Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie jak diabli

mam refluks i musze zrobic badania endoskopowe :(

Polecane posty

Gość boje sie jak diabli

czy ktos juz mial taka rure w przelyku? boje sie jak diabli.

Gość ktos chyba tutaj
ja:O nic milego

Gość boje sie jak diabli
boli???? do czego to mozna porownac? bo w sumie cvo jest mile jesli chodzi o zdrowie? strzykawki, wizyta u ginekologa,? nie ma takich rzeczy.

Gość Kaloline1591589
ja miałam 7 razy już przywykłam :D a mam lat 19 :D

Gość boje sie jak diabli
serio? to opowiedz czego mam sie spodziewac- prosze!

Gość ktos chyba tutaj
bolec nie boli.. ale bardzo nieprzyjemne uczucie ktorego nie mozna do niczego porownac. Czujesz jakby cos ci sie ruszalo w zoladku az bedzie cie cofac. Ja akurat bardzo zle to znoslam bo dostalam ataku histerii i musialam sie jakos uspokoic. Kazali gleboko mi oddychac a ja czulam jak odplywalam. Trwalo to moze 5 min a ja myslalam ze to trwa wiecznosc. Ale nie martw sie kazdy inaczej to przezywa. Ja mialam to robione jak mialam 16 lat wiec nie wiem jak teraz bym na to zareagowala. Przed wlozeniem ustnika spryskaja ci gardlo czym do znieczulenia. Pozniej moze cie troche gardlo drapac

Gość boje sie jak diabli
a mozna przy tym zwymiotowac? ile trwa takie badanie tzn ile ta rurka tak jezdza? jak o tym mysle to juz mi sie chce plakac krzyczec i wymiotowac jednmoczesnie :/ tzn ze sie nie czuje jak wkladaja ta rurke? jest ona gruba?

Gość Kaloline1591589
no więc na początku spsikają Ci gardło takim preparatem znieczulającym głupie uczucie bedziesz cały czas sline połykać potem każą Ci sie położyc na boku włożą Ci ustnik do buzi zebys nie pogryzła tej rurki i bedą Ci wciskac tą rurke tak żebyś ją połkneła jak już ją połkniesz to połowa tych "przyjemnych" rzeczy za Tobą. Najgorszy jest odruch wymiotny przy tym badaniu bo strasznie naciąga i jak Ci głęboko tą rure wsadzą ja miałam do dwunastnicy a moze i jeszcze dalej ale jest to do przezycia. Nie martw się dasz rade ! Jeden lekarz robił mi to 20min a drugi 5min nie wiem od czego to zalezy :D

Gość rurka endoskopowa;p
jest cienka. owszem niemile uczucie ale nic nie boli, masz ten odruch taki wymiotny ale nie ma opcji - musisz byc na czczo tak co najmniej chyba 12 h przed tym nie mozna jesc nic ani pic. ja to mam za tydzien.. ;/ 4 raz w zyciu tez sie boje ale wiem jak to jest... nie martw sie da sie przezyc!

Tez to mialam.Okropne uczucie i nikomu tego nie zycze.No ale jak trzeba bylo to sie poszlo. Ja to strasznie stekalam braklo mi oddechu.Na sama mysl jak sobie przypomne to szok. Aby zdrowie bylo reszta sie ulozy!!

Gość boje sie jak diabli
to mi juz sie bedzie chcialo wymiotowac jak wsadza ten ustnik :( zapytalam sie lekarza czy jest inna mozliwosc bo moj internista mowil o jakies papce ktora sie polyka itd a ten sie na mnie popatrzyl jak na idiotkei p owiedzial : historia.

Gość ktos chyba tutaj
rurka jest moze grubosci najmniejszego palca w dloni. Odruch wymiotny na pewno bedziesz miala ale bedziesz tylko wymiotowac slina bo musisz byc na czczo. Nie martw sie, przezyjesz;)

Gość ktos chyba tutaj
to zalezy tez od lekarza w jaki sposob to wykona. Nie martw sie, male dzieci maja takie bafdanie iec ty tez przezyjesz.

Gość boje sie jak diabli
jestem przerazona :O

Gość boje sie jak diabli
nie wiem czy to przezyje. chce mi sie plakac jak o tym mysle, ale moze to pomoze zwalczyc ten refluks... wrrr...boje sie jak diabli. ale dzieki za to ze juz wiem co i jak.