Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mantra356

wybudowalismy za maly dom

Polecane posty

Gość mantra356

niewiwm juz sama bije sie z myslami bo to ja wybralam projekt dom ma 65 mrtrow na dole a gora ok 30moze 40 m znajomi mnie doluja bo twierdza ale maly troche mnie to zbilo z nog

jest malutki, ale moze dobrze rozplanowany moje miezkanie ma 60m i tylko 2 pokoje, w tym jeden salon z kuchnia :/ brakuje mi 2 pokoi. ile osob bedzie w nim mieszkać?

wybrałaś dom ,który prawdopodobnie spodobał ci się pod względem wyglądu jak i funkcjonalności ,przecież pewnie przeliczyłaś ile i jakich dużych pomieszczeń potrzebujesz więc nie widzę powodu do obaw ;) wiesz zawsze się znajdzie ktoś komu co się nie spodoba jednym przeszkadza garaż w budynku innym na zewnątrz i osobno niech każdy robi jak uważa ;)

Gość mantra356
jest nas troje mam nadzieje ze bedzie nas 4 a znajomi hhmmm no nie bedziemy sie przejmowac i tyle

Gość nie pojmuję
po co ludzie stawiają takie wielkie domiska , siedzą naraz w dziesięciu pokojach? a może dla dzieci że niby bedą mieszkały z nimi na starość ?

Daj se spokój z takimi znajomymi :( Ty masz się czuć dobrze w domu.Wyobrażasz sobie to sprzątanie?A kredycik? Może zazdroszczą,że nie wiadomo,czy ich dzieci będą chciały spłacać.Możesz wkleić link do projektu? Ja,na emeryturze,może się pokuszę o domek. Kurcze,doczytałam,65 plus 40 masz chatę jak się patrzy.Ja chciałabym ok 70 całości :(

Gość Kaja 80
Dom 100 m to moim zdaniem taki w sam raz :-) nie za duży i nie za mały. :-) Pamiętaj o tym,że trzeba go będzie sprzątać a zimą ogrzewać ;-)

Gość Kaja 80
Z ciekawości zapytam jakie ogrzewanie wybraliście ?

To Ty masz wiedzieć czy Ci wystarczy czy nie, teraz buduje się raczej małe domki, nasz 170m użytkowych (ok. 250m całość) uważany był przez fafofców ogromną fortecą... A my poprostu lubimy przestrzeń (mamy dwójkę dzieci a może i 3 się , kupiliśmy dwie działki, żeby przestrzeń była też po wyjściu na podwórko a nie jak niektórzy na 600m się budują). No i stać nas na to. Jak podrożało wszystko to ludzie rzucili się na działki na budowanie domów jak wściekli (chyba lubimy drogie rzeczy) i czy kogoś stać czy nie buduje dom (Ci których nie stać budują małe na małych działeczkach ( wolałabym już w bloku). Drugi powód to brak czasu, gdy oboje ludzi pracuje i ma weekend na ogarnięcie podwórka i domu, to lepiej mieć tego wszystkiego mniej.

Gość wejfio
kobieto maly ten domek ja mam mieszkanie 70 metrów i jest za male i myslimy budowac dom bo z dzieckiem nie dajemy rady w takim malym

Gość odpowiem..........
ja my wybudowaliśmy nasz domek też myślałam podobnie jak i Ty a to kuchnia za mała a to przydałby się jeszcze jeden pokój a teraz z perspektywy czasu cieszę się że taki jest dzieci na studiach a my z mężem sami ale domek przynajmniej przytulny i łatwiej mi go ogarnąć a wiem że żadne z dzieci nie planuje wrócić po studiach w nasze rejony i co my sami z mężem na starość byśmy zrobili z tak wielkim domem

Gość a ja powiem tyle
a ja mam 190 metrów na wykonczeniu i nie mogę sie doczekac aż bedziemy w nim sami.

Gość mantra356
wiecie co dalam sobie spokoj bo najgorzej to przejmowac sie ludzmi , bardzo dlugo nie mielismy dzieci i juz sie pogodzilam z tym ze nie bedzie to nam mowili po co wam dom jak nie macie dzieci wybralam projekt taki wlasnie nie duzy a teraz slysze no jaki maly a kij im w oko ale ja taka z tych przejmujacych sie no wyzalilam sie

Gość mantra356
ogrzewac bedzie nas co +kominek

Gość mantra356
zapomnialam dodac ze teraz jak domek stoi urodzilo nam sie dziecko i teraz slysze ze maly

Gość jeszcze nie raz usłyszysz
że coś tam wymyśliłaś beznadizejnie, brzydko urządziłaś i tp olej to sikiem prostym ludize uwielbiają się madrzyć kiedy to nie ich domy nie ich pieniądze i nie ich sprawy

Gość a ja powiem tyle
przestań się przejmowac opinią innych.pewnie ci zazdroszczą.

Gość to nie zawsze jest zazdrość
Ja nigdy nikomu nie zazdrowszczę, ale mam już tak, że nawet w najpiękniej i najgustowniej urządzonym domu/mieszkaniu znajdę jakieś najdrobniejsze nawet wady, a mój niewyparzyny język powie to na głos (wytknie) zanim zdążę się zastanowić. Potem dopiero dociera do mnie, ze mołam komuś sprawić przykrość bezsensownie, bo przecież nikt poza mną nie zauważa źle położonej farby w kącie, albo brakującego milimetra fugi...

Gość mam 38 lat
Zgadzam sie z przedmowczynia-zazdrosc.Znasz to przyslowie?-maly ciasny ale wlasny.

Gość perfekcjonizm bardzo utrudnia
życie, warto go przytepiać, bo trudno lubić kogoś kto wytyka wszystko i się wtrąca gdzie powienien milczeć

Gość to nie zawsze jest zazdrość
To prawda, teraz już się staram, po prostu nie odzywam się :) Pozwalam sobie tylko przy naprawdę bliskich znajomych, a rodzina wyrywa mnie sobie przy każdym remoncie - wysyłają mnie na kontrole poczynań fachowców, bo wiedzą, że znajdę i wytknę im wszystko bez pudła... Mogłabym być inspektorem budowlanym.

Gość cytat miesiąca
he, ehe mój mąż robi remonty.. u nas w domu tez sam wszystko zrobił :) i mówi, że nie ma nic tak wkurzającego, jak te pańcie, co to chodzą i się czepiają wszystkiego :D:D

Gość Kaja 80
Mantra ciesz się dzieckiem i nowym domem myślę,że to piękny czas w Twoim życiu :-) Nie uważam żeby dom 100m był mały.

Gość eeeeeeeenergia--25 lata
Tzn tak ja z mezem mamy dom o pow. użytkowej 182 m kw., z garazem ponad 200m kw. To duzo dla nas na ten moment. Jestesmy narazie sami i powiem wam szczerze ze do 3 p0okoi nie wchodzimy wogole...w sadzie marnuje sie wielka przestrzen....ale jako ze planujemy dzieci......;) to sadze ze wtedy bedzie w sam raz.

Gość Mantra, olej to! :)
Nie przejmuj się tym, co mówią inni. Super wybrałaś - ani za duży ani za mały, będzie Ci łatwo to ogarnąć i nie zapłacisz fortuny za ogrzewanie :)

Przede wszystkim rozwaz czy stać cię na większy. Część domu można zimą nie ogrzewac , a może większy metraz będzie potrzebny za iles tam lat. Dzieci na takim metrażu - 100 m. na pewno sie zmieszcza . Jezeli planujesz zapewnic dzieciom dach nad głową w tym właśnie domu- to na pewno ci się nie uda. Wtedy jest za mały. Jeżeli dzieci pójda kiedys na swoje -to taki domek zupełnie wystarczy. Ja mam 140 m . Planuje że syn zamieszka z nami.