Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dala jej szeherezada

najwymyslniejsze imiona dla dzieci.....

Polecane posty

Gość liczbapi
ej, ale z tą Chlamydią to tylko taki przykład dałaś, prawda? Napisz, że nigdy nie spotkałaś się z takim imieniem. :)

Gość proponuję też oczywiście
Spotkałam się, ale nie w świecie realnym. Za to w całkiem innym świecie... Który niezwykle lubię... Och, pocieszę cię - na szczęście udało się najmłodszą córkę Jonesów uchronić od tego imienia :).

Gość liczbapi
hehehehehe :) to dobrze, bo jednak nadać dziecku imię po wstrętnej bakterii to trochę nie bardzo :)

hmmm. nie padło tu zadne z imion jakie nadam mojemu maluszkowi, ale rozważam Hassine, Hakim dla chłopca lub Jasmine, Samira dla dziewczynki. Dodam że ma po ślubie mam dziwnie brzmiące nazwisko więc będzie pasować. No i moim mężem jest jordańczyk

Rodzicom po prostu podobało się brzmienie tego słowa. Podejrzewam, że żyli w nieświadomości, co oznacza. Dlatego dobrze wiedzieć, co znaczy dane imię, zanim się nim kogoś obdarzy.

Jeśli chodzi o imiona wschodnie, zawsze podobało mi się Shirin. Ale podejrzewam, że to z pewnych, wstydliwych obecnie, względów. Z żydowskich imion bardzo podoba mi się Zoe, odpowiednik arabskiej Zulejki.

Gość bukaa
U syna w przedszkolu była Kasandra, teraz w klasie jest Eryka. Ale przynajmniej tę Eryke odróżniam, bo cała reszta nazywa się tak samo. ;)

Gość nininka
Ponieważ Belzebubek wywołał spora dyskusję podsyłam linka... http://gorny.edu.pl/imiona/ i tak po lewej stronie w drużynie chłopców....na 224 pozycji - Belzebub ale zapomniałam jeszcze o jednej dziewczynce powiedzieć, spójrzcie na prawo, na miejsce 288 - Niunia P.S. Kwadrat dobre! Co Ci ludzie wymyślają ?

Gość aallee
A ja znam rodzeństwo: Skarlet i Denisa. Ich nazwisko brzmi jak narząd męski... Współczuję im - także rodziców...

Gość Hydsrrhyogoff
A ja znam dorosłe już rodzeństwo : Pamela i Roger.... Dodam tylko ze w zapadlej wsi brzmiało to dziwnie w dodadku z baaardzo polskim nazwiskiem:(

Gość słyszałam fajny dowcip

Gość słyszałam fajny dowcip
angelika w szkole wyczytywana przez nauczyciela jak sie pisze czyli angelika, poprawiał go, zeby czytał adżelika A nauczyciel zapytał sie czy czytamy gówno czy dżówno hahahahahha padłam ze śmiechu :D

Gość to są bardzo fajne auta
Masz bardzo prostackie poczucie humoru jesli takie coś cię śmieszy.

o BOSH! W?YGRALA 288 - Niunia!!! wyobrazacie sie tak przedstawic? czesc! jestem niunia! albo kurcze macie 30 lat , kto bedzie cie powazneij bral z takim imieniem? ????!?!?!

o BOSH! W?YGRALA 288 - Niunia!!! wyobrazacie sie tak przedstawic? czesc! jestem niunia! albo kurcze macie 30 lat , kto bedzie cie powazneij bral z takim imieniem? ????!?!?! a no i jeszcze numer 293-Żyraf

Marcianna - 226 243 - Calineczka 244 - Chiara 245 - Cypinia 284 - Nike 300 - Szarlota 311 - Żywia meskie: 278 n Sindi 1 0.0% 279 279 n Sylas 1 0.0% 280 280 n Symeon 1 0.0% 281 281 n Teo 1 0.0% 282 282 n Thorgal 1 0.0% 283 283 n Torkil 1 0.0% 284 284 n Toro Eljasz 1 0.0% 233 233 n Elvis 1 0.0% 234 234 n Gabor 1 0.0% 235 235 n Gotard 1 0.0% 236 236 n Gwen 1 0.0% 237 237 n Hadrian

Belzebub znaczy Władca Much i jest imieniem diabła:) Lucyfer zaś to Niosący Światło - niegdyś Lucyfer miał rangę taką, jak Jezus - był ważnym aniołem, lecz zbuntował się przeciw bogu. Rozegrała się walka aniołów, którą Lucyfer przegrał i od tej pory zarabia na życie jako szatna:) W związku z tym nie rozumiem, jak w państwie, bądź co bądź, katolickim dano dziecku imię diabła:o

Gość liczbapi
jeszcze miałam babke od maty która ma na imię Żywilla.

Gość nininka
Thorgal... ach, pamiętam te stare dobre czasy z komiksami Thorgala :)

Gość BALNDKAAA
a ja mialam babke od pedgogiki nazywala Sie BLANDYNA

A imie Jerzyna (przez rz to nie błąd) czyż nie piękne? Jest taka pisarka tłumaczka Jerzyna Słomczyńska

Te imiona z linka nininki to nie są prawdziwe imiona zarejestrowane w urzędzie, tylko takie, które rodzice podawali do dodatku wyborczej "witaj na świecie". W warszawskiej wyborczej jest dodatek, gdzie są zdjęcia dzieci urodzonych w warszawie w danym tygodniu. Nie wszystkie oczywiście, bo nie wszyscy rodzice się na to godzą. Ale często rodzice nie są jeszcze zdecydowani na imię, jak dziecko przychodzi na świat i wtedy podpis brzmi "syn/córka państwa Kowalskich". jak widać niektórzy rodzice wykazują się poczuciem humoru i podają takie kwiatki, jak na przykład rodzice bliźniąt "Lew i Żyraf" :-)))

Gość koiko
a ja znam Kierana:) ma 5 lat..

Gość to tak odbiegając od imion
ale miałam taką sytuację że przedstawia mi się chłopak i mówi "ojcze nasz" No ta ja śmiech i mówię, żeby się nie zgrywał, a on wyjmuje dowód i jejuuu "Jan Ojczenasz" :D:D:D Ale wtopa.

Gość to tak odbiegając od imion
A co do Belzebuba, myszona i żyrafa to to nie koniecznie muszą być imiona. Autor tej stronki spisuje imiona dzieci, których zdjęcia ukazują się w pewnym czasopiśmie i na tej podstawie stworzył tą stronę. Nie kiedy rodzice podpisują zdjęcie nie koniecznie imieniem, ale no od tak "moja niunia kowalska". Autor traktuje wtedy niunię jako imię co może być mylne.

a jak wam się Gumbert podoba? wybieraliśmy z księgą imion imię dla synka i jak wyczytałam Gumbert to moja mała 4-letnia córeczka się go czepiła jak rzep psiego ogona i był cyrk bo innego nie chciała na szczęście udało się nam zmienić na Borys lub Damian jeszcze sami nie wiemy jak damy ale na bank nie Gumbert :D

Gość kijevna
też już kiedyś o tym pisałam - w spisie imion nadanych dzieciom w woj. bodajże świętokrzyskim było imie Kuper... padłam ze śmiechu, ale myślę, że po prostu bezmyślnie spolszczono Coopera.

Gość vvvvvvvvvvv
czy oksana to ośmieszające imię