Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Ból brzucha 34tydz.

Polecane posty

Może coś wiecie na ten temat. Boli mnie brzuch tak jakby z głodu, ale jem i nie przestaje mnie boleć. Takie dziwne uczucie! Co to może być??

mam to samo :D:D:D i tez 34tc co 2 godziny tak mnie ssie z głodu że masakra :D ale jeśli mówisz że to nie z głodu tylko takie uczucie to nie mam pomysłu co to może być :/ może przepowiadające?

Gość KAJANKA
TO PŁOD OBUMIERA I SIĘ ROZKŁADA

kajanka a tobie mózg się rozkłada :/ uwielbiam takie debilne odpowiedzi :/

Gość Kurka szurka
Chyba Ty obumierasz i się rozkładasz szczylu....

Nie nie którzy mają bardzo dziwne poczucie humoru;/ boję się bo szyjka macicy mi się skraca i obawiam się wczesnego porodu. A przed miesiaczka miałam takie bóle jakby to z głodu było.

Gość KAJANKA
TO SOBIE WYDŁUŻ PALCEM SZYJKĘ

Gość sad2qe
może po prostu chce ci się prukać? :classic_cool:

bleufille ja mam nawet szew na szyjce bo mam niewydolną ale staram się nie myśleć w czarnych barwach przeciez to już 34tc więc praktycznie już nie ma zagrożenia w razie wcześniejszego porodu :) moja mała urodziła się w 32tc i jest cała, zdrowa i śliczna więc co ma być to będzie staraj się nie stresować, a jeśli bardzo cię martwią te bóle to idz do lekarza niech sprawdzi czy wszystko jest ok :) jak powiesz w przychodni lub szpitalu że masz dziwne objawy i się boisz to od ręki powinni cię przyjąć :)

Gość sad2qe
KAJANKA może mieć rację www.animus24.pl

Wizytę mam na poniedziałek, więc chyba poczekam. Mogę wiedzieć ile ważyła Twoja córka w 32tyg.? Bo mi lekarka powiedziała, że było by nie dobrze gdyby się moj synek teraz urodził

skąd się tacy kretyni biorą :/ tak dziecko się wierci tak że mi żebra rozrywa a one z tekstem że się rozkłada boże widzisz i nie grzmisz :/ macie jakiś problem to do psychiatry a nie dołujecie kobiety z problemami :/

bleufille moja mała dokładnie w 32w2d ważyła 1670g i mierzyła 41,5cm tak więc maleństwo straszne 2 tygodnie w inkubatorze potem jeszcze 2 na oddziale i wypisali jak miała miesiąc z wagą 2200g :)

Gość fantastyczna jennifer8787****
to chyba musieli tego potworka karmić bigosem i golonką :D

Gość Fafinette
a wy jak macie jakiś problem to wypierdalać do ginekologa, a nie pierdolić farmazony na forum, jebane kretynki🖐️

Oj... Mój waży nie całe 1600. Strasznie bym chciała urodzić w 40 tyg. Nie miałyście takiego bólu? Tak jakby bolał cały brzuch, tak jakby z głodu, nie przerwanie, jednostajnie. No i mam wrażenie, że minie dobrze.

Gość KAJANKA
A WŁAŚNIE - WIERCI SIĘ BO TLENU NIE MA - TO JEGO AKT DESPERACJI I WOŁANIE O POMOC

Gość tufu-tufu-tufu
a ty co...? wyciągnęłaś bachora z bebechów, żeby go zważyć? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

bleufille chyba każda matka (a szczególnie przy zagrożonej ciązy lulb takiej z problemami) chciałaby urodzić w 40tc ale niestety różnie to bywa :) ja się modle by jeszcze 3 tygodnie wytrzymać do przełomu 36/37tc bo to i tak jak dla mnie bedzie super :) a co do tego że twoje dzieciątko ma nie całe 1600g to faktycznie maleńko a kiedy usg robiłaś? no i pamiętaj ze wachania wagi wg usg mogą być nawet +/-700g :)

20 listopada miałam wizytę i wtedy ważył to nie całe 1600. No i luteinę przyjmuję, więc to też powinno pomóc podtrzymać ciąże. Masz racje, dobrze by było wytrzymać chodź do 36tyg. Swoją drogą zawsze myślałam, że w ciąży najgorsze są dolegliwości w 1 trymestrze i później to oczekiwanie w 38-40 tyg. Dolegliwości żadnych nie miałam, ale nie spodziewałam się że bedę czekała na chwilę porodu 2 miesiące w strachu. Chodź samego porodu się nie obawiam, tylko tego kiedy on nastąpi i jak dostane się do szpitala;/

Gość kminexxxxxxxxxxx
wsiądziesz na rower i jakoś dojedziesz...:classic_cool:

Gość zatroskana mama 2010
olewajcie takie wypowiedzi bo z takimi ludzmi to na stos tylko. szkoda gadac

Gość zatroskana mama 2010
ja na poród własnie dojechałam rowerem. dobrze, że wcześniej napompowałam opony, bo bym musiała jechać na flaku

bleufille najważniejsze to pozytywne myślenie :) jeśli ruchy masz w normie to raczej nie ma powodu do stresu ale dla swojego spokoju zawsze możesz iść do lekarza szybciej niż masz wyznaczoną wizytę :) ja wizyte mam na środę i to będzie już ostatnia bo skierowanie do szpitala dostanę i najpóźniej do 22.10 mam sie do szpitala zgłosić na zdjęcie szwów i do porodu więc ja wiem że więcej niż 37tc to sie lepiej nie nastawiać :) a co do wagi to jedz jak najwięcej winogron :) dziecko na nich super rośnie (polecone przez polożne przy mojej małej i się sprawdziło w 2 tygodnie 28-29tc przybrała ponad 500g :))

Gość KAJANKA
ja też rowerem jechałam na poród - rower nie miał dzwonka

mami82 o dziękuję za radę, tak się właśnie zastanawiałam czym to moje maleństwo podtuczyć :) A może masz jakąs rade co do zdrowych przekąsek tak np. na noc? Ja mam termin z usg na 23 listopada. życze powodzenia dla Ciebie i dziecka. Tym razem chłopiec? Jak dacie mu na imię?

na 23 listopada? to to jeszcze nie jest 34tc :P ja mam termin na 14.11 ale około 16.10 myślę że będzie po wszystkim masakra jakaś :D no i teraz synek na 90% Damian chociaż ciągle mam nadzieję że przeforsuję u męża Borysa lub Fabiana :) a co do przekąsek na noc to hmmm ja to zwykle na noc jakiś serek homogenizowany jem ale nie wiem czy to do zdrowych przekąsek można zaliczyć :D:D:D zasadniczo słucham organizmu i jem to na co w danej chwili mam ochotę np ostanio o 3 nad ranem wstałam strasznie głodna to jadłam tort który z urodzin małej został (i to na bank nie była zdrowa przekąska) w każdym bądz razie skutek słuchania organizmu jest taki że mały jest spory (w 30tc ważył prawie 1700g), a ja mam stała wagę :) ani 1 kg mi nie przybył :)

U to gratuluję wagi. Ja przytyłam 8 kg ale nic nie widac, no oprócz brzuszka;d 34 tydz zaczął mi się właśnie dziś. Ostatnią miesiączke mialam 5 lutego,liczę od miesiączki. A ten termin to tak: patrząc na miesiaczke to 12 listopada, z jednego usg 20 listopad a z ostatniego usg 23 listopad, tak mi się jakoś wydłuża. No właśnie też nie mam zachcianek na zdrowe przekąski. Bo owoce i warzywa lubię ale kurczę... Mam ochotę cały czas na coś kruchego, jakieś ciastka ale nie za słodkie. Wczoraj w nocy płatki kukurydziane zjadłam na sucho prawie całe i nie pomogło na głod.

no mi się ten termin tez strasznie zmienia najwcześniejszy to 04.11 jaki miałam a najpóźniejszy to 20.11 więc się trzymam tego z OM czyli 14.11 :)