Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAMAjuz nie wiem

Imie dla CHLOPCA urodzonego w Norwegii

Polecane posty

Gość SAMAjuz nie wiem

no nie mam pomyslu Aleksander byloby sliczne ale jak jeszcze nie wiedzialam o wlasnej ciazy podsunelam je przyjacoiolce i teraz nie dam tak samo przeciez

Gość SAMAjuz nie wiem
no przeciez mowie ze Aleks odpada

Gość SAMAjuz nie wiem
Tak ma moj tata ,a poza tym nieszczeolnie jakos wpada w ucho dla malego dzieciaczka. ebastian tez ladne ale odpada z innych powodow.

Gość OLAF OLAF olafffffffffffff

Gość SAMAjuz nie wiem
na stale tak

Gość asssiiiaa
grzegorz cudne:)

Gość stigma
Olaf daj :) Nie krzywdź go jakimiś Alanami, Xawierami :( Jak zechce wrócić do Polski to będą na niego patrzeć jak na dziecko z patologicznej rodziny.

Gość kotus_89
hmmm moze dagmar?rzadkie imie.

Gość stigma
Nie wymyślajcie jej idiotycznych, obciachowych imion, dziewczyna zadała sensowne pytanie :(

Gość stigma
Ludzie nienajlepiej reagują na takie pretensjonalne imiona. Najczęsciej swoje dzieci nazywa tak hołota, niestety. Moja mama uczy w szkole w klasach 1-3 i jak dostaje listę nowych uczniów to od razu po imionach można zgadnąć, które ma matkę tipsiarę, która nie potrafi spakować dziecku przyborów szkolnych. I te zgadywania się potwierdzają! Mamy Natanów, Alanów, Xawierów, Kewinów.....brrrr

Gość stigma
Jeśli mieszkacie na stałe w Norwegii to może Mathias, Lukas? W Polsce raczej każdy się zorientuje jaki jest polski odpowiednik.

Gość koiko
Oscar,Olivier,Olaf,Kieran,Edgar,Eric:)

Dla mnie ludzie którzy oceniają inne osoby po tym jak mają ich dzieci na imie to PUSTAKI. Zapewniam Cię, że nie jestem "tipsiarą" i umiem zadbać o swoje dziecko Według mnie każde imię się z czymś kojarzy ale nie znaczy to, ze skoro imę Franciszek kojarzy mi się z tym, iż matka chłopca jest kościółkową, ubezwłasnowolnioną osobą której rodzina kazała ochrzcić tak dziecko to tak właśnie musi być. Każdy daje dziecku imię jakie mu się podoba. Mnie dużo imion się nie podoba ale pozostawiam to dla siebie a nie głosze że jest takie czy siakie.

Gość stigma
Piszę o stereotypach, a nimi posługuje się każdy z nas. Można dziecku oszczędzić bycia podpiętym pod stereotyp dzieciaka z pretensjonalnym, "oryginalnym" imieniem i tyle.

Gość stigma
Myślałam, że już nikt nie daje dzieciom imienia Adrian. W moim pokoleniu mnóstwo "Ardianów" po podwórkach biegało... A tak na serio, to jak już pisałam odniosłam się do stereotypu, czytaj ze zrozumieniem. Wy tu tylko żyjecie tymi bachorami, jakby świata poza nimi nie było. Można normalnie żyć, mieć dzieci, robić inne ciekawe rzeczy a nie tylko pisać o staraniu się, wagach, kupach, zębach - to i tak się będzie działo, bez waszych wielkich debat.