Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o doradce

Korzystał ktoś z usług doradcy kredytowego?

Polecane posty

Gość pytanie o doradce

Kto za to płaci? Chce kupić mieszkanie i boje sie że sama sobie nie poradze i dlatego chce skorzystać z takiego biura.

Gość madziula199090
z reguły za usługi nic się nie płaci, ponieważ zarabiają oni na prowizji od instytucji finansowej. czasem są to rekomendacje do osób, którym mogą się takie informacje przydać na temat finansów, ale większość takich firm nie pobiera żadnych opłat finansowych ani jakichkolwiek innych od klienta.

Gość pytanie o doradce
A czy ta " prowizja" nie jest potem wliczona w mój kredyt?

Gość madziula199090
nie. to instytucja ktora udzieli ci kredytu placi doradcom. doradcy maja szereg produktow finansowych roznych instytucji pod soba i zrobi tobie tzw analize finansowa na podstawie ktorej wybierze ci najlepszy produkt. a poza tym klienci tych doradcow jesli chodzi o kredyty to z regulu bank rozpatrza ich wnioski w pierwszej kolejnosci.przynajmniej jest tak w firmie w ktorej ja pracuje.wczesniej tez pracowalam w firmie tego typu ale tam klient musial dac 14 rekomendacji do osob, a prowizje tez placila instytucja finansowa

Gość korzystałam 3 lata temu
z usług kilku doradców, m. in. z open finance czy innego gówna i szczerze mówiąc - strata czasu to była. I tak musieliśmy kredyt sami znaleźć, tzn. taki bank który nam udzieli, bo doradcy tak się w tym orientowali jak ja w astronomii mniej więcej... Jak sytuacja jest choć ciut odbiegająca od standardowego przeciętnego kowalskiego, to leżą... Doradcy doradzali nam jakiś bank, po czym w tymże banku okazywało się, że nie mamy szans na kredyt... W sumie na rzeczowego doradcę trafiliśmy dopiero w banku.

Gość smaki
doradcy z banku to nie doradcy tylko agenci.to logiczne ze beda oferowac produkt w banku w ktorym pracuja bo za inny mu nie zaplaca.a czlowiek nie ma pewnosci czy ten kredyt jest najlepszy ze wszystkich dostepnych w kraju

Gość korzystałam 3 lata temu
Jasne, że doradca z banku poleca swoje produkty, ale przynajmniej wie co i jak. U nas była taka sytuacja, że w końcu zaczęliśmy wchodzić do KAŻDEGO banku i za każdym razem okazywało się, że się nie da (mąż miał nieuregulowany stosunek do służby wojskowej, a wtedy jeszcze był pobór. Banki niechętnie widziały takich klientów i wymyślali jakieś kosmiczne zabezpieczenia, chociaż za rok ten cały pobór zlikwidowali...)

Gość smaki
chyba ze tak.zeby dostac kredyt to dobrze miec 20% wartosci nieruchomosci wkladu wlasnego. ja z zona korzystalem z uslug doradcy i dobrze na tym wyszedlem.zalezy na jakiego doradce sie trafi bo w jednej firmie moga byc dobrzy doradcy i tacy z...dupy

Gość pytanie o doradce
wybieram się do expandera

Gość zenek_D
Dobry doradca kredytowy i inwestycyjny to taki, kto będzie traktował nas jak przyjaciół a nasze pieniądze jak swoje. I właśnie panie i panowie z www.Gettwo.pl   Bartosz Sarnowski tak do mnie podchodzą. Jest to zresztą opinia nie tylko moja, ale również i wielu znajomych, którzy obecnie mieszkają w domach zakupionych i ubezpieczonych dzięki tej agencji.

Gość gość
Z doradcy to raczej nie korzystam, raczej z porównywarek kredytowych i stron o pożyczkach, kredytach, itp. Ta jest ok. https://offerunt.pl/, przy logowaniu nie wymagają imienia, nazwiska, adresu itp., tylko kod pocztowy i tyle. Ofert dostałam chyba z pięć z tego, co pamiętam, dopiero jak wybrałam jedną to miałam spotkanie z doradcą, na którym omówiliśmy szczegóły. A kredyt mam wzięty w PKO.

Gość nareeew
Ja bym proponował napisać przez formularz ze strony www.doradcykredytowi.pl . Oni tam oddzwaniają dość szybko i można się umówić o dogodnej porze na spotkanie. Tutaj główną zaletą jest fakt, że doradcy są niezależni, a oznacza to dokładnie tyle, że nie sprzedają produktów konkretnych banków, tylko rzeczywiście chcą dobrze doradzić.

Gość gość
korzystalam z doradcy ktory ma siedzibe w warszawie, skad jestes? jezeli jestes zainteresoowana, moze ci dac namiar nie placilam za jego uslugi bylam bardzo zadowolona, odeszlo nam duzo pracy, to on sie kontaktowal z bankiem i zalatwial wszystkie formallnosci

Gość marek002
Ja korzystałam usług yourbankers, bardzo dobrzy i profesjonalni doradcy. Moja sprawa dotyczyła kredytu firmowego, więc potrzebowałem profesjonalistów... Pozdrawiam

Gość gość
Kredyt hipoteczny spłacam spokojnie, dzięki zaangażowaniu pana Andrzeja Lewańskiego. Pomagał mojej siostrze i stąd kontakt. Ogólnie bardzo rzeczowy pośrednik i nie namawia do banku, na którym najwięcej zarabia, tylko na taki, który faktycznie jest dopasowany dobrze do zdolności kredytowej. Zostawiam namiary 502 739 445.