Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolowaaa

szacunek?

Polecane posty

Gość krolowaaa

Co zrobic zeby facet szanowal kobiete? Nie dowazyl sie jej ponizac, uderzyc, poniewierac, wyzywac? Dlaczego fajne dziewczyny tkwia w zwiazkach z takimi, ktorzy je bija? Czy faceci juz tacy sie rodza? Czy to uraz z dziecinstwa, skutek np. narkotykow czy o cos innego? Nie pojmuje tego.....

co zrobic?? co wogole za pytanie,to oczywiste ze facet ma wiedziec i umiec szanowac kobiete a jak juz sie taki trafi to burak i cham,a te fajne dziewczyny co sa w zwiazkach gdzie sa bite:D to pewnie sa z wyboru za kase ot i tyle

Gość ojojojojoj
moze nie maja wzorcow , wyniesionych z domu? Czy matki wychowujac swoich synow pokazuja jak ma wygladac prawidlowo rola mezczyzny w zwiazku, rola partnera, ojca, meza? Na to jacy sa mezczyni pracujemy my wszyscy. Ja tak to widze :-P

Gość malikbu drive
nic nie możesz zrobić, tylko obserwować co robi i jak widzisz brak szacunku to uciekasz i go ignorujesz. i nie wybaczasz za łatwo ja cie uraził. niech zapamięta czego nie wolno mu robić. jak cie raz obrazi -trudno, nie kłócisz sie z nim tylko juz cie nie ma i nie dajesz mu okazji żeby to robił dalej.

Gość krolowaaa
Znajomej chlopak pochodzi z rozbitej rodziny. Tzn. ojciec zostawij jego i matke jak mial roczek. Nie zna go i nie ma z nim kontaktu.Raz napisal mu list....Matka zwiazala sie po roku z innym mezczyzna, maja dziecko. Ale ojczym nie jest dobrym czlowiekiem, naduzywa alkoholu, nie wiem, moze nawet jest pijakiem....ale ten chlopak podobno tego nie chce zauwazac i mysli ze on jest ok bo go wychowal, akceptuje go. Z takiej rodziny pochodzi ten chlopak...a teraz zle traktuje swoja dziewczyne. To fajna kobieta, mila, uczynna, kocha go. Moze za bardzo. Sa jakby z innych swiatow ale podobno przeciwienstwa sie przyciagaja i nie byloby w tym nic zlego gdyby on jej tak nie traktowal. Nie moge na to patrzec. Wyzywa ja, narzuca swoje zdanie, doszlo nawet do rekoczynow. On mowi ze ja wykonczy psychicznie. A ona nie potrafi od niego odejsc!!! Jak jej wytlumaczyc, ze niszczy sobie zycie bedac z nim??? Ze mu nie pomoze bo on chyba jakis choory psychicznie jest??

Gość krolowaaa
jesli facet traz uderzy to zrobi to znowu.....nie ma na to rady, tak juz m w psychice...na lepsze sie nie zmieni.

Gość ojojojojoj
mysle, ze nikt jej nie pomoze. Ona sama musi chciec odejsc od niego. Ty mozesz tylko ja wspierac i zapewniac , ze bedziesz przy niej , jesli zdecyduj sie na odejscie od niego

Gość krolowaaa
jak jej wytlumaczyc, ze nie zalozy z nim normalnej rodziny? Chce ja uchronic przed zniszczeniem zycia, nie moge byc obojetna

Gość ojojojojoj
nie jestes obojetna, bo jej to starasz sie powiedziec. Ona sama musi dojsc do przekonania,ze jest w zwiazku przemocowym. Czesto nawet taka swiadomosc,nie mobilizuje do odejscia :-( Na to nie ma rady . Tylko ona sama moze cos zrobic, a wtedy bedziecie jej potrzebni jako wsparcie. Przykro mi, ale tak to sie niestety odbywa.

Gość facet jest zakompleksiony
powiedz jej, ze to toksyczny zwiazek. mozesz sprobowac podsunac Jej materialy, a szczegolnie namowic zeby porozmawiala jeszcze z kims o tym (najlepiej z dziewczyna, ktora byla w toksycznym zwiazku lub/i psychologiem). powiedz, ze zawsze moze na Ciebie liczyc i badz blisko niej. powiedz, zeby sie nie ludzila, ze bedzie lepiej, bo nie bedzie (bedzie na pewno gorzej!).

Gość facet jest zakompleksiony
tak jak pisze ojojojoj to Ona musi zdecydowac o odejsciu, Ty tylko (albo az) mozesz Ja w tym wspierac.