Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z PCOS

dziewczyny z PCOS co sądzicie???

Polecane posty

Gość dziewczyna z PCOS

Naukowcy udowodnili, że zmiana nawyków żywieniowych i zwiększona aktywność fizyczna pomagają dobrze radzić sobie z PCOS. Utrata masy ciała (10% całkowitej masy ciała) pomaga wyrównać cykle menstruacyjne, reguluje glikemię i zwiększa szansę na zajście w ciążę. Ja ważę 72 kg przy wzroście 168, może nie jest to jeszcze za dużo, ale widzę że tyję a przez zimę na pewno nałapię dodatkowych kilogramów, od kilku dni zmieniłam swoje nawyki żwywieniowe, mam nadzieję że schudnę lub przynajmniej utrzymam tą wagę. Muszę jeszcze zacząć ćwiczyć co pewnie będzie trudne ale może jakoś się uda.

Gość bukaa
Przez cały czas moich zmagań z PCOS ważyłam 62 kg przy 177 cm i chodziłam 3 razy w tygodniu po 3 godziny na silownię. Miałam bardzo nieregularne cykle i nie mogłam zajść w ciążę. :o

Gość bukaa
Ale ćwiczyć i schudnąć zawsze warto. Nawet jeżeli nie poprawią się cykle, to samopoczucie - na pewno :)

Gość dziewczyna z PCOS
j.w.

Gość minidecorr
ja staralam sie 5 lat z nadwaga ponad 80 kg przy 162cm, schudlam 13 kg i od razu zaszlam w ciaze, co bylo praktycznie niemozliwe... polecam utrate wagi..........

Gość eeekkhm
jak przy PCOS całe zycie nie przekroczyłam 52 kg przy 170, byłam bardzo chuda nie wiem czemu. Miałam delikatna cerę, owłosienie słabe i blond czyli hormony chyba ok, a cholera i tak nie mogłam zajsc w ciaze. Pomogła wlasnie zmiana diety. W kazdym razie tak mysle ze to musiało być to

Gość dzieczyna z PCOS
a jak się odżywiałyście, ja od kilku dni jem często ale mało (5-6 posiłków dziennie), nie jem słodyczy, białego chleba, makaronów, ziemniaków, itd. ostatni posiłek o 18, ograniczyłam węglowodany, najgorzej ze nie wiem co jeść na obiad, czy jeść to co wszyscy tylko w małych ilościach np. pierogi, kotlety itd., czy gotować sobie oddzielnie