Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janaaaaa

pigułki + antybiotyki - pytanie

Polecane posty

Gość janaaaaa

hej, biorę pigułki. mam jednak zapalenie oskrzeli i lekarz kazał mi brać 2 antybiotyki. jaką mam teraz ochronę antykoncepcyjną? jak długo może ona być zmniejszona po zakończeniu kuracji antybiotykami? czy bezpiecznie kochać się będe moga z użyciem prezerwatywy dodatkowo? dzieki za odpowiedź.

Gość jakaja2486
no wiec przed wszystkim zabezpieczaj sie dodtakowo. Dodatkowa prawidlowo zastosowana gumka jest dobry zabezpieczniem podczas brania antybiotyków. mysle że po skończeniu kuracji jeżeli odczekasz jedno całe opakowanie bedziesz mogła czuc sie bezpiecznie.

Gość mraury
z gumką możesz się kochać. skutecznosć zależy od tego jakie to są antybiotyki (bo też nie wszystkie wplywają na antykoncepcję). jesli wpływają to zabezpieczaj się dodatkowo w czasie stosowania antybiotyków i tydzien po ich zakonczeniu. dodatkowo (to już taka moja rada) skoro bierzesz 2 antybiotyki, to koniecznie łykaj lacibios femina, może nawet jakiś gastrologiczny i lacibios do tego, zeby grzybicy się nie nabawić. zdrówka życzę!

Gość janaaaaa
dzięki za rade, wiec jednak musze psychicznie przygotować faceta na parę użyć gumek ;) zamiast lacibios biorę quatrum, też bardzo dobry probiotyk, polecam :)