychiatry niech z nim pogada, ... twoj chlopak ma jakiś rodzaj nerwicy który się u niego tak specyficznie objawia, przypuszczam że kuracja uspkokajaczami predzej rozwiąże problem niż plasterki czy inne wynalazki... pozdrawiam

Gość włochaty_króliczek
jest czesto zestresowany, lub ma za dużo energii. Trochę to męczące...