Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotka ciekawa

ubezpieczenie z polisy za urodzenie dziecka

Polecane posty

Gość migotka ciekawa

hejka mam pytanko. posiadam jedno ubezpieczenie na życie w PZU JUZ OD 4 LAT, natomiast na początku września br. podpisałam także nową polisę u innego ubezpiecz., i wczoraj dowiedziałam sie ze ejstem w ciąży w momencie podpisania polisy byłam w 3 tyg ciąży, i tu moje pytanie w tej ubezp. karencja wynosi 9 m-cy, czy wobec tego nie należa mi sie pieniązki z tyt. urodzenia dziecka??? czy oni to jakoś liczą? czy trzeba przedstawiac zaświadczenie? czy potem tylko akt urodzenia? szkoda by było nie dostać tej kasy przez te 3 tyg?

Gość migotka ciekawa
up up nikt nie miał podobnego problemu

karencja 9 miesięcy oznacza zazwyczaj, że jeśli w ciągu 9 miesięcy urodzisz to nie dostaniesz kasy- tak mi wytłumaczono tak: umowę podpisujesz 1 stycznia czyli karencja trwa do 1 października. Jeśli w tym czasie urodzisz np. wcześniaka to pieniędzy nie dostaniesz, a jeśli np. termin masz na później(wiadomo, że ciąża trwa 40tyg a to więcej niż 9mies.) lub przenosisz ciążę i urodzisz po 1paź to dostaniesz, bo nikt nie pyta, kiedy doszło do poczęcia tak jest w moim TU, więc najlepiej zapytać u źródła jak oni interpretują te 9mies.

Gość migotka ciekawa
aha dzięki ! no szkoda!!! ale na szczescie mam to jeszcze jedno ubezpieczenie!!! pozdrawiam