Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana allegro

padłam ofiarą oszusta jak znaleźć adres

Polecane posty

Gość oszukana allegro

znam numer konta bankowego i imię i nazwisko oszusta. Nie znam adresu. Jest jakakolwiek możliwość by bank udostępnił adres?

Gość WróżbitaMaciej
KARTY BARDZO WYRAZNIE POKAZUJA ZE DOPADNIESZ GO ALE DOPIERO W DRUGIEJ POLOWIE 2011

Gość Beatkoman
Od tego jest policja

Gość do wrozbita maciej
:-D a szczegolowo?:-P

Gość oszukana allegro
o wróżbito Macieju :) się załamałam :) Czyli że ja sama nie dam rady tego adresu znależć?

Gość oszukana allegro
temu facetowi ktory mi pomoze zrobie loda

Gość też oszukana
zgłoś sprawe na policje ,ja tak zrobilam;) Facet miał podany inny adres niż faktyczny:) raz dwa to sprawdzili i go namierzyli

a jak Cie dokladnie oszukal? moze wklej linka do tej aukcji ku przestrodze dla innych:-) i 3mam kciuki zeby sie udalo go namierzyc

Gość możesz złożyć doniesienie
o przestępstwie bo oszustwo jest przestępstwem niezależnie od wartości. a jak znasz imię, nazwisko i nr konta to raczej łatwo go namierzą :classic_cool: Masz korespondencję z allegro i inne dane o transkacji. Tylko, że jeżeli odebrałaś paczkę a w środku była cegła i nie masz na to protokołu kuriera to nie wiem jak to będzie. chyba że się wagą przesyłki dowiedzie że coś tam tyle nie waży. Poszukaj w prawie bo jest o tym jak to klient ma prawo otworzyć, po zapłaceniu i podpisaniu odbioru, w obecności dostawcy i w razie czegokolwiek dostawca ma obowiązek podpisać się na protokole odnośnie szkody/niezgodności. Wtedy nikt nie powie, że sama sobie cegłę włożyłaś :P możesz jeszcze pogooglać na NK i facebooku o ile ten ktoś nie nazywa się tomek nowak :P z warszawy :D bo pewnie takich dużoooooo.

Gość oszukana allegro
nie dostałam paczki. Wpłaciłam pieniądze na konto. Po pewnym czasie w tym samym dniu allegro zawiesiło mu konto. Adres e mail nie odpowiada, chyba został skasowany. Później gdy temu wszystkiemu się przyjrzałam , zobaczyłam ze jest inne nazwisko na allegro i inne na koncie bankowym. Najprawdopodobniej to jakiś włam na cudze konto allegro i pieniądze wpłaciłam oszustowi. myślę teraz, że jak jest podane imię i nazwisko jego to adres też powinien być... on ma mój adres a ja jego nie? Jakim cudem?

Gość fgjgfvjkukcguklfuylfyul
na policję idź pędem na komendę! ip allegro loguje i przestepca zlapany bedzie bo ma konto na sew dane adresowe zlozone

Aby dostac adres od banku policja musi miec nakaz od prokuratury. Wiem bo rok temu pewna niunia oszukala mnie na 400 zl. mielismy wszystko, nr gg, adres web, adres gdzie paznokcie ludziom robila itd. nie mielismy tylko adresu zameldowania. Zlozylam sprawe na policje. Po miesiacu dostalam pismo, iz sprawa zostala umorzona, bo klientka nie chciala mnie oszukac !!!! Dodam, ze wplacilam babce 400 zl za buty ktorych nigdy nie ujrzalam :)) Wkur** sie i zlozylam zazalenie do prokuratury na bezczynnosc policji (komisariat ul. Grenadierow Wawa). Minal miesiac i otrzymuje pismo z prokuratury z nakazem wszczecia postepowania ponownie przez inny komisariat (Grochowska). Po 2, 3 m-cach okazalo sie, ze jednak dalo rade. Zlapali panienke, zarekwirowali jej caly sprzet w domu... Doprowadzili na komisariat. Jak sie okazalo oszukala w necie 40 osob. Wyrok - 3 lata wiezienie i zwrot kosztow dla wszystkich poszkodowanych ! Takze nie daj sie !!!

Gość oszukana allegro
dzięki za odpowiedzi :)