Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawazusu

w jakich terminach wam placil zus zasilek macierzynski?

Polecane posty

Gość ciekawazusu

jw. w temacie? mnie poinformowano ze maja 90dni na wyplate i nie wiedza czy to bedzie 1szy 15ty czy ostatni ze to roznie bywa czasami za dany mc od razu a czasami po np 2 mcach :/ dla mnie to porazka bo z czego mam zyc w tym miedzyczasie? jak to wyglada w rzeczywistosci?

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
JA NIE CZEKAŁAM DŁUGO OK MIESIĄCA

Gość uleaaaa
Ja pracuję w szkole i zawsze miałam na koncie pieniądze 1 dnia danego miesiąca. Nie zauważyłam, żebym kiedyś czekała, a mam dwójkę maluszków.

jeżeli nadal jesteś zatrudniona to dostaniesz w terminie wypłaty z konta firmy a oni to już z zusem się rozliczą, natomiast jeśli niestety już nie jesteś zatrudniona i bezpośrednio z zusem to załatwiasz no to może być różnie koleżanka czekała 2 miesiące zanim jej pierwszy wypłacili ale za to od razu wyrównali a potem już rególarnie co miesiąc dostawała

Gość ciekawazusu
no ja juz z firmy nic nie dostane bo umowa w dniu porodu sie skonczyla, do tej pory dostawalam tak jak normalna wyplate ale teraz to zus mi bedzie placil i zastanawia mnie kiedy:) teoretycznie powinnam dzis dostac za wrzesien i cisza :)

no tak zapomniałam dodać że z konta firmy tylko w przypadku gdy firma zatrudnia powyżej 30 pracowników :D ja narazie jestem na L4 i dostaję go z zusu za pośrednictwem firmy w terminie wypłat i księgowy mi właśnie mówił że z macierzyńskim będzie dokładnie tak samo jemu dostarczam papiery i więcej mnie nic nie obchodzi on się wszystkim w zusie zajmie i kase z firmy w terminie wypłat dostanę :)