Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna8002

ciągle chce mi sie pić...

Polecane posty

mam problem , od dluzszego czasu ciągle chce mi sie pić, podkres lam że nie po alkoholu, bo alkoholu nie pije. w nocy co chwile sie budze bo musze sie napić, a w dzien co chwile, jak wypije jedną herbate to musze juz robić drugą ;| więcej pije niż jem. czy to normalne?

To moze być cukrzyca.Zbadaj koniecznie poziom cukru we krwi.Nie lekceważ tego. Może to byc też przyczyna kaloryferów-suche powietrze.U mnie odkąd zaczal sie sezon grzewczy zauwazylam sucha skórę i drapanie w gardle.

Gość a ja już powiedziałam
herbata wzmaga pragnienie i odwadnia. zacznij pić soki zamiast herbaty, najlepiej ze świeżo wyciśniętych owoców :)

Gość Zachetka
dostaniesz sraczke

czasem mam tak że strasznie mi słabo, w glowie sie kręci, nogi jak z waty,, nie jestem w stanie nic zrobić. czy to takze objaw cukrzycy??

Rozpoznanie objawów cukrzycy w zaawansowanej fazie nie powinno nastręczać większych trudności zarówno dla samego chorego jak i dla jego bliskich. Do najczęstszych symptomów należą: senność, ogólne osłabienie, utrata wagi mimo prób zaspokojenia silnego głodu, zwiększone pragnienie i związana z tym zwiększona ilość oddawanego moczu. Mogą występować także nudności oraz zmęczenie. Chorzy na cukrzycę mogą mieć również zaburzenia ostrości widzenia oraz częste, nawracające się infekcje w okolicach narządów płciowych. W skrajnych przypadkach oznaką choroby może być również zapach acetonu wyczuwalny w wydychanym przez chorego powietrzu.

Gość hmhgdm jhd
to tez objaw cukrzycy. idz do swojego lekarza zbadac cukier.

lady pretensja: mam wszystkie oprocz utraty wagi i zaburzen widzenia... zawsze jestem zmęczona, nawet jak spie 10 godzin to jak bym sie nie wyspala wogole,,, czasami nic mi sie nie chce na nic nie mam ochoty, jak musze cś zrobić to zaraz jestem zmęczona i nie mam sily...

Pamietaj ze teraz jest jesień,brak slońca a to wplywa negatywnie na nasza psychikę.Nazywa sie to "przesilenie jesienne",ktore mnie tez co roku dopada.Zrób sobie morfologie krwi,tak na wszelki wypadek.

Gość cukiereczekkkkkkk
Ja również uważam, że to prawdopodobnie cukrzyca. Najlepiej gdybyś zrobiła badanie poziomu cukru we krwi rano (przed jedzeniem!) i ok 2 godziny po posiłku. Twoje objawy (zawroty głowy, spadek sił itp) to prawdopodobnie hipoglikemia (spadek cukru we krwi), natomiast ciągłe pragnienie świadczy o skokach cukru w górę. Więc albo udaj się do lekarza rodzinnego on zrobi badanie, albo kup glukometr w aptece i będziesz mogła sprawdzać sama jak tylko poczujesz się gorzej. Jeśli cukier będzie wysoki to maszeruj biegiem do lekarza po skierowanie do diabetologa, on najlepiej się Tobą zajmie. I jakby coś (tfu tfu) to pamiętaj, że z cukrzycą da się normalnie żyć. Pozdrawiam :)

a jeśli chodzi o pragnienie to dobre jest wypijanie przynajmniej 2litrów dziennie a najlepiej 3litrów płynów najlepiej mineralnej wody niegazowanej