Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nova10

co się z nią dzieje?

Polecane posty

moja córka za 1,5 tyg skończy 5 miesięcy. gdy wprowadziłam jej zupki i deserki to na początku ładnie to zjadała - nawet potrafiła zjeść już cały słoiczek. ostatnio karmienie jej to istna katorga. zje 5 łyżeczek, zaspokoi pierwszy głód i zaciska buźkę, zaczyna marudzić, gugać, a potem jest płacz. tak samo jest z mlekiem. wypije ze 20-30 ml i zaczyna się kręcić, pierś tak samo. ogólnie bardzo mało je w ciągu dnia a ja muszę w nią wmuszać to jedzenie - niestety. wieczorem podaję jej kaszkę i to generalnie zjada ładnie - to chyba ze względu na całodzienną "głodówkę". kaszkę je o 20, później kąpiel i zasypia koło 21-21.30. o 23 daję jej mleko na "śpiocha". no i... do tej pory budziła się koło 3 na karmienie (butelka) i spała gdzieś do 5-6 (pierś) i brałam ją do łóżka i spała ze mną do 8-9 (ja muszę być z nią w łóżku bo jak tylko wstanę to ona też od razu się budzi, a w ogóle to śpi z cycem w buzi, jak zaśnie to wyciągam go ale ona się zaraz wierci i znowu szuka i tak w kółko). przez ostatnich kilka nocy budzi się, tak jak np. dzisiejszej nocy o: 1.30; 2.30; 3.30 - co godzinę. albo np.1,2,3,4. jak ją nakarmię po pierwszym przebudzeniu to przecież chyba za godzinę nie jest głodna??? o co chodzi??? i co mam robić??? w nocy kiepsko śpi w ciągu dnia też nie lepiej (3 drzemki po pół godziny:() z rzadka trafia się żeby spała w ciągu dnia dłużej niż godzinę ciurkiem...

Gość powiem ci szczerze...
przesrałas sobie...jestes teraz uwiazana z tym cycem... pociesze cie, mój syn tez teraz marudzi przy jedzeniu i jest w podobnym wieku

ona cyca lubi ssać sobie nad ranem tak w pół śnie bo tak w ciągu dnia to tylko chwilkę possie i już nie chce. muszę ją oduczyć tego rannego ssania a to jest też tak że wiem, że jeśli jej go nie dam to będzie już pobudka (koło 6 rano) a tak to jeszcze pośpi i ona i ja i mam nadzieję że się wyśpi bo później w ciągu dnia to tak jak pisałam wcześniej nie ma opcji na dłuższą drzemkę :(

A po co wmuszasz w nia jedzenia? Nie chce jesc niech nie je. le karm ja o stalych porach i nawet jak bedzie glodna a nie bedzie pora karmienia to jej nie dawaj jesc. Ja bym tak zrobila. :)