Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pourodzinowa

Menu urodzinowe pomocy!!!

Polecane posty

Gość pourodzinowa

Wiec tak... dostalam na imieniny od kolezanki 2 prezenty - urodzinowy i imieninowy. Pozniej wyjechala. Urodzin nie urzadzalam, ale chce zrobic cos ala to spotkanie urodzinowe skoro juz dostalam prezent, a przy okazji zwyczajnie sie spotkac, w tym z innymi znajomymi. Mam malo czasu i tak sie zastanawiam czy takie menu moze byc: - najpierw jakies kupne ciasto, moze sernik i kawa - pozniej zamowie pizze - poza tym na stole salatka z owocow i ew. salatka warzywna - likier, wino i piwo czas imprezy: 16-21 ilosc osob: w sumie 5 (ze mna)

Gość pourodzinowa
A jak przyjdzie do mnie kolega to zrobie mu LODA buzią.

Gość francuski maniciure
Ja zawsze tak robie na takie "szybkie" przyjecie

Gość pourodzinowa
Czyli moze tak byc nawet z ta pizza? Nie chce mi sie robic kanapek ani obiadu...

ta pizza to chyba zły pomysł na imprezkę.Jeżeli już zapraszasz gości to może byś tak sama coś przyrządziła a nie tak na łatwiznę idziesz...

Gość francuski maniciure
pewnie ze moze byc moze byc tez cos innego na zamowienie np chinczyk.Tylko zamow wczesniej i powiedz o ktorej chcesz zeby ci dostarczyli zeby nie wygladalo ze sie nie przygotowalas

Gość pourodzinowa
Nie mam czasu.

Gość francuski maniciure
Jezeli impreza zaczyna sie o 16 to zamow pizze przed goscmi ale powiedz zeby przywiezli ci np o 17

Gość pourodzinowa
Ja mysle ze moi znajomi to zrozumieja, ze kupilam, ale chodzi o to, co nabyc, zeby bylo szybko i zjadliwe ;) Poza tym to nie jest jakies wielkie i huczne obchodzenie urodzin tylko okazja do pogawedki :) po prostu

ale ja nie mówię o czymś czasochłonnym tylko takim na szybką rękę np. jakiś makaron z sosem (może być ze słoika)albo jakieś pieczone udka itp.

Gość pourodzinowa
Tak serio to od kolezanki dostalam drobiazg to znaczy kubeczek a dwie pozostale osoby to przyjaciele ktorzy mieszkaja na tym samym osiedlu i zwyczajnie dawno nie bylo okazji zeby poplotkowac :) Urodziny to pretekst... Nie mam zas czasu na gotowanie bo w sobote bede w domu godzine przed nimi. Po prostu milo byloby gdybyscie doradzil co jeszcze ew. kupic zeby nikt nie byl glodny :)

Gość francuski maniciure
a moze zrob barszczyk i w garmazece kup krokiety,do tego z dwie salatki chipsy z roznymi dipami

Gość pourodzinowa
No w sumie makaron zdaze zrobic ale mam wrazenie ze pizza to jakas odmiana bo na codzien sie nie je a takie szybkie dania owszem :)

Gość francuski maniciure
mozesz upiec palki w rekawie , parowki w ciescie francuskim to samo sie robi i jest szybkie

Gość pourodzinowa
Myslicie ze krokiety sa lepsze niz pizza?

Gość pourodzinowa
Kurczak odpada, nikt go nie znosi. Ciasto francuskie, moge pomyslec. tylko nie wiem ile tych parowek bym im musiala zrobic zamiast pizzy jak zglodnieja, chyba ze 30...

Na pewno-krokiety są lepsze ,mówisz ,że pizza to jakaś odmiana a mi się wydaje że to takie zbyt oklepane

Gość pourodzinowa
Moze dlatego ze ja krokiety jem raz w tygodniu :P

Gość francuski maniciure
albo mozesz zrobic chinskie danie : ryz ugotuj dzien wczesniej a w dzien imprezy zrob sos filet z kurczaka pokroj w paski podsmaz dodaj mieszanke chinska do tego fix konorra do dan chinskich (mozesz dodac piec smakow) podgrzej ryz duza patera dookola ryz w srodku sos mysle ze dobrze to wytlumaczylam

Gość pourodzinowa
francuski maniciure - dziekuje, ale napisalam, ze nikt z nas nie lubi kurczakow :(

Gość francuski maniciure
to chinskie danie jest podzielne robi sie szybko a mozesz jeszcze do tego kupic te krokiety i w razie co podac z barszem jako"druga rundke" Barszcz expresowy z torebki zalewasz woda a jak nie beda gloni to tego nie podasz krokiety zamrozisz i bedziesz miec na obiad:D

Gość francuski maniciure
to mozesz zamiast kurczaka uzyc wolowiny/wieprzowiny ale soa zrob dzien wczesniej

Gość pourodzinowa
W sumie to moze sie ich zapytam czy maja jakas liste zyczen :)

Gość francuski maniciure
mozesz zrobic spagetti makaron +mieso samazone z cebulka i sos ze sloika posypac serem

Gość pourodzinowa
Dziekuje, mysle ze moge podsmazyc mielone - najwyzej bede miala na niedziele, kupic makaron, zolty ser, zrobic sos, + ew. kupic krokiety paczkowane z marketu i sie zapytam, a pizze zawsze moge zamowic, jak zechca, mam punkt 300m od domu :)

Gość francuski maniciure
to masz menu:)

Gość pourodzinowa
No, dziekuje :)