Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotus_89

Po czym oprocz usg mozna rozpoznac plec maluszka?

Polecane posty

Gość kotus_89

Dziewczyny znacie jakies przesady,pomagajace okreslic plec maluszka?

Gość mkkkkkoooo
u nas akurat sie sprawdziło to ze miałam ochotę na słodkie, ale to przyszło dopiero po etapie zygania..w pracy tez kazdy mi powtarzal ze bede miala dziewczynke bo brzuch jest bardzo nisko, no i sie sprawdzilo:D tzn sprawdzi sie na 100% jak mala sie urodzi:D ale ze skanu -dziewczynka;)

Gość kotus_89
A ksztalt brzuszka?podobno spiczasty na chlopca,a okragly na dziewczynke.

Wszyscy mówili "ładnie wyglądasz będzie chłopiec" brzuch miałam bardzo wysoko nawet na porodówce:) A urodziłam dziewczynkę. Nie miałam ochoty na słodycze ani kwaśne. Ja jakoś nie wierzę w te gadania, usg pokazało córcia - jest już prawie 3-latka:)

Gość mkkkkkoooo
ja mam okragly;)

Gość kotus_89
W sumie usg tez czasem jest zdradliwe-np.ja mialam byc chlopcem =)

Gość borsuczka92
Błagam,nie wierzcie w przesady.. Tylko usg,u mnie zresztą usg potwierdziły to co czułam.Wiedziałam od poczatku,ze będę miała z pierwszej ciąży córkę a z drugiej syna.

Gość kotus_89
A nie mialyscie jakiegos przyciagania do kolorow?ja gdy ogladam ubranka,jakos podswiadomie wole niebieskie =)

Gość ja znam świetny
zawiąż obrączkę na długiej nitce i potem sobie nią daj nad dłoń. Jak się kręci w kółko to dziewczynka. Jak się waha to chłopczyk. Później zrób tak żeby się nie ruszała i jeszcze raz daj nad dłoń i znów to samo. Za każdym razem kiedy się będzie ruszała określasz pleć każdego ze swoich dzieci. W końcu obrączka stanie. Mi wyszło: dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. Mam dziewczynkę, chłopca, a teraz jestem w ciąży ( a robiłam to w pierwszej ciąży) ciekawe czy się sprawdzi. Mężowi wyszło : dziewczynka, chłopiec, dziewczynka, dziewczynka... i to jest zastanawiające :P

Gość ja znam świetny
ach i to jest tylko i wyłącznie zabawa. Nie ma co się tym sugerować. A co płci to wszyscy wokoło mówi,ą mi, ze będzie dziewczynka i ja też jakoś tak sobie wyobrażam córkę, ale nastawiać się nie będę bo co ma być to będzie. Dzieci są kochane niezależnie od płci.

Gość kotus_89
Podobno liczbe i plec dzieci mozna tez wyczytac z linii papilarnych.

Gość do ja znam świetny
cale życie wierzyłam w tą wróżbę, wszystkim się sprawdzała. Mi wychodziła jedna dziewczynka, mężowi tak samo. Jestem w ciąży i do 22 tygodnia ciąży byłam pewna, że to dziewczynka, a spodziewamy się synka :) Na 100%.

Gość ja znam świetny
No to dlatego napisałam, ze to tylko zabawa i nie ma co się nakręcać. Można się pobawić ale traktować z przymrużeniem oka.

Gość kotus_89
A brzuszek szpiczasty czy okragly?

Gość do ja znam świetny
A ciekawostką też jest to, że jest taka sama wróżba, tylko zamiast nad ręką obrączkę się zawiesza nad brzuszkiem... tylko tu interpretacja odwrotna - ruch wahadłowy na dziewuszkę, a kolisty na chłopca. :) P.S. nie jestem przesadnie przesądna, ale w to jedno wierzyłam :) więc chwała za usg połówkowe i ocenę płci dziecka :) jeszcze by mój maluch musiał w różowym zasuwać :)

Gość do ja znam świetny
mój brzuszek - okrąglutki :)

Gość kotus_89
W sumie wiec najwieksza pewnosc bedzie na porodowce =)

Gość do ja znam świetny
kotus_89 a który to tydzień ciąży? Kiedy usg? ja miałam dwa usg z określeniem płci dziecka, na połówkowym lekarz był "prawie" pewny, że to chłopczyk, kolejne zrobiliśmy 4 d w 29 tygodniu i tam już "nie ma przebacz" - klejnoty jak się patrzy :) zdziwiłabym się ogromnie gdyby urodziła się córka, ale cóż... pożyjemy, zobaczymy :)

Gość kotus_89
24 tc,a lekarz jakos do tej pory nie jest pewny.kolejne usg w przyszlym tygodniu.

Gość nininka
to ja - "do ja znam świetny"... Przypomniała mi się kolejna metoda - chiński kalendarz płodności, też można się pobawić :)

Gość kotus_89
wpisalam w google kalendarz chinski,sprawdzilam wyszlo okienko niebieskie,wiec to chyba Macius.

Gość nininka
https://www.nasza-ciaza.pl/web/spolecznosc/Planowanie_plci_dziecka_kalendarz_chinski u mnie się sprawdza podsyłam link jak byliśmy na 4d to jedynym pożytkiem było to, że można było określić płeć, bo nosem mały wciśnięty jest we mnie, więc buźki za bardzo nie wiedziałam. Może też spróbuj iść na 3d lub 4d? chociaż to niestety kosztuje. Moja rada : idzcie jak najszybciej, bo później maluch jest duży i cięzko go w trakcie badania przekręcić i zajrzeć gdzie niegdzie :)

Gość kotus_89
A myslisz,ze na dopplerze da sie okreslic.mam skierowanie na szczegolowe badania,wiec chyba on tez bedzie wykonywany.

Gość nininka
ciężko mi powiedzieć, jeśli będą robili usg to powinno się dać. Tylko czasem urwisy płatają figle, zaciskają nóżki lub się odwracają i trzymają mamy w niepewności...

Gość kotus_89
otoz to,a mnie i chlopaka zzera ciekawosc =)choc oczywiscie najwazniejsze jest,aby bylo zdrowe =)

Gość pytająca mamusia
Mi wszyscy mówili, że będę miała chłopca bo ładnie wyglądałam, miałam szpiczasty brzuch, dzień bez kiełbasy, jakiegos innego mięcha i ogórków kiszonych to był dzień stracony :P No i urodziłam chłopca, więc ja to klasyczny przypadek :) Ale jest wiele wyjątków i tak na prawdę wszystko to są przesądy

Gość kotus_89
Ja srednio lubie ogorasy,za to moj chlopak zaczal pic zalewe z nich =)Jakby to on byl w ciazy.