Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bree van de kamppp

Czy lekarz medycyny pracy może kazać rozebrać się do "naga" całkiem?

Polecane posty

Gość gość
nikt nie ma prawa nas rozbierac do majtek, kur ja nawet w przedszkolu na to nie pozwolilam, zawsze spodenki i koszulka, zeby mogli spr postawe a w doroslym zyciu to moga sie ode mnie odpier!

Gość gość
co wy p*********e !!!!!!!!!!!jakie badania do przyjecia na stanowisko:D:D:D rozumiem gornik-hutnik to obowiazkowe,ale jak zyje z takim czyms sie nie spotkalam i moi znajomi tez nie. gastronomia wymaga ewentualnie oswiadczenie o stanie zdrowia,ale to chodzi o choroby zakazne i weneryczne i bez MACANIA PACJENTA

Gość gość
GOSCIU -nie dziw sie na tym forum sami bezrobotni,skad maja wiedziec:D:D:D

Gość gość
Ziemianin przecież laski nie chcą się rozbierać bo dla nich to jest "fajne" tylko czują się potem upokorzone. Ja miałam operacje i cała goła leżałam na sali operacyjnej i nic nie pamiętam co mi robili to też dziwka jestem? opanuj się psycholu

Gość gość
zglos to na policje jesli to prawda. to bylo nieetycznie i zupelnie nie normalne. zbokol jakis ten lekarz

Gość gość
mój wujek jest orzecznikiem w ZUS i miał kiedyś taką przygodę - przyszła kobieta na kontrolę, powiedział żeby się rozebrała za parawanem a ona wyszła nagusieńka ;-) wujek był w szoku, ale powiedział, że starała się o przedłużenie renty na głowę, to jej przedłużył bez wahania ;-) też uważam, że lekarz przegiął, to nienormalne, nigdy nie rozbierałam się do majtek ;-(

Gość gość
ja pamiętam u nas na koniec szkoły podstawowej (miałyśmy po 15 lat) piguły robiły bilans na koniec szkoły i kazały się do naga rozbierać i komentowały: ta ma ładne piersi, ta nie, itp. to było poniżające szczególnie dla desek albo pulchnych dziewczyn :(

To że bez fartucha, to się akurat zdarza i mnie nie dziwi Co do rozebrania "do naga" trzeba było po prostu powiedzieć że to Cię zawstydza i tyle. Zamiast otworzyć buzię sączysz jad na forum.

Gość gość
tak miał prawo cię o to poprosić, jestes po prostu przyzwyczajona do tego, ze idziesz do lekarza z kaszlem i płuca osłuc***e, w przypadku pracy biurowej ocena sylwetki czytak postawy jest jak najbardziej na miejscu, czy nie ma jakichs widocznych problemów z kręgosłupem, a czy masz nadwagę? bo jak tak to pytanie o odparzenia uzasadnione

Gość andzia lubi miód
gościu ale co jej odparzenia związane z nadwagą mają się do jej przydatności do pracy biurowej lekarz naduzył ewidentnie swojej pozycji jesli idę z zapaleniem ucha do lekarza i ten zauwazy np na moim obojczyku odparzenie i sobie pomyśli czy te odparzenia nie sięgają może głębiej w dekolt i co - powie prosze sie rozebrać bo chce to zobaczyć?? mam prawo sie nie zgodzić do pracy biurowej oceniany jest najcześciej ogólny stan zdrowia (najcześciej po prostu wywiad z pacjentem) oraz okulista jeśli to praca przed monitorem, ewentualnie morfologia i mocz czasem jest to neurolog któy powinien zbadać jedynie odruchy, a jesli postawa i kręgosłup to ortopeda i on tez nie ma prawa kazac rozbierac się do rosołu

andzia, neurolog "na równi" zajmuje się schorzeniami kręgosłupa co ortopeda. A sprowadzanie jego pracy "do odruchów" jest równie żałosne, co głupie.

Gość gość 26
Ja też dziś byłam u lek.med.pracy, chciał mnie osłuchać i zdjęłam tylko bluzkę, a nie bieliznę i też na pracownika biurowego, pytał o wzrok i ogólnie o stan zdrowia.

Gość gość
A mi jak lekarz sprawdzal przepuklinę pachwinowa ktora mialam wlozyl mi palec do pochwy i kazal kaszleć,i teraz po tym temacie mnie zastanowilo czy mnie nie wykorzystam zwyczajnie,hmm

Gość gość
Ja ostatnio też przeżyłem dziwne badania okresowe.Oczywiście na początku standard wywiad po czym usłyszałem rozebrać się do slipek. Zostałem zważony,zmierzony,ciśnieni. Położyć się na kozetce lekarka po macała w okolicy piersi,brzucha i poprosiła abym uniósł tyłek do góry gdy to uczyniłem ona ni z gruszki ni z pietruszki ściągnęła mi slipy aż do kolan. Pobawiła się napletkiem jajka pomacała i kazała wstać. Wstając ubrałem gacie a ona do mnie mówi hola hola badanie jeszcze nie zakończone o ile wiem będziesz kierownikiem czyli jeszcze badanie prostaty drogi kolego. Mam 28 lat ale takie badania miałem pierwszy raz. Ale jak przyszedłem do nowej pracy to wszyscy na samo dzień dobry pytali się jak tam badanko się podobało. Czyli wszyscy przechodzili ten cyrk.

Gość gość
Jak lekarz przyjmuje na piętrze to... nie nasza wina, że parter jest tak daleko a okno jest otwarte :-)

Gość gość
Dziś byłem na badaniach kontrolnych, trafiłem na całkiem normalną Panią doktor, najpierw dokładny wywiad: czym się zajmuje, ile godzin przy kompie ile godzin w samochodzie i takie tam. Potem powiedziała że przystąpimy do badania i będzie to dokładne badanie ze względu na dużo godzin w samochodzie i za biurkiem. Poprosiła żebym wszedł za parawan i rozebrał się do naga, po czym zaczęła badanie, najpierw dość ogólne i tu byłem zdziwiony że już kazała się rozebrać do naga a bada mi ciśnienie i osłuchuje mnie, ale potem kazała się położyć na kozetce i mówi że sprawdzi mi prostatę, więc nogi do góry-kolejny szok bo nigdy się z tym nie spotkałem ta takich badaniach, a na koniec sprawdzała mi jądra, nie wiedzieć dlaczego z penisa zaczęło mi się lekko ślimaczyć, zauważyła to ale spokojnie podała chusteczki mówiąc że to się zdarza. Po wszystkim kazała się ubrać i wrócić do biurka .

Gość Bobi

To niewiarygodne jaka z pani ...ka,by tak się dać wykorzystywać zbokowi w kitlu.Czy gdyby pani powiedział : proszę wyskoczyć przez okno,bo chcę upewnić się czy jest przyciąganie ziemskie,to i to by Pani zrobiła,bo lekarz każe ?