Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kassinek3

KARMIENIE MIESZANE- na czym polega i co

Polecane posty

Gość Kassinek3

o nim myślicie?

ja dokarmiałam syna mlekiem modyfikowanym. moje również podawałam z butelki i jestem za. tym sposobem syn zaczął przesypiać noce jak skończył 5 mies.

Gość akrylik
ja jestem przeciwna. po co chcesz dokarmiac wlasciwie i ile ma dziecko?

Gość Kassinek3
ja dopiero urodzę:) ale mam kuzynkę która twierdzi że karmiła i piersią i butelką na zmianę a potem więcej piersią ale butelką też tylko mniej, karmiła tak 16 miesięcy; podczas gdy moja koleżanka twierdzi że to niemożliwe i nie istnieje takie karmienie :/ dlatego pytam tu:)

zawsze się jakaś przeciwniczka znajdzie co będzie narzucać innym swoje zdanie ,że piersią najlepiej. ja jestem tego zdania,że jeśli nie masz pokarmu to po co się męczyć?

jesli dziecko sie nie najada piersią to butle lepiej dołaczyc, po co dzieciaka meczyc.

to tak jak się mówi, że samym odciąganiem nie utrzymasz laktacji nawet miesiąc. z tym, że ja odciągając pokarm karmiłam prawie 6 miesięcy (sama zrezygnowałam) dokarmiałam modyfikowanym raz na dobę.

Gość ja już odciągam mój pokarm
4, 5 miesiąca:) i butla też jest:)

Gość Kassinek3
Ambrama a czemu odciagalas a nie karmilas piersia?

Gość akrylik
tylko ze jak jest za malo wlasnego mleka to dokarmianie tylko poglebia ten stan. ilosc mleka jest wprost proporcjonalna do ilosci przystawien do piersi. jesli dziecko sie nie najadlo to za godzine przystawiasz do piersi i mleko znow jest... robicie to tylko z wygody wlasnej, ciekawe jaki lekarz wam powiedzial, ze macie niedozywione dziecko?

ja też na początku odciągałam ponieważ mojej córce bardzo się ulewało i musiałam zagęszczać mleko. Ale z czasem stało się to męczące i teraz piersią karmie w nocy a butlą w dzień. A poza ty moje piersi zaczęły tracić swoją jędrność co tez jest dla mnie ważne.

akrylik To częste przystawianie wygląda tak, że dziecko całymi dniami wisi ci na piersi i nic nie możesz zrobić, zero czasu dla siebie.

Gość akrylik
no niestety chcias dzeicko to ponies konsekwencje...

akrylik Twoim zdaniem jak mam dziecko to co mam ciągle siedzieć w domu, nie zadbać o siebie?? mam być typową kurą domową?? No chyba żartujesz. Ale jak ty tak robisz to tylko mogę współczuć twojemu mężowi.

a ja wam powiem tak nie karmilam swojego dziecka ani jednego dnia po pierwsze : nie chcialam cały czas siedziec w domu przy nim , zeby non stop wisiał na cycku po 2. nie mialam tez predyspozycji ( wklesłe sutki)

Gość a ja bylam tak
pogryziona że też poszła butla w ruch, ze mnie pił tylko krew:/

Karmienie mieszane w zasadzie wprowadza się w 4 miesiącu życia, kiedy dieta dziecka zostaje rozszerzona o nowe pokarmy. Czasem ten proces następuje nieco wcześniej. Na pewno nie warto rezygnować z karmienia piersią gdy dziecko dostanie dodatkowe pokarmy. Podczas karmienia mieszanego warto jednak pamiętać o przepajaniu dzieci - nowe posiłki są często gęste i sycące, a maluch potrzebuje coraz więcej napojów. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj: http://mamdziecko.interia.pl/pierwsze-miesiace/karmienie-piersia/news/co-nalezy-wiedziec-o-dopajaniu-dzieci,1457311,6129