Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuu:(:(

MIKROFON

Polecane posty

pisalam wczoraj o kamerce z mikrofonem ktora nie dzialla kupilam wiec dzisiaj osobno mikrofon ktory tez nie dziala prosze poradzcie cos jestem zalamana niemam juz sily:(

Gość czyli masz coś
źle skonfigurowane w komputerze. Więc pewnie i kamerka działa i nowy mikrofon też. Tylko trzeba więcej informacji.

kamerka ma w sobie mikrofon kamerka dziala bez problemu a mikrofon wcale bylam wczoraj dac kamerke na sprawdzenie okazuje sie ze mikrofon dziaa w niej ale mega cicho wiec facet doradzil mi kupno osobno mikrofonu taki tez kupilam testuje testuje i nic a niewiem jak go skonfigurowac bo w nternecie jest tyle zyczliwych ze nikt nie pomoze...

Gość możesz mieć
wyciszony. powinna byc koło zegarka ikonka z głośniczkiem. tam masz paski głośności. Jak nie ma mikrofonu od razu to Opcje -> właściwości -> nagrywanie -> ok i podgłośnić

wszedzie mam na maxa niewiem co mam juz robic:( zmarnowalam kase na glupi mikrofon ktory nie dziala podlaczylam do rozowej dziurki z rysunkiem mikrofonu mozna jakos go skonfigurowac? jesli tak to napisz prosze krok po kroku jak to zrobic

up up

Ja Ci wczoraj pomagałem. Należy wybrać źródło nagrywania w skype, na soundmax a w ustawieniach zaawansowanych głośności dać +20dB na wzmocnienie mikrofonu. Powinno być widać siłę dźwięku na zielono na pasku testowym głośności skype :) .

na skype mam sound maxa tak jak piszesz ale nie wiem jak zwikeszyc o te 20 mikrofonu szukalam wczoraj i dzis i nic.....mozesz mi powiedziec w co wejc zeby tam to zobaczyc?

To się nazywa mic boost albo podobnie, za dużo tworzysz, to tylko głupi komputer wystarczy trochę poklikać tylko uprzednio zapamiętać co się robi żeby odkręcić można było.

no ale nie dziala nagrywaam sie i cisza jest na skype mam na max ustawione wszystko i mam odznaczone automatyczne ustawienia mikrofonu w skype i nic ciagle nic;/

Skoro mikrofon jest w różowym gnieździe to powinno działać. Po podłączeniu mikrofonu powinien wyskoczyć komunikat o podłączeniu mikrofonu.

nie wyskoczyl zaden komunikat:( a jest jakas mozliwosc zeby ten mikrofon dzialal w innym gniezdzie? niz to rozowe bo nie sadze aby to gniazdo mialo wade

no podlaczylam z tylu w rozowe wejscie z rysunkiem mikrofonu i nic jeszcze przed chwila walczylam i nic sie nie pokazuje :( instaluje program realtek ze sterownikami do karty dzwiekowej niewiem czy to cos da:(

ale ty nie masz Realteka SoundMax jest od Analog Devices. Wykrywanie wejść można wyłączyć w programie ! w opcjach miksera czyli tego SoundMax.Powinnaś mieć też coś takiego jak ustawienia dźwięku w panelu sterowania i tradycyjny mikser. Tradycyjny mikser uruchamia się wpisując w start -> uruchom -> sndvol32.exe

no i co mam tam ustawic grzebalam tysiac razy co mam zaznaczyc a co nie

moze cos potrzebuje do karty dzwiekowej

Gość masz w ogole zainstalowane
sterowniki do katy dzwiekowej?