Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss. M

jestem glupia matka ;(

Polecane posty

Syn był szczepiony 11 sierpnia, po 6tyg miałam się zgłosić na kolejna dawkę, mam tyle na gowie,że zapomniałam, nie mogę się dodzwonić do przychodni;( Wpadam w panikę, co mi grozi, małemu coś będzie? Zdarzyło się tak którejś?

Gość mama sama w domu...
na co to była szczepionka?

Gość dumająca na ten temat
moze zadzwon do jakiegos lekarza i sie zapytaj Idz tez do przychodni , moze wyznaczą ci następne szczepienie w niedługim czasie

Gość nie panikuj bo gdyby syn
był przeziębiony na przykład to też by odłożyli szczepienie na później. Zadzwoń na spokojnie w poniedziałek i się umów na szczepienie :)

O jezu:-o Ile dziecko ma lat,miesiecy? To Ty nie wiesz jakie kupujesz dziecku szczepionki? :-o

Gość ja zawsze odwlekam szczepienia
zeby nie bombardowac dziecka skojarzonymi szczepionkami w krotkim czasie i dac wiecej czasu ukladowi immunologicznemu.

Nic dziecku nie będzie. Rozumiem że to jedno ze szczepień po prostu w wieku do dwóch lat... spoko, my po chyba 3 szczepieniu jak mieliśmy termin to dzwonię na kilka dni przed umówić się do przychodzi a okazało się że akurat lekarka miała urlop... na urlopie była 4 tyg!! a po tym czasie nie można było się dostać do niej bo tyle ludzi... Zostałam poinformowana że to normalka bo przecież jak dzieci chore itp to też przesuwa się szczepienia... ostatecznie zmieniliśmy lekarza a to szczepienie opóźniło się o 7 tyg! :) Ale nikt nic nie mówił i normalnie zaszczepili... co innego jakbyś w ogóle nie szczepiła i opóźniała to o rok czy ileś to mogą się czepiać ale tak to nic

Gość parróvva
nic mu nie będzie; czasem lekarze sami rpzekładają szczepienie, jak dziecko jest chore albo coś Nic sie nie przejmuj, zadzwoń do lekarza, spytaj, co to było i czy mozna teraz zaszczepić. Nic sie nie stało

trochę to dziwne, że nic nie wiesz.....zapomniałaś terminu (ok, może się zdarzyć.Jak powiesz że dziecko było przeziębione to uwierzą), nie wiesz na co było szczepione....nie interesujesz się co podają Twojemu dziecku? Ja bym taka ufna nie byla.

Gość dumająca na ten temat
ile dziecko ma lat , m-cy ? Moze to nie była kolejna dawka , tylko musiałaś odczekać 6 tyg ,zeby dziecko przyjęło nastepna szczepionkę Czasami trzeba odczekac 6 tyg ,zeby przyjąc inna szczepionkę Jezeli tak to mysle ,ze nic sie takiego nie dzieje ( jesli to nie kolejna dawka ) Jestes pewna ,ze to była kolejna dawka tej samej szczepionki ? Najlepiej idz do lekarza lub osobiscie do przychodni

Nie byłam za tym,żeby szczepić niewiadomo czym, bo nie jestem lekarzem i nie znam się a tych szczepionek jest wiele, chciałam tylko te obowiązkowe-ale z mniejsza ilością wkłuć. I przeciez napisałam,że jestem głupia matka więc się prosze się tu nie dziwować moją niewiedzą ;)

Gość hahaha a wy wiecie
czym dziecko szczepicie, chyba ze pracujecie w lab gdzie robia to swinstwo missM nic dziecku nie bedzie-odwlecze sie tylko to paskudztwo

O jeju ja też nigdy nie pamiętam na co było szczepienie a na co następne będzie. Zawsze pytam co jak i jakie mogą być skutki, ale minie tydzień i ja już nie pamiętam. Teraz wiem że córka miała wszystko co obowiązkowe i tyle. Nazwy szczepionki też nie pamiętam chociaż przy pierwszym szczepieniu namiętnie wyszukiwałam info o niej w google. Teraz po prostu nie pamiętam i każdy może zapomnieć :/

Miss M to spoko, ogólnie to chodzi o to żeby odczekać 6 tyg a później to no właśnie żeby tak w miarę trzymać się schematu. U nas w sumie za każdym prawie razem był tak tydzień albo i dwa opóźnienia bo dzwoniłam na kilka dni przed terminem i okazywało się że akurat nie ma terminów, albo akurat dzieci chore a szczepienia na godzinę która nam nie odpowiadała itp tak więc nic się nie martw i na spokojnie umów się na dostępny termin

Terminu trzeba raczej trzymać przy dodatkowych szczepieniach typu rotawirus itp bo trzeba je zacząć i zakończyć w odpowiednim wieku, albo np na kleszcze bo wykonuje się je na zimę. W normalnych szczepieniach nie ma chyba konkretnego czasy tylko przedział w jakim najlepiej je wykonać

Gość nie denerwuj się
nic się nie dzieje. Generalnie trzeba odczekać minimum 42 dni wcześniej szczepić nie można, ale później owszem. Mój synek na odrę świnkę i różyczkę był zaszczepiony pół roku później niż jest zalecane w kalendarzu szczepień, bo ciągle były przeciwwskazania, nawet upał jest przeciwwskazaniem do szczepienia. Obecnie pentaximem /ta szczepionka skojarzona, którą szczepiłaś/ powinien być szczepiony w końcu lipca, ale znów opóźnienie i najwcześniej będę mogła zaszczepić w połowie października.

Dobrze,że jest kafeteria;) Dodzwoniłam się, wszystko ok, szczepię go w poniedziałek-nic się nie stało...dzięki za wypowiedzi

no jasne ze sie nic nie stalo!! ja nie zapomnialam o szczepieniu ale moje dziecko bylo chore i mieliśmy 2 miesiące opóźnienia, i tez ta sama szczepionka co twoja

Gość ja z kazda szczepionka
czekalam 2 miesiace ( zawsze kazali po 6 tyg ) bo podobno dobrze zrobic przerwe 2 miesieczna dodam ze zadnych nieprzyjemnosci nie mialam z tego powodu i dziecku tez dluzsza przerwa nie zaszkodzila