Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka 86

słabe nasienie kto przez to przechodził

Polecane posty

Gość staraczka 86

dzis dowiedzialam sie ze moj maz ma słabe nasienie otrzymał leki wit e i cynk jesli po kilku tyg nie poprawi sie lakarz stwierdził ze nie bede mogła miec z nim dzieci???czy ktos mial podobna sytuacje?? jak moge pomoc ???

Gość Ana1313
Jak słabe wyniki ma twój M?

Gość staraczka 86
nie chciał mi powiedziec tylko mówił ze jeden współczynnik jest niski a ruchliwosc to jakies 30 procent

Gość niewazne kto zrobi wazne kto
a od czego jest sąsiad, mój też ma słabe a mamy dziecko

Gość staraczka 86
tez bym tak chcila latylko z mezem a tobie jak sie udalo

Gość Ana1313
To tak naprawde nie masz pewnosci ze ma slabe nasienie. ruchliwosc 30% to nie jest zle. naprawde

Gość niewazne kto zrobi wazne kto
ojcem tego dziecka nie jest mąż, ale on o tym nie wie, mysli, że jednak mu się udalo

Gość staraczka 86
meza lekarz powiedział wyniki w normie choc plemniki za leniwe moj zas powiedzial ze jesli sie nie poprawi nie bede mogla miec z nim dzieci. teraz nie wiem czy ja moge cas pomoc dieta czy cokolwiek czy moze lepiej jakbym ja zaczela cos jesc moze i plemnika bedzie lepiej cos np na lepszy sluz

Gość hhhhhhhhhhiii
na ruchliwość pije sie cole:) i l-karnityna, ruchliwość nie jest czyms powaznym, ten twoj lekarz gata glupoty..gorzej jakby twoj maz mial zla morfologie plemnika ( zla budowa, moze zaplodnic wadliwie lub w ogole) a tak;) zreszta w ostatecznosci dla leniwych plemnikow stworzona jest inseminacja, omijaja ta cala droge i od razu sa w macicy, takze tu problem z glowy, dla meza polecam do lykania salfazin i dodatkowo l-karnityne, plemniki sie regeneruja bardzo dlugo, takze na powtorke testu radzilabym sie zglosic po 3, 4 miesiach, i pamietaj ze plemniki sie odnawiaja, takze ich ''wartosc'' zmienia sie co jakis czas, nie pamietam juz dokladnie co ile;) moj maz mial tylko 11% prawidlowych, obecnie jestem w 30 tyg. ciazy

Gość hhhhhhhhhhiii
ah zapomnialam o najwazniejszym , twoj maz nie moze kapac sie w goracej wodzie i najlepiej jak zmieni bielizne na luzne bawelniane gatki, jezeli macie laptopa to zakaz trzymania na kolanach, jadra musza byc chlodniejsze niz reszta ciala, ty mozesz brac wiesiolek na poprawe sluzu;;)

Gość staraczka 86
dziekuje ci podniosłas mnie na duchu moj maz zaczał brac cynk i wit e myslisz ze powinnicmy jeszcze cos do tego dolozyc. o dzidzie staramy sie juz 14 cykli

Gość hhhhhhhhhhiii
l-karnityna jest wit. która jest tylko na ruchliwość, także ja bym dodała to, niech wypija szklankę coli na 30 min przed seksem, a czy ty się zbadałaś szczegółowo?? chodzi mi o hormony, monitoring cyklu, wrogość śluzu, hsg, laparoskopia?

Gość staraczka 86
nie. lekarz powiedzial ze kesli wyniki meza sie poprawia i dalej nie bedziemy miec dziecu wtedy wezmie sie dopiero za mnie bo poki co nie chce mnie faszerowac czym kolwiek choc prosilam go o cos na uregulowanie okresów bo moze to by troszeczke pomogło. sama nie wiem za kilka tyg moj ma powtorzyc wyniki ale przeciez ja w ciagu tych kilku tyg nie zajde w ciaze

Gość hhhhhhhhhhiii
zmień lekarza..to moja rada, po 14 cyklach dawno powinnaś mieć zbadane hormony, prolaktyna, progesteron, wcale nie musi cie niczym faszerować, przecież normalne jest to ze najpierw muszą zostać wykonane badania..tym bardziej ze mowisz ze masz nieregularny okres, przyczyn moze byc wiele, a moze taka twoja natura, ja bym poszla prywatnie do lekarza, on wyznaczy ci daty w jakch dniach dokladnie powinnac miec badane hormony, zrob chociaz to, przeciez to podstawa, jezeli wyjdzie ok, to nastepne jest hsg, zabieg trwajacy 20 min a moze pokazac niedrozne jajowody itp itd.. jezeli hsg wyjdzie super to ostatecznascia jest laparoskopia, ktora moze wykazac ogniska endometrialne,

Gość hhhhhhhhhhiii
a zapomnialam o monitoringu, po hormonach powinnas zglosic sie na monitoring cyklu, przynajmniej 2 pod rząd, sprawdza jak rosnie jajeczko, czy dochodzi w ogole do owulacji, czy wszystko ladnie peka,

Gość staraczka 86
tez mi to mowił ale skoro takie wyszły wyniki meza to poki co jego wina a chyba ze leki nie pomoga wtedy pomysli o mnie. w kazdym razie jutro lece po wiesiolek

Gość hhhhhhhhhhiii
to juz lepiej bierz castagnus, przynajmniej jest szansa ze wyreguluje ci cykl

Gość staraczka 86
dziekuje bardzo mi pomoglas

Gość hhhhhhhhhhiii
nie ma sprawy,sama przeszłam przez to wszystko:)

Gość to ja podam przyklad
wiesz co ? mieszkam w Niemczech i byla taka mloda para (malzenstwo) mieli dziecko , aleeeee.... jej maz nie byl prawie wogole zdolny do zaplodnienia on mial tylko jak by to napisac 1 plemnika , ktory tylko zaplodnic mogl lekarze mowili ze szansa jest 0 u niego na jakiekolwiek dzieci , ona zaszla w ciaze , myslal ze go zdradzila ... zrobili DNA test . U niego z dzieckiem to taka szansa byla , 1 :1000000 predzej w totka mozna byloby wygrac i co ? JEGO DZIECKO ; TEN JEDEN PLEMNICZEK TRAFIL W DOBRYM CZASIE :) taka to prawdziwa historia :)

A ja powiem tak : L-karnityna, rutinoscorbin,kwas foliowy,magnez,wit.B,salfazin , kwas omega :):):) Do tego zaro palenia i alkoholu ,luźne bokserki, spodnie by nie przegrzewac jąder Może troche sportu ,lepsza dieta I czekac conajmniej 3 miesiące bo tyle regeneruje się sperma :/ Mój mąż też miał słabe wyniki i lekarz powiedzia szczerze odczekać 3 miesiące by sie nasienie zregenerowało , potem spróbowac ok 2,3 cykle ,jak się nie uda inseminacja:) Udało sie równo po 3 miesiącach :)

Gość staraczka 86
jesli chodzi o te leki to ten rutinoscorbin to ja tez moge go brac

Gość vi_
Hej, kilka miesiący temu opłakiwałam na tym forum podobny problem - słabe wyniki nasienia chłopaka - niska licza plemników - poniżej 20 mln... byłam zrospaczona, bo lekarz te od razu nagadał głupot, ze tylko invitro ble ble ble. I co - zastosowalismy się przede wszytskim do wyżej podanych "dobrych rad" - nie przegrzewać jąder, dobrze się odzywiać, nie palić, pić kawę na ruchliwośc plemników :) brać salfazin i macę. Poza tym znaleźlismy dobrego androloga - co nie było łatwe - zrobił USG narządów - czy moze problem nie lezy w jakimś guzie, złej budowie itd. Potem przepisał bombę z testosteronu - jeden zastrzyk. po 4 miesiącach pojawiły się 2 krechy a teraz jestem w 7 miesiącuuuuuu!! głowa do góry!

Gość KAJANKA
TO PO CO CHOWASZ TAKIEGO TRUTNIA ? NA GNÓJ Z NIM

Gość staraczka 86
boze jak ja wam dziewczyny zazdorszcze. jutro jade z ranka na zakupki kupuje siatke witamin i heja. tylko piszcie mi co i jak na co zwrocic uwoge. chce troche wziasc to w swoje rece i pomoc temu jednemu plemniczkowi