Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja2908

aniemia ...?! 26 tydz :(

Polecane posty

Gość ja2908

Dotąd czułam się świetnie, pełna energii itd... Ale od jakiś 2 tyg chodzę nie do życia. Strasznie blada, senna, szybko sie męczę no i jeszcze od 4 dni pojawiły się zajady gdzie ja nigdy ich nie miałam. Jestem załamana naprawdę czuję się fatalnie i bardzo słabo :( Czy to objawy aniemii? Dziś miałam pobrana krew i w pon wizyta... boję się:( Któraś z Was miała podobnie? Proszę o odp...

Gość ja2908
Przepraszam ...' aniemia' miało być anemia... To już chyba widać jak słabo się czuję... :(

Ja mam jeszcze gorzej bo mieszkam za granicą a tu wizyty są co 2 miesiące a krew badana co 4 miesiące tylko na toxoplazm. mam badaną co 2 miesiące. Ja jestem w 22t.c i do tej pory teżu mnie było ok a teraz jestem blada i tez szybciej się męczę. Zaczęłam brać żelazo 60 mg dziennie w preparacie multiwitaminowym dlakobiet w ciąży (standartowa dawka) i zobaczymy.

Według mnie możesz mieć stan przedanemiczny i zgłoś lekarzowi to jak się czujesz (wyniki swoją drogą powiedzą więcej), możliwe że przpisze ci żelazo , do tego powinnaś jeść sporo owoców bogatych w witaminę C np. soki z żurawiny.