Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana munia

POMOCY!!!! sposoby by odbilo sie noworodkowi

Polecane posty

Gość zdesperowana munia

Pomóżcie prosze i podawajcie sprawdzone sposoby, bo próbuję wszystkich znanych mi i w końcu po 20 minutach rezygnuję, a Niunię męczą potem kolki i gazy.

Gość zdesperowana munia
przekladanie przez ramie, a przy tym masowanie pleckow, zmiana pozycji na poziom i wtedy znowu na ramię, kladzenie dziecka brzuszkiem na kolanach, sadzanie na kolanach i pochylnie dziecka lekko do przodu, po miesiącu wszystkie odbicia mogłabym na palcach jednej ręki policzyc :-(

Gość To ile kosztują
A może dziecko po prostu dobrze ssie i nie połyka tyle powietrza, żeby sie musiało odbijać? Jak się nie odbije, to kładź dziecko na boku, żeby w razie czego nie zaksztusiło się i obserwuj;)

Gość i plecków nie masuj
tylko delikatnie klep

najwidoczniej nie potrzebuje tego;) Po karmieniu weź dzicko do pionu, ręka w łódkę i delikatnie poklep po pleckach(delikatnie io nie całą ręką tylko złożoną dłonią) jak po 20 min sie nie odbija daj sobie spokój, mojej córce na początku wcale sie nie odbijało, po karmieniu kladłam na bok , dopiero po miesiącu albo i dłużej zaczęlo się odbijać :)

Gość rysiu nie łam się
sandal weź ty sie palnij klapiem w łeb

Gość i plecków nie masuj
właśnie, mojemu synkowi też się nie odbijało...a skoro ma problemy z gazami, masuj brzuszek, uginaj nóżki do brzuszka, powinno pomóc

Gość zdesperowana munia
dziekuję za rady :-) choc już zaczelam wątpic, że cos zadziala :-(

Gość akrylik
moze nie polyka powietrza. moj synek jak ssal to slyszalam powietrze w jego zoladku i potem bekal na glos!

Gość gość
u mnie tez byl problem z bekaniem, ale znalazlam na to sposob. zaraz po jedzeniu klade mala do wozka, lozeczka i dopiero po kilku minutach klade ja na ramieniu i wtedy od razu sie jej odbija