Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nobodys perfect but im close

jakie znacie jezyki, w jakim stopniu i jakie chcecie poznac?

Polecane posty

Gość nobodys perfect but im close

ja ucze sie: angielskiego -zaawansowany niemiecki - sredniozaawansowany francuski - dopiero zaczynam jak skoncze kurs na prawko wezme sie za hiszpanski :P

Znam angielski, polski :classic_cool: A chce się nauczyć hiszpańskiego, rosyjskiego, łaciny i japońskiego. Ale wezmą się za to, gdy skończę liceum :D

Gość trochę angielski i trochę pols
ki 🖐️

ang-zaawansowany, niem -zdawalam maturke-na 5 ale to bylo lolhoho lat temu i od tamtyej pory nie uzylam ani razu chyba wiec dupa. hiszp-slabo holenderski-zaawansowany grecki-komunikatywny

Gość ejbisi
hiszpanski - w miare zaawansowany angielski - sredniozaawansowany grecki - sredniozaawansowany Wystarczy mi jak sie porzadnie naucze tych 3 :)

Gość lubiczka
i znow sie zaczyna:D Ludzie, ktorzy nie mieszkali nigdy za granica, nie byli zmuszeni do uzywania jezyka 24h na dobe pisza jak to perfekt znaja dany jezyk:D

Gość daj fote swojej eks
ang - zaawansowany, mieszkam w pl, ale moim jezykiem w pracy jest ang niemiecki - oj... kiedys bylo w stopniu bdb w pismie, dobrym w mowie, ale teraz to chooj wie, ale na pewno duzo gorzej portugalski- podstawowy, wczesniej sredni, teraz troche gorzej, podstawowe rzeczy powiem, w razie co dopomoge sobie ang:P no i polski perfekt, rzecz jasna:D

Gość daj fote swojej eks
aha w usa pracowalam 3 miesiace, w portugalii bylam na stypedium polrocznym, wiec mialam kontakt z nativami

lubiczka-a skad ty wiesz??? ja skonczylam anglistyke, mieszkalam w anglii, greckiego nauczylam sie w grecji w pracy, holenderskliego uzywam na codzien bo mieszkam w holandii

Gość lubiczka
germaine, nie mowie o tobie, kojarze z innego watku, ze mieszkasz za granica, ale zazwyczaj w takich watkach wypowiadaja sie ludzie, ktorzy przerobili podrecznik upper-intermediate lub odpowiednik w innym jezyku i mysla, ze biegle posluguje sie jezykiem obcym:D

Gość niestety studiuję
angielski - C1/C2 niemiecki - mocne B2, prawie C1 francuski - A2 jak tylko zakończę naukę angielskiego i zrobię najwyższy certyfikat, a brakuje mi niewiele już :) to zaczynam naukę hiszpańskiego :D Marzy mi się jeszcze rosyjski i myślę, że po zakończeniu nauki niemieckiego, wezmę się za rosyjski :) bo nie wybrażam sobie nauki więcej niż 3 języków jednocześnie, nie wyrobiłabym z czasem. Ale generalnie uwiebiam języki obce, robienie zadań z gramatyki to dla mnie przyjemność i rozrywka, słówka same wchodzą mi do głowy, staram się czytać książki z oryginale (angielskie i niemieckie) i nie mogę się już doczekać jak naucze się porządnie francuskiego, bo zakochałam się w tym języku, chociaż jest dość trudny ;) Tak, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że języki obce to moje hobby i największa pasja.

Gość Ups..........
Germaine Geer- Mam pytanie łatwo jest się nauczyć Holenderskiego? znam niemiecki w stopniu średnio zaawansowanym i chciałam nauczyć się niderlandzkiego bo wydawało mi się że jest podobny do niemieckiego i nauka łatwo pójdzie ale jak zaczęłam się uczyć to już chyba wolę doszlifować niemiecki, albo za szybko się zniechęciłam.