Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnaZAgranica

Co moze robic ciezarna kobieta za granica siedzaca w domu, a maz ciagle w pracy

Polecane posty

Gość ehrekf,dxzm
BENKARTA?????

Gość benkarta
hahahahahaha

Ale Ci się trafiła fatalna pomarańcza, nie odpisuj jej co ją obchodzi z czego żyjesz? Ja też byłam w ciąży za granicą, a co robić? to samo co w Pl, kompletować powoli wyprawkę, czytać trochę o wychowani, opiece nad noworodkiem, obejrzeć filmy instruktażowe na temat karmienia piersią (jeśli zamierzasz) do wiedzieć się jak najłatwiej znieść połóg, dowiedzieć się o znieczuleniach jakie Ci się należą. Jest trochę tematów do ogarnięcia przed Tobą jeśli zamierzasz sama opiekować się niemowlęciem (bez mam, babć, ciotek) Powodzenia :)

- zapisz się na jakiś kurs, ciąża daje powera:) - zaplanuj sobie kilka nastepnych dni, np. Obejrze "Śluby panieńskie", Przeczytam nową książkę mojego ulubionego autora, Wyjdę na kilkugodzinny spacer, ugotuję coś nietuzinkowego w poniedziałek itp. - wysypiaj sie i dbaj o siebie. jedz zdrowo - wychodz do ludzi..

Gość majjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjja
BENKART, BĘKART... CZY NIE WIESZ O CO CHODZI NAPRAWDE??? WIESZ TO TAKIE NIESLUBNE DZIECKO :O

o właśnie! wyśpij się za wszystkie czasy :D ja od połowy ciąży spać nie mogła,m mały ma 15,5 miesiąca a przespałam ciągiem może 4 noce ;)

ANNA ALE DZIECKO CI SIE TRAFILO :( WSPOLCZUJE

zapisz sie na kurs do szkoly, na yoge dla ciezarnych,zrob sobie paznokcie, bierz dlugie kapiele, czytaj, ogladaj filmy, idz na zakupy, do muzeow, zapytaj w bibliotece czy nie nie organiznuja kursow komputerowych czy jakis spotkan. Przede wszystkim ciesz sie ostatnimi chwilami wolnosci. Ja od 29 tygodnia bylam zmuszona isc na zwolnienie lekarskie w UK ile ja sie wtedy naczytalam, naogladalam filmow mmmmmm teraz mi tego brakuje a wtedy myslalam ze oszaleje:-D

heh Annna nasze czerwcowe dzieciaki maja cos wspolnego z tym spaniem ale ciiii u mnie jest CZASAMI poprawa...

Gość wyśpij się ile mozesz
bo potem będziesz o tym marzyć żeby móc pospać ciągiem dłużej niż 3 godziny:) a z facetem kiedy ma wolne do kina biegajcie bo potem nie wiadomo kiedy bedziecie mogli:)

z tym kursem to dobry pomysl,byc moze w twoim miaseczku sa organizowane kursy pierwszej pomocy dla mam i przyszlych mam,moze jezykowy,zapisz sie ma basen.

Gość samotna ZA granica
facet pracuje non stop, nadal Go nie ma - rozkreca wlasna firme, oszalal z radosci przez te ciaze i teraz staje na glowie. Pracy nowej nie szukam, ciaze mam zagrozona, dlatego bede na zwolnieniu cala ciaze. Robie magistra , takze sporo czytam, ale ile mozna:D A z tym spaniem tou mnie chyba juz ten etap ,ze nie mozna spac. Wstaje o 6stej i gotuje obiad np:D:D

Gość samotna ZA granica
na basen sie zapisalam, ale non stop taka zmeczona chodze, ze cos sie wybrac nie moge:D

samotna musisz do ludzi wyjsc,ja rozzumiem twoje zmeczenie,bo przechodzilam dwa razy;)zawsze jest szansa ,ze spotkasz osoby w takiej samej sytuacji co ty,wiec do dziela;)

To ja miałam odwrotnie, zasypiałam o 4-5 nad ranem za to rano mogłam spać do bólu, przy drugiem nie będzie się dało ;)

anna REWELACYJNE, KAZDA MAMA WOLI ZEBY DZIECKO DUZO SPALO, JESTES WYJATKIEM ZACHWALAJACYM NIESPIACE DZIECKO :)