Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalka87

studia imprezy czy nauka ?

Polecane posty

tak się zastanawiam ....co jest/było dla was ważniejsze na studiach ? imprezy , towarzystwo, to aby byc tym duchem towarzystwa, być na każdej imprezie ...wychodzić z ludźmi czy jednak nauka , rycie...aby dostać stype, lub nie zawalić roku( zależy tez jaki kierunek ,jaka szkoła) ....w nosie życie towarzyskie , nie znacie prawie nikogo nie wychodzicie ..tyle co na zajęcia.

Gość to zalezy od
tego co stydiujesz jak jakies badziewie wystarczy przysiasc krotko przed sesja a w ciagu roku mozesz imprezowac jak cos ambitnego bedziesz ryc a na jeden egzamin uczyc sie miesiac

Gość dragi są the best

Gość to zalezy od
u nas nie bylo czasu na imprezy ani na spotkania na okienkach powtarzalo sie material po zajeciach kazdy do nauki albo swoich spraw bo jak sie nie widzial z dziewczyna czy chlopakiem z powodu nauki to wolal romantyczny wieczor od imprez

Gość i will still love you
Na imprezy nie chodzę, bo nie lubię :O Raz na pół roku może idę gdzieś do klubu, ale nie mogę i tak tam wytrzymać :O Korzystam z innych źródeł rozrywki, kino, różne organizacje studenckie, spacery, sport... Uczę się dużo, bo stypendium to jedno z moich głównych źródeł utrzymania. Więc sporo czasu muszę spędzać przy książkach, zeby nie paść z głodu :O

Gość NiePowiemJużNicWiecejSpadajcie
można obie rzeczy pogodzić ze sobą... jak dla mnie nauka ważniejsza

Gość to zalezy od osoby
ja sie nie ucze, moje ambicje to zaliczyc na 3 i tyle, ale na imprezy tez nie chodze, bo ich nie lubie, domator ze mnie

Gość ,.,.,
Nauka i swoje pasje 🖐️ Nigdy nie byłam duszą towarzystwa, a na piwo mam z kim iść.

Gość ,.,.,
łoj moje pasje miało być :)

no coz :) jak juzpowiedziano wyzej- zalezy od kierunku. Robisz pedagogiki i inne takie turystyki- to zasaidasz na 2, 3 tyg przed sesja i zdasz wszytskie egzaminy na bdb. Masz stypendium, imprezy w ciagu calego roku i wszystko inne. Robisz medycyne, stomatologie, prawo- na 1 egzamin uczysz sie faktycznie miesiac, a zazwyczaj w sesji jest ich kilka; wiec imprezy tyko od czasu do czasu, raz, dwa w tygodniu- i to na pewno nie calonocne balangi, po ktorych na drugi dzien jest sie doszczetnie skacowanym. Na stypendium szansa jest, pod warunkiem, ze jest sie wybitnie uzdolnionym albo kujonem :) wiem cos o tym.

Gość to zalezy od
to zalezy od osoby to gratuluje ze studiujesz taki kierunek na ktorymna 3 nie trzeba sie uczyc zapraszam do mnie to po wielu meczerniach z ksiazkami bedziesz modlil sie o 3 calujac porf. po rekach ze twoj wielki trud nagrodzil ocena pozytywna

ja jestem na filologii obcej ...tez jest sporo nauki w semestrze..ale powiem ,że czasami szkoda mi opuścić jakaś imprezę...ale wiem ,że muszę kuć żeby nie mieć roku w plecy , bo to sie wiąże ze stracona kasa itd.

Gość studentka stomy
2/3 w ciągu tygodnia to strasznie dużo :D na medycynie można sobie raz na 2-3 tygodnie wyjść i zaszaleć. Poza tym nawet wyjście do spożywczaka jest dużym marnotrawieniem czasu, że o lataniu o galeriach handlowych nie wspomnę :D