Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek!!!!

Mieszkanie od dziadka!!!!!

Polecane posty

Gość tomek!!!!

Nie wiem co robic?

Gość tomek!!!!
Moja matka jest w bardzo kiepskich relacjach ze swoim ojcem. Ma żal do niego że zdradzał babcie! ale ja uznałem że to nie moja sprawa i utrzymywałem z nim kontakt, on zawsze był dla mnie dobry, kupował mi różne zabawki(które czasem moja matka mu oddawała), ale od pewnego czasu sam decyduje o sobie. Dziadek kupił mi kawalerke i powiedział że jest moja. Ucieszyłem się a matka mówi mi że mam tego nie przyjmowac.

Gość nie przejmuj się mamą jak
daje to bierz :)

Gość tomek!!!!
No właśnie, tak zrobię. Problem tylko że mama a także babcia wyzywają mnie od zdrajców że utrzymuje kontakty z tym człowiekiem. Nie rozumieją jednego, że on mi nic złego nie zrobił, jak go o coś poprosiłem to zawsze mi kupił. Mama powiedziała że jeśli przyjmę ten prezent to będzie na mnie obrażona.

Gość to patowa sytuacja chlopie

Gość tomek!!!!
Nie rozumiem? dlaczego patowa, po prostu naturalnie przyjmę prezent i matka nie powinna mi tego zabraniac. Tym bardziej że dziadek tak naprawdę mamie nic złego nie zrobił, przynajmniej ja nigdy nie widziałem żeby z jego strony działa się jej jakakolwiek krzywda.

Gość tomek!!!!
Nie, nie tylko dlatego. Lubie go nie tylko dlatego że daje mi prezenty ale za to że zawsze potrafi mnie wysłuchac, udzielic wsparcia.

Gość ha ha ale jaja
dziadek to dziadek i zawsze nim bedzie a to ze zrobil tak a nie inaczej to przeciez nie twoja wina

Gość maturks4
Oczywiście, że możesz przyjąć taką darowiznę. Przypominam tylko, że przy nieruchomościach wymagana jest forma aktu notarialnego (mam nadzieję, że jesteś pełnoletni) i zapłacenia podatku od darowizny (chociaż jesteście w I grupie podatkowej, to trzeba zobaczyć, jak dziś mówią przepisy)

Gość tomek!!!!
Powiedziałem matce tylko że dziadek kupił mi kawalerke, nie wiedziałem że one(mama i babcia) będą się tak zachowywały.

powiedziałeś tylko... i to właśnie był błąd. Trzeba było postawić ją przed faktem dokonanym. Swoją drogą, nie rozumiem jak można nakłaniać własne dziecko do zerwania kontaktów z dziadkiem

Gość tomek!!!!
Napewno się jej tak spytam. Dziadek jest bardzo poczciwym człowiekiem, zawsze był dla mnie lepszy niż mama i babcia, o wiele bardziej wyrozumiały, zawsze jak coś źle zrobiłem to matka się na mnie wydarła a dziadek zawsze był po mojej stronie.

Gość :):):):):):)
Fajnego masz dziadzia :)

Gość bierz mieszkanie
i dziekuj dziadkowi, tylko badz mu pomocnym wnuczkiem poki zyje. A mamie i babci nic do tego, zmierzle baby chca zalatwiac toba swoje porachunki :-O