Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorena:)

Problem z ojcem męża!!!

Polecane posty

Mój pięcioletni Wiktorek dostał imię po moim ojcu. Z pewnych względów mój synek dostał również nazwisko po mnie, bo po ojcu:( to jest jakieś nazwisko beznadziejne i ośmieszające a teściu ma oto pretensje. Mówi że dziecko powinno nosić nazwisko po ojcu to raz, przeszkadza mu to że ja i mój mąż mamy dziecko a ze ślubem kościelnym się nie spieszymy. Ciągle się o coś czepia ale jak przyjdzie to nawet lizaka wnukowi nie kupi a mój tata cały czas czuje się w obowiązku.

Gość Lessie@
Boże ale jesteście beznadziejni ,laska se urodziła dziecko to niech mu daje swoje nazwisko ,z jakiej racji ma mieć nazwisko jakiegoś chwasta .Ciemnogród

Gość ****Nikita****
Jeśli autorka nazywa się Kowalska a jej facet Psikuta to nie dziwię się, że tak mogli zdecydować. Duma z noszenia nazwiska 'po mieczu' to jedno a codzienność drugie :)

Ale mój mąż nie miał nic przeciwko temu:) sam też nie za bardzo lubi swoje nazwisko. Więc całkowicie nie rozumiem pretensji teścia?? on nawet nie dba o wnuka, nie wie na czym polega rola dziadka a mój ojciec jakby mógł to by spędził cały czas z wnukiem. Poza tym nazwisko mojego partnera jak już pisałam jest ośmieszające.

Gość to indywidualna sprawa rodzicó
w jakie dziecko nosi nazwisko!!! Ja też chce by w przyszłości moje dzieci nosiły moje!!!jeśli facet będzie miał brzydkie!!!

No właśnie dobrze to ujęłaś. Szkoda tylko że teść nie jest ambitny jako dziadek, już jak byłam w ciąży to powiedział mi że nie będzie sponsorował mojego dziecka i żebyśmy na pomoc finansową czy w opiece nad dzieckiem na niego nie liczyli. Mój tata za to zachowywał się inaczej.

Jeśli tak to nie daj się zahukać teściowi. Twój mąż stoi za Twoimi plecami może on niech sprawę załatwi. Ogranicz kontakty teścia z dzieckiem może przemyśli sprawę.

Gość rob jak uwaszasz

Gość foreads
Współczuje ci teścia, ale też źle robisz. Dziecko powinno miec nazwisko z rodu z którego pochodzi. To głupota by chłopiec dziedziczył nazwisko z żeńskiej lini, tylko dlatego że Twój ojciec pewnie ma więcej pieniędzy od teścia.

Gość mój syn też ma wprawdzie moje
nazwisko, tylko że ja i jego ojciec nie jesteśmy nawet w związku. Mój były facet istnieje w papierach dziecka ale na tym wszystko. Poza tym moje dziecko i tak bardziej należy do mojej rodziny :)

Gość ja jestem w ciąży 4 miesiąc
Wiem że jeśli urodze to moje dziecko będzie miało nazwisko po mnie :)

Gość lepiej to zmień zanim dzieciak
stanie się pośmiewiskiem w szkole.

Gość dsdfsdsafs
Jeśli Ty masz ładniejsze to niech dzieciak ma nazwisko po Tobie :)

Gość twoj tesc ma racje
ale to zalezy oczywiscie od nazwiska:D

Gość Altoali
Jesli ośmieszajace ma nazwisko to po ślubie on moze przyjąć Twoje nazwisko!!

Gość la elia
Wybaczcie, ale jeśli nazywam się Poniatowska, a mąż Pierdziwół, to nie mam dylematu:D

Gość gfadsg
Dziecko! W końcu należy do kobiety.. Szczególnie chłopcy są synkami mamusi a dziewczynki córeczkami tatusiów. Uważam że jeśli rodzice się chłopiec niech otrzyma nazwisko po matce:) Jeśli dziewczynka niecho otrzyma nazwisko po ojcu:)