Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Delajlaaaa

Sposoby na ładną cerę bez zbędnej chemii!!

Polecane posty

Gość Delajlaaaa

Ide dziś do kosmetyczki na oczyszczanie i kawitacje... postanowilam przejrzec swoje kosmetyki i zaczac uzywac tylko dobrych, bez zbednej chemii i przede wszytskim nawilzac twarz.Planuje: -myc twarz płynem Babydream z Rossmanna, (także włosy) -spray oczarowy do nawilzania - żel aloesowy/olej ze slodkich migdalow/rycyna;lipobase, humektan/babydream nagietkowy -demakijaz płynem micelarnym 2-3 razy w tygodniu glinka czerwona/zielona Co kilka dni Juvit(witaminaC) pod oczy i na twarz.. do tego do kremow dodaje mocznik i nmf Moze byc? dodac cos? moze cos polecacie?

Gość GHTFDS
co to ten plyn babydream? bo ja uzywam kremu nawilzajacego babydream bez parafiny i jest extra. na noc uzywam ten krem albo oliwy z oliwek (o ile spie sama a nie z facetem;) )

Gość Delajlaaa
Kosmetyczka powiedziała mi, ze mam bardzo wysuszoną i zanieczyszczoną cere i że powinnam zrobić sobie mikrodermabrazje :( Chyba ją zrobię, tylko muszę odlozyc pieniadze, może za miesiąc... A tak, postaram sie sama o nią dbac. Wiem,że muszę ją nawilzac.

Gość Karioka1111
Polecam kosmetyki LAVERA!!! Są rewelacyjne! Te z marketów, czy drogerii to smarowidła, które wyrządzają szkodę naszej cerze.

Gość Delajlaaa
nie wszytskie,trzeba tylko czytac sklady,dobry moze byc nawet krem za 3 złote, wszystko zalezy od skladu

Gość mrowa 09435
Polecam od wewnątrz dokarmić skórę jeszcze dobrymi tłuszczami (jak masz skłonności do przetłuszczania cery i zaskórników to raczej nie oliwa z oliwek - olej z pestek winogron czy ogórecznik będą lepsze). A w kwestii pielęgnacji polecałbym kwas LHA, coś takiego: http://www.zrobsobiekrem.pl/?274,serum-oczyszczajace-30-15-ml albo jakiś przepis z Mazideł Aha, i koniecznie niacynamid - proste a genialne :)