Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myśleć.

Dlaczego kobieta boi się swej kobiecości ??

Polecane posty

Gość co o tym myśleć.

Ktoś zna takie przypadki? Jak to zmienić? Proszę o mądre wypowiedzi

Gość nie wiem czy kobieca...
Może część kobiet po prostu nie wie o swojej kobiecości. nie potrafi jej dostrzec, bo inni jej nie dostrzegają, nie mówią, że jest kobieca...?

Gość takie tam duperele
Ja się niczego nie boję, tym bardziej swojej kobiecości. A właściwie o co kaman?

Gość uyjhtgrfds
ja nie czuje sie kobieca i to moj wielki kompleks przez to czuje sie gorsza od innych kobiet chociaz uroda ich miażdze tylko co z tego. sama uroda to nie wszystko, kobieta powinna byc pewna siebie, swiadoma swojej wartosci, swojej kobiecosci, niektore sa takie-ubrane zwyczajnie w dzinsy i swetr a emanuje od nich kobiecosc i wdziek, sexownie sie poruszaja..........

Gość co o tym myśleć.
Wiele osób prawi jej komplementy, a ona w nie nie wierzy i z tego, co widzę, nie chce tego widzieć, broni się przed byciem postrzeganą jako atrakcyjna kobieta.

kobieta boi sie swojej kobiecosc gdy np. ktos w jej zyciu wmowil jej przekonanie , ze jej kobiecosc stanowi zagrozenie dla kogos innego moze to byc rowniez przekonanie, ze inne kobiety sa kobiece a ty nie masz takiego prawa ... bedziesz sie wtedy wlasnie bala okazywac swoje atrybuty kobiecosci np. w ubiorze, zachowaniu, sposobie bycia nie umiem ci powiedzic czy poradzisz sobie z tym sama bo tu chodzi wlasnie o to bys miala sily i umiala podwazyc stare przekonania i zamienila je na nowe

zazdroszczę jej, że wszyscy wkoło jej to mówią Mi nie mów tego nikt, dlatego postrzegam siebie jako osobę mało atrakcyjną i niekobiecą. :( Mam 31 lat. Usłyszałam w życiu dwa komplementy... Nie zasłużyłam na więcej? :(

Gość co o tym myśleć.
Czy da się to zmienić? Ktoś zna taką osobę? Wiem, że nie wierzy w siebie i boi się, że ktoś może chcieć się do niej zbliżyć, że może być jakoś wykorzystana. Jest w pewien sposób marzycielką, romantyczką, chyba myśli, że jak będzie atrakcyjna, to to coś w niej zniszczy. Nie wiem jak pomóc, czy to minie z czasem?

pytałam :)

juz ci napiasalam da sie zmienic ale pracujac z psychologiem musisz nauczyc sie inaczej myslec o sobie i inaczej to postrzegac pozdrawiam cieplo

Gość do - nie wiem czy kobieca
A dbasz o siebie, robisz lekki makijaż, masz zadbane włosy i kobiecy strój? Widziałaś ile jest programów o takich metamorfozach, naprawdę strój i makijaż wiele zmieniają :) Zasługujesz na czucie się atrakcyjną, wartościową osobą, daj sobie szansę :)

dbam o siebie, ubieram się w krótkie spódnice, dekolty, maluję się itd... ale mimo to nie czuję się kobieco. Może dlatego, że nie mam nikogo, kto by tę kobiecość dostrzegł, kto by mi o tym powiedział... :(

Gość ja taka jestem..
u mnie bierze sie to chyba z przeszlosci jak bylam mala i ogolnie wychowaniu, z tego, ze cialo nie powinno byc moim atutem, tylko intelekt itepe

skoro nie czujesz sie kobieta tzn. ze ubierajac sie tak jak opisalas przebierasz sie niejako za kobiete zrob wszystko bys to w sobie poczula uswiadom sobie ze tak naprawde to nie potrzebujesz by ci ktos to uzmyslowil, by ktos to dostrzegl ( bo jak znam zycie inni to w tobie widza... a problem jest w tobie bo ty tego nie widzisz ) wystarczy, ze ty w to uwierzysz.... wtedy poczujesz

Gość do - ja taka jestem
Jak Ci się z tym żyje,jak chcesz to zmienić?

widzisz... dobrze powiedziane. Ja przebieram się za kobietę. Czasami też niż bywam. Ale rzadko... Nikt mnie nie chce. Nikt się nie interesuje... Piszesz: poczuj się kobietą. Ale jak? :(

Gość ja taka jestem..
staram sie sobie uzmyslowic, ze jest inaczej, ale roznie bywa. nie wiem, mi sie chyba wydaje, ze chwalenie sie cialem jest takie plytkie:o chociaz ubieram sie bardziej kobieco niz kiedys i czuje sie lepiej, wiec jest maly progres

Gość ja taka jestem..
z dziecinstwa mam takze zle skojarzenia

Gość ja taka jestem..
acha, i z jednej strony bardzo mi milo jak slysze komplementy, z drugiej w nie nie wierze i podejrzewam w tym podstep,ukryty cel

Gość marudzicie kobitki

Gość takie tam duperele
Bo kobieta czuje swą kobiecość dopiero przy napalonym facecie. Autorko, musisz zarwać jakieś ciacho, wtedy Twoja kobiecość będzie widoczna z kilometra. A gdy ciacho Cię bzyknie- to nawet z dwóch :D

Gość co o tym myśleć.
Właśnie napaleni faceci odstraszają takie niepewne siebie, zraża ich takie podejście, poza tym że dziwią im się że mogą im się aż tak podobać, węszą podstęp

Gość do - ja taka jestem
Rozumiem Cie, mozesz powiedzieć jakie są te skojarzenia z dzieciństwa? może mamy podobne...

Gość ZuzannaAmelia
Powtorze tylko pytanie Szczerego: A tak konkretnie to na czym polega Twoj problem?

Gość Pytanie..
wiadomo jakie, z czego wynika ten strach przed własną kobiecością i jak przestać się jej bać?

Gość ja pierdoleeee
twoj problem autorze jest tak powazny ze chyba sie zaraz poplacze :O