Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No Love

nie zostaniemy przyjaciółmi, boli..

Polecane posty

Gość Rejka....
Jest też teoria, że miłość musi boleć.. A najprawdziwsza jest ta niespełniona i może trwać latami... Znam takie przypadki..

Gość Rejka....
"Każde głębsze uczucie prowadzi do cierpienia. Miłość bez cierpienia nie jest miłością." Jan Twardowski

Gość Rejka....
Paulo Coelho Alchemik Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości."

Gość Rejka....
Paulo Coelho Czarownica z Portobello miłość nie daje i nigdy nie dawała szczęścia. Wręcz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ciągiem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pytań, dręczą nas wątpliwości. Na prawdziwą miłość składa się ekstaza i udręka."

Gość Rejka....
Antoine de Saint-Exupry Prawdziwa miłość otwiera ramiona, a zamyka oczy."

Gość GDN-on
Rejka.... nie każdy to tak czuje....My naczytaliśmy się jak widzę złych książek za młodu :):)

Gość Rejka....
Oni mówią o prawdziwej miłości! Tutaj nie ma miejsca na kalkulacje, czy mnie się opłaci być przy niej, czy nie.. Czy ona jest dla mnie, czy nie.. Można odejść, ale to żyje dalej ...

Gość Rejka....
Tutaj nie chodzi, ani o książki, ani inne rozumienie miłości. Po prostu jednym jest dane poczuć tą prawdziwą, a innym zostają miłostki. Miałam sporo miłostek w swoim życiu, dopiero teraz widzę różnicę...

Gość dmf...
Antoine de Saint-Exupry Miłość, która prosi, jest piękna, ale ta, która błaga, jest uczuciem lokajskim.

Gość Rejka....
Paulo Coelho Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach.

Gość dmf...
Jonathan Carroll Poza ciszą "Żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy strzelać do niej z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć."

Gość Rejka....
dmf... Antoine de Saint-Exupry Miłość, która prosi, jest piękna, ale ta, która błaga, jest uczuciem lokajskim." Proszenie o cokolwiek kogokolwiek, jest zawsze uniżeniem się... Nie da się inaczej .. A i o granicę bardzo trudno ślepemu.

Gość Rejka....
ale jednak mężczyzna powinien mieć swoją godność. cierpieć też trzeba potrafić a nie zachowywać się jak szmata. to że cierpi nie może być usprawiedliwieniem dla tego ze pozwala się poniżać. dla kobiety słabość nie jest powodem do wstydu. dla mężczyzny jest. dlatego takie "mameje" użalające się nad swoim nieszczęściem są śmieszne." Czasami nie można inaczej. Jest to gra o wszystko.

Gość Rejka....
Dla mnie niemęskie jest brak walki, gdy widzi się, że walka jest możliwa.

Gość GDN-on
to wyobraź sobie jak czuje sie ktoś kto ją poczuł i musi o niej zapomnieć....bo jest nie odwzajemniona....albo jak sie czujesz kiedy ta osoba proponuje CI przyjaźń w zamian...a ty nie wiesz czy iść w prawo czy w lewo czy zachować możliwość bycia razem chociaz przez chwile i znosisc to wszystko co niesie za sobą ta znajomość czy oddalić się , na siłę starać się zapomniec, udawać że jej nie ma ? czuję że oszaleję nigdy nie mysląłem że będe w takiej sytuacji...

Gość dmf...
popieram pow. odp.

Gość Rejka....
Tak miłość to forma szaleństwa.

Gość dmf...
do : "Dla mnie niemęskie jest brak walki, gdy widzi się, że walka jest możliwa. "

Gość Rejka....
offerma - pewnie, że można wegetować... żyć na pół gwizdka.. jeść, spać, seksić się z chętną. Albo nawet zamieszkać na kafe. Tylko co to za życie??? Ja niczego nie żałuję. To najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało.. To jak dotknięcie prawdy. Nie do opisania.

Gość Rejka....
offerma - gdy znasz drugiego człowieka na wylot, to widzisz kiedy on jest pewny tego co mówi, a kiedy jest to wahanie i mówi to, czego wymaga sytuacja.

Gość Rejka....
offerma - gdy znasz drugiego człowieka na wylot, to widzisz kiedy on jest pewny tego co mówi, a kiedy jest to wahanie i mówi to, czego wymaga sytuacja.

Gość Rejka....
Choć ja to taka Anna Karenina... :O Bo szansy miałam aż za dużo, a .. jest jak jest ...

Gość Rejka....
Ale nie winię się, bo nic nie dzieje się przypadkiem. Widocznie jest w tym większy sens. Warto było.. Wiele mi zostanie..

Gość Rejka....
To raczej Ty za mało czytasz ... :O

Gość Rejka....
Poczytaj sobie charaktery, tam sporo o odniesieniu do literatury. Nie pamiętam który nr był poświęcony literaturze i o jej uczeniu czytelnika życia.

Gość Rejka....
offerma - twoje życie może jest banalne, ale mnie takie nie interesuje i nigdy nie interesowało. Zawsze interesowałam się sztuką i takie dla mnie też powinno być życie.. Inaczej to wegetacja... :O To taka różnica, jak pomiędzy np. Van Goghiem, a jeleniem na rykowisku z bazaru. Jednych cieszy jeleń, a mnie raczej smuci...

Gość Rejka....
Ja nawet na ludzi nie potrafię patrzeć inaczej, jak poszukując w nich piękna i prawdy, blasku. Mało tego widzę... Za dużo jak dla mnie banału wokół.. za dużo..

Gość No Love
ech. Milczenie jest trudne... za miesiac mamy pewną wspolną "rocznice" poznania sie. Chcialabym mu wyslac smsa z chocby sama kropką. Dziecinne , wiem. Ale z jednej strony cos mi mowi, ze on jest taka osoba, ktorej zrobi sie przykro i bedzie podejrzewal ze zapomniala? a moze ktos tu powinien miec w końcu tzw. jaja i powinnam to byc ja?